Keski-Uudenmaan hyvinvointialue (Keusote)

Hyvinvointialueen investointisuunnitelma vuosille 2025–28 aluevaltuustoon

Jaa

Keski-Uudenmaan aluehallitus käsitteli kokouksessaan 28.11.23 hyvinvointialueen investointisuunnitelmaa. Hyvinvointialueen on vuosittain laadittava investointisuunnitelma, mikä sisältää tiedot seuraavaa tilikautta seuraavien neljän vuoden aikana aloitettavista investoinneista ja investointeja vastaavista sopimuksista. Aluehallitus päätti esittää, että aluevaltuusto hyväksyy investointisuunnitelman.

Kuvituskuva

Investointisuunnitelma on jaoteltu pysyviin vastaaviin ja investointeja vastaaviin sopimuksiin. Pysyvien vastaavien kokonaisuus sisältää suunnitelmakaudella ainoastaan ICT-investointeja, joita ovat muun muassa asiakas- ja potilastietojärjestelmän konsolidointi, tietoaltaan ja tiedolla johtamisen kehittäminen, hoitajakutsujärjestelmä, vanhojen asiakas- ja potilastietojärjestelmien Kanta-arkistointi, digi- ja älykkäät palvelupolut sekä asiakasohjauksen työvälineiden kehittäminen. 

 Investointeja vastaavat sopimukset sisältävät rakennuksiin liittyvät uudet vuokrasopimukset sekä kaluston ja laitteiden leasing-sopimukset. Investointisuunnitelma sisältää uuden vuokrasopimuksen yhteisöllisen asumisen palveluyksikköön Hyvinkäälle. Yksikön on tarkoitus valmistua ja tulla palvelukäyttöön alkuvuonna 2025. Kyseinen yksikkö toteutetaan osana hyvinvointialueohjelmaan kuuluvaa palvelurakenteen keventämistä ikäihmisten asumispalveluissa. Uudet paikat ovat osana ikääntyneiden asumisen palvelurakenteen keventämistä. 

Pelastustoimen osasuunnitelmassa investointeja vastaavissa sopimuksissa on vuonna 2027 Mäntsälän paloasema. Paloasema ollaan ottamassa käyttöön vuonna 2027. 

Vt. hyvinvointialuejohtajan taloussuunnitelmaesitys vuosille 2024–26 palautettiin yksimielisesti uudelleen valmisteluun. 

Lue lisää aluehallituksen päätöksistä

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Helinä Perttualuehallituksen puheenjohtajaKeski-Uudenmaan hyvinvointialue

Puh:040 315 2490

Tietoja julkaisijasta

Keski-Uudenmaan hyvinvointialue vastaa sosiaali- ja terveyspalveluista sekä pelastustoimen ja erikoissairaanhoidon järjestämisestä Hyvinkään, Järvenpään, Nurmijärven, Pornaisten, Tuusulan ja Mäntsälän alueella.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Keski-Uudenmaan hyvinvointialue (Keusote)

Ravitsemushoitoa tehostamalla ja vajaaravitsemuksen riskiä seulomalla haetaan kustannussäästöjä hyvinvointialueille27.2.2024 09:54:59 EET | Tiedote

Valtion ravitsemusneuvottelukunta (VRN) ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) ovat julkaisseet uudistetun ravitsemushoitosuosituksen. Suosituksen tavoitteena on tehostaa ravitsemushoitoa ja -ohjausta osana potilaan kokonaisvaltaista hoitoa sekä edistää kansalaisten ravitsemusterveyttä. Keski-Uudenmaan alueellinen ravitsemuskoulutuspäivä järjestetään 6.3.2024 Hyvinkään sairaalalla ja etänä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye