Vantaan ja Keravan hyvinvointialue

VAKEn uudistusohjelman periaatteet ja aikataulu aluehallituksessa

Jaa

Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen (VAKE) aluehallitus käsitteli uudistusohjelmaa kokouksessaan tiistaina 28. marraskuuta. Ohjelmalle asetettu vuosittainen kahden prosentin tuottavuustavoite edellyttää toiminnan uudistamista hyvinvointialueella.

Kokoushuone jossa pöytä ja korkeita nahkatuoleja pöydän ympärillä.

Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen uudistusohjelma nytkähti tiistaina eteenpäin.

Aluehallitus esittää aluevaltuustolle, että aluevaltuusto vahvistaa Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen uudistusohjelman periaatteet ja päälinjaukset. Samoin aluehallitus päätti esittää aluevaltuustolle, että aluevaltuusto asettaa uudistusohjelman laskennalliseksi vuosittaiseksi tuottavuustavoitteeksi 2 prosentin toiminnan tehostamisen suhteessa palvelutarpeen kasvuun. 

Aluehallitus päätti myös esittää aluevaltuustolle, että aluevaltuusto vahvistaa vuoden 2024 tuottavuustavoitteeksi 16 miljoonaa euroa; taloussuunnitelmavuosille 2024–2026 tuottavuustavoitteeksi 72 miljoonaa euroa sekä noin 300 miljoonan euron arvosta tuottavuustoimia, joita tavoitellaan vuosikymmenen loppuun mennessä. 

Lisäksi aluehallitus päätyi esittämään aluevaltuustolle, että aluevaltuusto määrittelee talousarvio- ja -suunnitelmaneuvottelukunnan tehtäväksi toimia uudistusohjelman ohjausryhmänä. Päätösesityksen mukaan talousarvio- ja suunnitelmaneuvottelukunta jatkaa välittömästi uudistusohjelman valmistelun ohjausta ja toimeenpanoa. 

Mikäli hyvinvointialueen rahoitusnäkymät heikkenevät edelleen talousarviovuonna 2024, tai taloussuunnitelmakaudella 2024–2026, nopeutetaan päätösesityksen mukaan uudistusohjelman toimeenpanoa ja lisätään menojen sopeutustavoitteita. 

Aluevaltuusto päättää muutosohjelman aikataulusta ja periaatteista 12. joulukuuta.  

HUS-yhtymäkokous 14.12. 

Aluehallitus päätti nimetä konsernipalvelujen toimialajohtaja Mikko Hokkasen HUS-yhtymäkokouksen kokousedustajaksi, ja hänen varalleen juristi Tiia Tuovisen.  

Yhtymäkokouksen asialistan muiden asioiden kohdalla aluehallitus päätti, että ne voidaan käsitellä esityslistan mukaisesti. Tarkemmat tiedot sekä lisämateriaali löytyvät VAKEn päätössivustolta https://vakehyva.cloudnc.fi/fi-FI.   

Asiakasmaksuhinnasto 1.1.2024 alkaen 

Aluehallitus esittää aluevaltuustolle, että aluevaltuusto hyväksyy päivitetyn asiakasmaksuhinnaston, joka on voimassa 1.1.2024 alkaen.

Lisäksi aluehallitus päätti merkitä tiedoksi tehdyn selvityksen, koskien terveydenhuollon tasamaksujen maksunalennusta ja perimättä jättämistä. Aluehallitus päätti todeta, että hinnastoon kirjatut indeksikorotukset voidaan tarkentaa siltä osin, kuin vahvistetun asiakasmaksulain- tai asetuksen maksut poikkeavat kirjatusta. 

Päivitetty asiakasmaksuhinnasto on luettavissa päätössivustolta https://vakehyva.cloudnc.fi/fi-FI.  

Talousarvio 2024 ja taloussuunnitelma 2024–2026  

Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen talousarvio 2024 ja taloussuunnitelma 2024–2026 olivat myös aluehallituksen käsittelyssä. Samassa yhteydessä nousi esille hyvinvointialueen mahdollinen lisärahoituksen hakeminen. 

Aluehallitus esittää aluevaltuustolle talousarvion 2024 ja taloussuunnitelman vuosille 2024–2026 hyväksymistä, ja valtuuttaa talousjohtajan tekemään mahdollisesta asiakasmaksuhinnaston käsittelystä johtuvat tekniset korjaukset talousarvion tulos- ja rahoituslaskelmiin sekä teksteihin. 

Aluehallitus päätti lisäksi esittää aluevaltuustolle, että aluevaltuusto valtuuttaa aluehallituksen arvioimaan tammi-maaliskuussa 2024 lisärahoituksen tarvetta, ja harkintansa perusteella hakemaan lisärahoitusta Vantaan ja Keravan hyvinvointialueelle. 

Hyvinvointialueen investointisuunnitelmat 

Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen nykyistä ja tulevaa investointisuunnitelmaa käsiteltiin kokouksessa. Aluehallitus päätti yksimielisesti esittää aluevaltuustolle, että aluevaltuusto hyväksyy päivitetyn investointisuunnitelman 2024–2027, ja investointisuunnitelmaesityksen vuosille 2025–2028.  

Päätösesityksen mukaan molempien investointisuunnitelmien tapauksessa varsinainen päätös rakennusinvestoinneista ja niiden toteuttamistavoista ei synny investointiohjelman hyväksymisen yhteydessä. 

Tarkastettu kokouspöytäkirja liitteineen on luettavissa VAKEn päätössivustolla https://vakehyva.cloudnc.fi/fi-FI 5.12.2023 klo 12 alkaen.  

Lisätietoja antavat hyvinvointialuejohtaja Timo Aronkytö, timo.aronkyto(at)vakehyva.fi sekä aluehallituksen puheenjohtaja Maarit Raja-Aho, maarit.raja-aho(at)vakehyva.fi.  

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vantaan ja Keravan hyvinvointialue

Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen lastensuojelussa edelleen henkilöstövajetta, vaikka tilanne on parantunut – tilanne saatava kuntoon elokuuhun mennessä22.12.2023 10:36:14 EET | Tiedote

Aluehallintovirasto (AVI) antoi vuosi sitten silloiselle Vantaan kaupungille 800 000 euron uhkasakon lastensuojelun asiakasmitoituksen ylittymisen ja lastensuojelun palvelujen ruuhkautumisen johdosta. Tämä uhkasakko raukesi. Toiminnan järjestämisvastuu siirtyi 1.1.2023 Vantaan ja Keravan hyvinvointialueelle. AVI on valvonut tilannetta tämän jälkeen, ja hyvinvointialue on antanut selvityksen tilanteesta tämän vuoden elokuussa. AVI on nyt langettanut uuden 700 000 euron uhkasakon. Ensi vuoden elokuuhun mennessä lastensuojelussa henkilöstömitoituksen tulee toteutua, tarvittaviin lastensuojelupalveluihin ohjautumisen tulee olla järjestetty lasten tarpeiden mukaisesti viivytyksettä ja kaikille lastensuojelupalveluita tarvitseville lapsille tulee olla nimettynä heidän asioistaan vastaava sosiaalityöntekijä. ”Olemme tietoisia haasteista, ja olemme kehittäneet toimintaa merkittävästi tänä vuonna. Emme tästä huolimatta ole valitettavasti vielä tavoitteessa. Selvityksen jälkeen tilanne on kuiten

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye