Kotipizza Group Oy

Kotipizza Group mukana perustamassa uutta kasvipohjaisen ruoan Pro Vege -yhdistystä

Jaa

Kotipizza Group on mukana yhdentoista muun toimijan kanssa perustamassa uutta Pro Vege -yhdistystä. Uuden yhdistyksen tarkoituksena on edistää kasvipohjaisten tuotteiden kehitystä sekä kysynnän ja tarjonnan kasvua Suomessa. Yhdistyksessä toimii laaja joukko suomalaisia elintarvikealan yrityksiä, ruoka-alan toimijoita sekä päivittäistavaraketjuja.

Uusi Pro Vege -yhdistys tuo esille ruokajärjestelmän yhteyttä muun muassa ilmastonmuutokseen, luontokatoon ja ruokakulttuuriin. Yhdistyksen keskeisenä tavoitteena on tehdä kasvipohjaisesta ruuasta houkuttelevaa ja saavutettavaa mahdollisimman monille.  

Kotipizza Group on tehnyt pitkäjänteistä työtä kasvipohjaisten vaihtoehtoproteiinien kanssa jo kuluneen vuoden aikana ja yhdessä mm. Kotipizzan asiakkaiden kanssa on testattu yli 100 erilaista vaihtoehtoproteiinia, joista osa on päätynyt jo kuluneenkin vuoden puolella kampanjapizzoihin.  

’’Pro Vegen kaltaisen yhteisön muodostaminen, jossa ruoan arvoketjun eri osat tuodaan yhteen pohtimaan ruokamarkkinoiden kehitystä, laajentaa myös Kotipizza Groupin ymmärrystä. Yhteistyön kautta pystymme tulevaisuudessa tarjoamaan pizzoihimme yhä enemmän herkullisia kasvipohjaisia täytteitä’’, kertoo Kotipizza Groupin vastuullisuuspäällikkö Sara Anttila

Yhdistyksessä toimiminen tukee osaltaan Kotipizza Groupin vastuullisuusohjelman tavoitetta hiilineutraaleista ruokatuotteista 2030. Tavoitteen saavuttamiselle yksi tapa on muun muassa lisätä kasvipohjaisten tuotteiden osuutta myös Kotipizzan ja Social Burgerjointin valikoimassa.  

Yhdistyksen kahdeksantoista perustajajäsentä ovat Kotipizza Group, Food Farm Oy, Kesko, Lidl Suomi Ky, Lipasu Oy, MeEat Food Tech Oy, Mö Foods Oy, Nordic Umami Company Oy, Oy Oatly Ab, Oy Soya Ab, Porlammin meijeri, Raisio Oyj, SOK, Tmi Jukka Kajan, Virna Food Radecon Oy, Vöner Oy, WWF Suomi ja Ylva Palvelut Oy. 

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Kotipizza Group hallinnoi Kotipizza-ketjua sekä artesaaniburgereita valmistavaa The Social Burger Joint Oy:tä sekä hankinta- ja logistiikkaorganisaatio Helsinki Foodstock Oy:tä, joka toimittaa vastuulliset raaka-aineet konsernin ravintolaketjuille. Kotipizza Group on osa norjalaista Orkla-konsernia ja The European Pizza Companya, joiden toiminnan pohjana ovat kestävät arvot.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kotipizza Group Oy

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye