Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket

Pohjois-Suomen aluehallintoviraston delegaatio tutustui ilmastokortteleihin Neue Weststadt -keskuksessa Baden-Württembergissa Saksassa

Jaa

Pohjois-Suomen aluehallintoviraston ylijohtaja Terttu Savolaisen johtama Pohjois-Suomen delegaatio on vieraillut Baden-Württembergissa Saksassa 26. - 30.11.2023.

Ryhmäkuvassa maapäiväpresidentti Muhterem Aras sekä Terttu Savolaisen johtama delegaatio maapäivillä Stuttgartissa.
Maapäiväpresidentti Muhterem Aras vastaanotti Terttu Savolaisen johtaman delegaation maapäivillä Stuttgartissa.

Ohjelmassa eräs mielenkiintoinen kohde oli InfoSpace ilmastokorttelit Neue Weststadt -keskuksessa Esslingenin rautatieaseman läheisyydessä. Energia- ja ilmastoasiat olivat esillä korkean tason tapaamisessa ympäristö-, ilmasto- ja energiaministeri Thekla Walkerin kanssa.

Vierailu on jatkoa yhteistyölle, jota Pohjois-Suomen ja Baden-Württembergin välillä on tehty jo yli kolmekymmentä vuotta.

Maapäivien presidentin Muhterem Arasin ja parlamentin kansanedustajien tapaamisessa Stuttgartissa painotettiin eurooppalaisten alueiden yhteistyön tärkeyttä.

”Näinä epävarmoina aikoina on tarpeen entisestään tiivistää yhteistyötä ja toimivia yhteistyösuhteita. Tällä matkalla vahvistettiin erityisesti tavoitteita, jotka liittyvät energiaan, vihreään siirtymään ja turvallisuuteen. Yhteistyösuhteita Saksan innovatiivisimman osavaltion Baden-Württembergin ja tulevaisuuteen panostavan alueemme välillä on tärkeä vaalia ja kehittää, painottaa ylijohtaja Terttu Savolainen.”

Myös yhteiset EU-rahoitteiset hankkeet nousivat keskusteluissa esiin. Lisäksi vastavierailusta alueellemme sovittiin alustavasti. 

Maapäiväpresidentti Muhterem Aras vieraili Kainuussa, Rokualla ja Oulussa maapäiväedustajien delegaation kanssa heinäkuussa 23. - 26.7.2023, jolloin vieraille esiteltiin laajasti suomalaista maanpuolustusta, rajaturvallisuutta ja Pohjois-Suomen alueellista siviilivalmiutta ja varautumista. Nyt teema sai jatkoa, kun sisäisen turvallisuuden merkeissä ohjelmaan kuului tapaaminen ja keskustelu sisäministeriön osastojohtajan Karin Scheiffelen kanssa. Scheiffelen johtaa osastoa, jonka tehtävänä ovat pelastuspalvelu, kriisinhallinta, perustuslain suojelu osavaltion sisäasiainministeriössä ja hänelle kuuluvat myös digitalisaatioon ja kuntiin liittyvät asiat.

Ylijohtaja Terttu Savolainen avasi suomalaisen joulukylän, joka on tarjonnut jo kahdenkymmenen vuoden ajan suomalaisia joulutuotteita ja jouluperinteitä Stuttgartin joulumarkkinoilla. 

Vierailu oli ylijohtaja Terttu Savolaisen viimeinen virkamatka hänen jäätyään eläkkeelle 1.12. 2023 alkaen.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Terttu SavolainenylijohtajaPohjois-Suomen aluehallintovirasto

Puh:050 583 9912

Kuvat

Ryhmäkuvassa maapäiväpresidentti Muhterem Aras sekä Terttu Savolaisen johtama delegaatio maapäivillä Stuttgartissa.
Maapäiväpresidentti Muhterem Aras vastaanotti Terttu Savolaisen johtaman delegaation maapäivillä Stuttgartissa.
Lataa

Aluehallintovirastossa edistämme perusoikeuksien ja oikeusturvan toteutumista, peruspalvelujen saatavuutta, ympäristönsuojelua, ympäristön kestävää käyttöä, sisäistä turvallisuutta sekä terveellistä ja turvallista elin- ja työympäristöä alueilla. Hoidamme myös lainsäädännön toimeenpano-, ohjaus- ja valvontatehtäviä alueillamme. Toimintaamme ohjaa kahdeksan ministeriötä.

Aluehallintoviraston verkkosivut

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket

Barn som är placerade i barnskyddsenheter önskar mer individuell tid med de vuxna och gemensam verksamhet22.2.2024 09:00:00 EET | Tiedote

Regionförvaltningsverkets inspektionsbesök vid barnskyddsenheter är en del av den lagstadgade och planmässiga tillsynen över social- och hälsovårdstjänster. Regionförvaltningsverket i Västra och Inre Finland gjorde under 2023 inspektionsbesök i 56 barnskyddsenheter och diskuterade med sammanlagt 104 placerade barn. Barnen var i regel nöjda med sin placering.

Lastensuojeluyksiköihin sijoitetut lapset toivovat enemmän aikuisten yksilöllistä aikaa ja yhteistä toimintaa22.2.2024 09:00:00 EET | Tiedote

Aluehallintoviraston tarkastuskäynnit lastensuojeluyksiköihin ovat osa lakisääteistä ja suunnitelmallista sosiaali- ja terveydenhuollon palvelujen valvontaa. Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto teki vuonna 2023 tarkastuskäynnin 56 lastensuojeluyksikköön ja keskusteli yhteensä 104 sijoitetun lapsen kanssa. Lapset olivat pääsääntöisesti tyytyväisiä sijoituspaikkaansa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye