Taideyliopiston rehtori Kaarlo Hildén osallistuu Linnan juhliin yllään yliopiston 10-vuotislahjaksi saamat käädyt

Jaa

Taideyliopiston rehtori Kaarlo Hildén kantaa Presidentinlinnan itsenäisyyspäivän juhlavastaanotolla yllään käätyjä, jotka yliopisto sai 10-vuotislahjaksi Taideyliopiston tukisäätiön hallituksen puheenjohtajalta Heikki Lehtoselta syyskuussa 2023.

Korun ovat suunnitelleet ja valmistaneet muotoilija, kultaseppä Kirsti Doukas ja kultaseppämestari Kristian Saarikorpi.

1,3 metrin pituisissa käädyissä on värillisen hiotun lasin lisäksi lähes kilo hopeaa.

Korun lasisten ”kruununjalokivien” värit tulevat Taideyliopiston kolmen akatemian tohtorihattujen väreistä – Kuvataideakatemian Pompeijin punaisesta, Sibelius-Akatemian sähkönsinisestä ja Teatterikorkeakoulun luumun sävyisestä violetista.

Käädyt ovat kuuluneet akateemiseen juhlaperinteeseen vuosisatojen ajan.

Näyttävä ja uniikki esine symboloi kantajan, yliopiston rehtorin, asemaa yhteisössä – ja harvoin käytettynä koruna tilaisuuden erityistä arvokkuutta.

Lisätietoja Taideyliopiston 10-vuotislahjaksi saamista käädyistä:https://www.uniarts.fi/artikkelit/haastattelut/kaadyt-kertovat-taideyliopiston-tarinaa-jalosti-ja-arvokkaasti/

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Linkit

Taideyliopisto tarjoaa ylintä musiikin, kuvataiteen, esittävien taiteiden sekä kirjoittamisen koulutusta Suomessa. Taideyliopisto on taidealojen koulutuksen ja tutkimuksen kansainvälinen suunnannäyttäjä, joka vahvistaa taidetta yhteiskuntaa uudistavana voimana. Vuonna 2013 perustetun Taideyliopiston muodostavat Kuvataideakatemia, Sibelius-Akatemia ja Teatterikorkeakoulu.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Taideyliopisto

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye