Vaasan yliopisto

Vaasan yliopisto mukaan kansainvälisesti arvostettuun Erasmus Mundus -maisteriohjelmaan – yhteistyökumppaneina Vaasan kaupunki ja Merinova

Jaa

Vaasan yliopiston tekniikan ja innovaatiojohtamisen akateeminen yksikkö liittyy mukaan neljän eurooppalaisen yliopiston yhteiseen Smart Cities and Communities -maisteriohjelmaan. Kyseessä on Vaasan yliopiston ensimmäinen Erasmus Mundus Joint Programme -yhteisohjelma. Muut mukana olevat yliopistot ovat University of Mons Belgiasta, International Hellenic University Kreikasta sekä University of the Basque Country Espanjasta.

Vaasan yliopiston kuvituskuva. Kuva käytettävissä vapaasti.
Vaasan yliopiston kuvituskuva. Kuva käytettävissä vapaasti.

– Erasmus Mundus -maisteriohjelmat ovat arvostettuja kansainvälisiä maisteriohjelmia, jotka suunnitellaan ja toteutetaan usean korkeakoulun yhteistyönä, kertoo sähkötekniikan professori Hannu Laaksonen Vaasan yliopistosta.

– On hienoa päästä mukaan Erasmus Mundus -yhteistyöohjelmaan. Ohjelma edistää kansainvälistä yhteistyötä ja näkyvyyttä sekä monipuolistaa opiskelijoiden rekrytointia, hän jatkaa.

Kaksivuotinen EU-rahoitteinen maisteriohjelma koostuu yhteistyöyliopistojen tarjoamista opintokokonaisuuksista. Ohjelma sisältää neljä opiskelujaksoa kolmessa eri maassa. Ohjelman nykyinen rahoitus kattaa kolme sisäänottoa.

Smart Cities and Communities -maisteriohjelmassa keskitytään kaupunkien kestävän kehityksen peruspilareihin eli energiaan, liikenteeseen, rakennuksiin, kaupunkisuunnitteluun sekä tieto- ja viestintätekniikkaan keskeisenä mahdollistavana tekijänä kestävien ratkaisujen toteuttamisessa.

– Tarjoamme yhteisohjelmaan monitieteisen 30 opintopisteen Smart Grid Solutions -kokonaisuuden, jossa käsitellään älykkäitä energiaratkaisuja sekä uusien teknologioiden ja liiketoimintamallien yhdistämistä, sanoo Laaksonen.

Lisäksi jos opiskelija haluaa Vaasan yliopistosta kaksoistutkinnon, hän tekee myös opinnäytetyön yliopistolle.

Erasmus Mundus -maisteriohjelmassa on mukana yli 50 kumppania niin akateemisesta maailmasta kuin sen ulkopuoleltakin eri puolilta maailmaa. Suomesta yhteistyökumppaneina ovat Vaasan kaupunki ja teknologiakeskus Merinova. Yhteistyökumppanit voivat esimerkiksi ottaa vastaan diplomityöntekijöitä, osallistua heidän ohjaamiseensa tai pitää vierailuluentoja kursseilla.

– Tämä on meille erittäin hieno yhteistyömahdollisuus. Maisteriohjelman aiheet tukevat vahvasti kaupungin strategista tavoitetta olla hiilineutraali 2020-luvun loppuun mennessä sekä siihen liittyviä kestävän kehityksen toimenpiteitä. Hyödymme uusimmista innovatiivista ratkaisuista ja vahvistamme kansainvälisiä yhteyksiämme, sanoo Vaasan kaupunginjohtaja Tomas Häyry.

– Merinova ja Merinovan edustama EnergyVaasa-klusteri ovat olleet jo pitkän aikaa aktiivisesti mukana Smart City -aiheiden kehittämisessä, joten tämän maisteriohjelman aihealueet ovat ehdottomasti kiinnostavia ja hyvin keskeisiä sekä alueelle että teollisuudellemme. Samalla kiinteämuotoisempi kansainvälinen korkeakouluyhteistyö tuottaa aina uusia ideoita ja osaamista sekä myös jossain määrin osaajia seudullemme, kertoo Project Manager Tauno Kekäle Merinovasta.

Maisteriohjelmaan voivat hakea opiskelijat kaikkialta maailmasta. Ohjelma on maksullinen, mutta parhaat opiskelijat voivat saada opiskeluun täyden apurahan.

Haku ohjelmaan on keväällä 2024. Opetus alkaa syksyllä 2024.

Lisätietoja: Professori Hannu Laaksonen, p. 029 449 8303

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Vaasan yliopiston kuvituskuva. Kuva vapaasti käytettävissä.
Vaasan yliopiston kuvituskuva. Kuva vapaasti käytettävissä.
Lataa

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan yliopisto

Vaasan yliopiston tutkijoiden uusi politiikkasuositus: Valmiutta vapaaehtoisesti – kansalaisten osaaminen käyttöön27.6.2025 09:13:31 EEST | Tiedote

Vapaaehtoisten valmiusrekisteri mahdollistaisi turvallisuuskoulutettujen kansalaisten osaamisen hyödyntämisen kriisitilanteissa – erityisesti niiden, jotka eivät kuulu asevelvollisuusrekisteriin tai reserviin. Vaasan yliopiston tutkijoiden tuore politiikkasuositus esittää, että vapaaehtoisten valmiusrekisterin suunnittelussa tulee huomioida osallistujien näkemykset. Tällöin osaaminen voidaan hyödyntää tehokkaasti ja yhdenvertaisesti osana kokonaisturvallisuutta.

Vaasan yliopisto SuomiAreenalla 24.6. klo 12: Energiatransition laakso synnyttää miljardiluokan vaikutuksia, työpaikkoja ja kestävyyttä24.6.2025 08:44:18 EEST | Tiedote

Suomen taloustilanteessa tarvitaan kipeästi kasvua, kilpailukykyä ja uusia työpaikkoja. Suomen tavoitteena on nostaa T&K-panostukset neljään prosenttiin bruttokansantuotteesta. Pohjoismaiden suurimmasta energiateknologiaklusteristaan tunnetussa Vaasassa ja Pohjanmaalla kunnianhimon taso on korkeampi. Siellä rakennetaan vihreän siirtymän Energiatransition laaksoa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye