VR:n kaukoliikenteessä tehtiin marraskuussa noin 1,3 miljoonaa matkaa – kasvua 8 prosenttia viime vuoteen verrattuna

Jaa

Kaukoliikenteessä tehtiin marraskuussa yhteensä noin 1,3 miljoonaa matkaa, 8 prosentin kasvu edelliseen vuoteen johtui erityisesti viikonloppumatkustamisen lisääntymisestä. Tänä vuonna tammi–marraskuussa on tehty 13,9 miljoonaa kaukoliikenteen matkaa, mikä on jo nyt enemmän kuin viime vuonna 2022, jolloin matkoja tehtiin yhteensä 13,2 miljoonaa. Tavaraa kuljetettiin rautateitse marraskuussa noin 2,1 miljoonaa tonnia ja tammi–marraskuussa yhteensä 21,2 miljoonaa tonnia. Tavaraliikenteen määrä laski marraskuussa 18 prosenttia viime vuodesta teollisuuden heikentyneiden suhdanteiden sekä idänliikenteen lakkauttamisen johdosta.

Mies ja lapsi halaavat toisiaan asemalaiturilla, poika on juuri noussut junasta.

Kaukoliikenteen matkamäärien kasvua selittää viime vuoteen verrattuna eniten vapaa-ajan matkustuksen kasvu erityisesti viikonloppuisin sekä arkipäivien työmatkustuksen kasvu. Erityisen voimakkaasti kasvoi Lapin yöjunaliikenne.

”Matkamäärät ja asiakaskokemus olivat marraskuussa erinomaisella tasolla. Käynnistimme marraskuun lopussa yleisöäänestyksen junien uudesta ulkoasusta ja keräsimme kokoon upeat, yli 20 000 ääntä. Voittajan julkistamme 11. joulukuuta ja uuden näköinen junavaunu pääsee liikenteeseen ensi vuonna. Sitä ennen keskitymme kuitenkin jouluun, joka on yksi junamatkustamisen suosituimmista sesongeista. Olemme lisänneet yhteensä 24 uutta junavuoroa joulun liikenteeseen ja tasapainotamme kasvavaa kysyntää myös esimerkiksi lisäämällä vaunuja suosituimpiin vuoroihin mahdollisuuksien mukaan ”, VR:n toimitusjohtaja Elisa Markula kertoo.

VR Transpointin rautatiekuljetuksissa kuljetusvolyymit olivat marraskuussa 2,1 miljoonaa tonnia. Volyymit laskivat 18 prosenttia viime vuoteen verrattuna idänliikenteen päättymisen ja teollisuuden heikentyneiden suhdanteiden vuoksi. Tänä vuonna tammi-marraskuussa on rautateitse kuljetettu tavaraa 21,2 (27,4) miljoonaa tonnia, mikä on noin 23 prosenttia vähemmän kuin edellisenä vuonna.

Nopeusrajoitukset heikensivät marraskuun täsmällisyyttä

Kaukoliikenteen täsmällisyys oli marraskuussa 84,5 %. Junien myöhästymiset jakautuivat radasta johtuviin syihin (51 %), muihin syihin (21 %) ja VR:stä aiheutuviin syihin (28 %), jotka liittyvät esimerkiksi kalustoon. Kaukoliikenteen täsmällisyyttä heikensivät erityisesti raiteiden kunnossapitotöistä johtuvat tilapäiset nopeusrajoitukset.

VR:n lähiliikenteessä marraskuun täsmällisyys oli 95,5 %. Myöhästymisen syyt jakautuivat muihin syihin (57 %), radasta johtuviin syihin (28 %) ja VR:stä aiheutuviin syihin (14 %).

Yhteyshenkilöt

VR:n media desk

Viestintäyksikkömme palvelee mediaa puhelinnumerossa 029 434 7123 ja sähköpostiosoitteessa viestinta@vr.fi. Olemme tavoitettavissa toimistoaikana. Arki-iltaisin klo 16 jälkeen, arkipyhinä ja viikonloppuisin palvelemme mediaa akuuteissa häiriötilanteissa.

Puh:029 434 7123viestinta@vr.fi

Kuvat

Me VR:llä vauhditamme tulevaisuuden vastuullista liikkumista. Olemme Suomen valtion omistama matkustuksen, logistiikan ja kunnossapidon palveluyritys, joka kasvattaa hiilineutraalin raide- ja kaupunkiliikenteen suosiota. Huolehdimme arjen sujuvista matkoista Suomessa ja Ruotsissa sekä toimimme teollisuuden tukijalkana kotimaan logistiikassa. Vuonna 2022 kyydissämme tehtiin 194,2 miljoonaa matkaa ja kuljetimme 34,4 miljoonaa tonnia tavaraa. Liikevaihtomme oli 1 107,0 miljoonaa euroa ja työllistimme noin 9 000 rautaista ammattilaista. Lisätietoja: https://www.vrgroup.fi/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta VR-Yhtymä Oyj

VR ja SSAB sähköistävät raskaan teollisuuden kuljetuksia – ensimmäiset sähkörekat liikenteeseen tänä vuonna21.2.2024 09:00:07 EET | Tiedote

Teräsyhtiö SSAB Europe ja VR:n logistiikkaliiketoiminnasta vastaava VR Transpoint ovat käynnistäneet yhteishankkeen raskaan teollisuuden kuljetusten sähköistämiseksi. VR investoi vähäpäästöisiin maantiekuljetuksiin hankkimalla täyssähkörekkoja, jotka tulevat SSAB Europen kuljetuksiin. Hankittavat rekat kuuluvat kokonaismassaltaan suurimpiin, jotka liikennöivät sähköisesti säännöllisissä asiakastoimituksissa Suomessa. SSAB Europe puolestaan investoi raskaan kaluston latauspisteisiin.

Korjattu: VR lisää kaukoliikenteen junavuoroja, torstaina 15.2. liikenteestä ajetaan noin 80% - Lähiliikenne kulkee normaalisti14.2.2024 17:12:35 EET | Tiedote

VR lisää kaukoliikenteen junavuoroja huomiselle torstaille, jolloin liikennöidään noin 80% normaaleista vuoroista. Lähiliikenteen junat (R, G, Z, O, M, H, T ja D-junat) kulkevat normaalisti, kuten myös yöjunat ja kiskobussit. Suosituimmilla reiteillä liikennöidään normaalisti, hiljaisimmilla reiteillä on edelleen linja-autokorvauksia tai harvennettuja vuoroja. Rekisteröityneet matkustajat saavat tiedon, jos varattu junavuoro perutaan. Oman junan tilanteen voi myös tarkistaa VR:n verkkosivuilta vr.fi:stä.

VR lisää kaukoliikenteen junavuoroja, torstaina 14.2. liikenteestä ajetaan noin 80% - Lähiliikenne kulkee normaalisti14.2.2024 17:06:01 EET | Tiedote

VR lisää kaukoliikenteen junavuoroja huomiselle torstaille, jolloin liikennöidään noin 80% normaaleista vuoroista. Lähiliikenteen junat (R, G, Z, O, M, H, T ja D-junat) kulkevat normaalisti, kuten myös yöjunat ja kiskobussit. Suosituimmilla reiteillä liikennöidään normaalisti, hiljaisimmilla reiteillä on edelleen linja-autokorvauksia tai harvennettuja vuoroja. Rekisteröityneet matkustajat saavat tiedon, jos varattu junavuoro perutaan. Oman junan tilanteen voi myös tarkistaa VR:n verkkosivuilta vr.fi:stä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye