Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus sai kiitosta sidosryhmiltään

Jaa

Elinkeino-, liikenne ja ympäristökeskusten (ELY-keskusten) sidosryhmäkyselyn perusteella Etelä-Pohjanmaan ELY-keskuksen sidosryhmät ovat edelleen tyytyväisiä ELY-keskuksen kanssa tehtävään yhteistyöhön. Kokonaistyytyväisyys (3,93) säilyi lähes samalla tasolla, kuin edellisellä kerralla. (v. 2021, 3,99)  

Kuvituskuva
Sidosryhmät arvioivat Etelä-Pohjanmaan ELY-keskuksen yhteistyön asiantuntevaksi, osaavaksi ja yhteistyökykyiseksi. (Kuvituskuva. ELY-keskus)

Kyselyyn vastasi 187 sidosryhmän edustajaa eri toimialoilta ja organisaatiosta. Kyselyn tavoitteena oli saada palautetta ELY-keskuksen toiminnasta, yhteistyöstä ja viestinnästä sekä kehittämisehdotuksia. Kyselyn kokonaisarvosana oli 3,93 asteikolla 1-5. Vuonna 2019 vastaava luku oli 3,99. Valtakunnallinen, koko ELY-keskusta koskeva tyytyväisyys oli 3,99. Sidosryhmiltä kysytään palautetta joka toinen vuosi. Edellinen kysely tehtiin vuonna 2021. 

Kyselyn tulokset osoittivat, että sidosryhmät ovat pääosin tyytyväisiä ELY-keskuksen toimintaan ja yhteistyöhön. ELY-keskus sai erityisesti kiitosta asiantuntevuudesta osaamisesta, yhteistyötaidoista ja helposta lähestyttävyydestä. Kehittymisen tarvetta nähtiin tehokkuudessa, asiakaslähtöisyydessä ja joustavuudessa. 

Kritiikkiäkin esitettiin. ELY-keskus koetaan byrokraattiseksi ja osin varovaiseksi. Lisäksi toivottiin enemmän vuoropuhelua, kuuntelua ja yhtenäisempiä käytäntöjä. 

Yhteistyö koetaan tärkeäksi 

Tuloksista tulee ilmi myös, että verkostojen kanssa tehtävä yhteistyö on tärkeää ja ELY-keskus koetaan merkittäväksi yhteistyökumppaniksi. Vastauksissa korostettiin alueellisuutta ja yhteisiä kohtaamisia kaivataan enemmän. Resurssien riittävyys ja aluehallinnon uudistus nostetaan huoleksi.  

-Vastauksia hyödynnetään ja kehittämisehdotuksien pohjalta kehitämme toimintaamme. Ensi vuoden yksi iso teema onkin sidosryhmäyhteistyön kehittäminen, toteaa Etelä-Pohjanmaan ELY-keskuksen ylijohtaja Timo Saari.  

Sidosryhmäkyselyyn osallistui keskeisiä yhteistyökumppaneita, kuten muita viranomaisia, oppilaitoksia, ohjaavia ministeriöitä, järjestöjä ja kolmannen sektorin toimijoita. 

ELY-keskusten keskeisiä tehtäviä ovat muun muassa yritysten neuvonta-, rahoitus- ja kehittämispalvelut, maaseutuasiat, maanteiden kunnossapito, tiehankkeet, työllisyysasiat, ympäristönsuojelu, alueiden käytön ja rakentamisen ohjaus, vesivarojen käyttö ja huolto sekä EU:n rakennerahastohankkeet. 

Yhteyshenkilöt

Tietoa julkaisijasta

Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus | NTM-centralen i Södra Österbotten
Päätoimipaikka Seinäjoki: Alvar Aallon katu 8, PL 156
Vaasa: Wolffintie 35 | Kokkola: Pitkänsillankatu 15

0295 027 500
http://www.ely-keskus.fi/etela-pohjanmaa

Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus on monialainen, alueellinen toimija. Haluamme edistää alueemme elinvoimaa, kestävää kasvua ja hyvää tulevaisuutta sekä hyvinvointia ja sisäistä turvallisuutta. Hoidamme elinkeinoihin, ympäristöön ja liikenteeseen liittyviä tehtäviä asiakkaidemme eli ihmisten, yritysten ja yhteisöjen hyväksi. Teemme työtämme Etelä-Pohjanmaan lisäksi Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan alueilla ympäristö- ja liikenneasioissa.

ELY-keskusten valtakunnallisia tiedotteita voit lukea täältä: ELY-keskukset

NTM-centralen i Södra Österbotten är en branschövergripande, regional aktör. Vi vill främja livskraft, hållbar tillväxt, en god framtid samt välstånd och intern säkerhet i regionen. Vi sköter uppgifter i anslutning till näringslivet, miljön och trafiken för våra kunders, dvs. människors, företags och sammanslutningars bästa. Vi är verksamma utöver i Södra Österbotten även i Österbotten och Mellersta Österbotten i fråga om miljö- och trafikfrågor.

NTM-centralernas riksomfattande pressmeddelanden kan du läsa här: NTM-centralerna

Muut kielet

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus | NTM-centralen i Södra Österbotten

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye