Software Finland ry

”Eikö eduskunnassa tajuta, että digivallankumous on yritysvetoinen? Ohjelmistoalan väistyvä puheenjohtaja vaatii alan parempaa kuulemista

Jaa

Ohjelmistoalan kattojärjestön Software Finlandin pitkäaikainen puheenjohtaja Pekka Walkama peräänkuuluttaa alan parempaa kuulemista yhteiskunnan keskeisissä ratkaisuissa. ”Suomen ja koko maailman ongelmat ratkaistaan pitkälti juuri ohjelmistovetoisilla teknologioilla, joita kehittävät etenkin yritykset. Silti eduskunnasta ei ole kutsuja valiokuntiin kuulunut, vaikka jäsenyrityksemme ovat monissa suurissa kysymyksissä avainasemassa”, ihmettelee puheenjohtajuudesta tänään luopunut Walkama.

Ohjelmistoalan kattojärjestön Software Finland ry:n väistyvä puheenjohtaja Pekka Walkama toivoo, että päättäjät ymmärtäisivät kuunnella ohjelmistoyrittäjien osaamista tärkeissä ratkaisuissaan.
Ohjelmistoalan kattojärjestön Software Finland ry:n väistyvä puheenjohtaja Pekka Walkama toivoo, että päättäjät ymmärtäisivät kuunnella ohjelmistoyrittäjien osaamista tärkeissä ratkaisuissaan.

Lehdistötiedote 5.12.2023  

Kuuden viime vuoden aikana on nähty huimaa digitaalisen teknologian kehitystä, jossa menestyminen määrittää erittäin suuressa määrin koko Suomen menestystä. Näiden kuuden vuoden ajan Suomen ohjelmistoalaa on kattojärjestö Software Finland ry:n puheenjohtajana luotsannut sama mies, itsekin kokenut ohjelmistoyrittäjä Pekka Walkama.

”Olen todella iloinen ja ylpeä, että Ohjelmistoyrittäjät ry -nimellä aloittanut yhdistyksemme on vuosi vuodelta noussut yhä keskeisemmäksi vaikuttajaksi. Tästä kunnia kuuluu koko yhdistyksellemme, jonka toimiva johto on tehnyt upeaa työtä. Äänemme kantaa kauas median kautta ja viestimme leviävät yritys- ja talouselämän yhteistyössä aivan eri tavalla, kuin 10 vuotta sitten. Tuemme jäsenyrityksiämme lukuisin tavoin. Paljon on silti tekemättä ja silmiä avaamatta”, toteaa Walkama.

Tiistaina puheenjohtajan vastuut jättänyt Walkama suuntaa ihmettelynsä suoraan Arkadianmäelle.

”Eikö eduskunnassa tajuta, että digivallankumous on yritysvetoinen? Suomen ja koko maailman ongelmat ratkaistaan pitkälti juuri ohjelmistovetoisilla teknologioilla, joita kehittävät etenkin yritykset. Silti eduskunnasta ei ole kutsuja valiokuntiin kuulunut, vaikka jäsenyrityksemme ovat monissa suurissa kysymyksissä avainasemassa. Meiltä löytyisi ei vain korkealuokkaista teknologista asiantuntemusta, vaan syvällistä ymmärrystä siihen, miten teknologia saadaan jalkautettua oikeasti käyttöön tuleviksi, taloudellisesti toimiviksi ratkaisuiksi”, Walkama lataa.

Uusi hallitus saa hyvän lähdön

Walkama siirtää viestikapulan eteenpäin luottavaisin mielin. Hän keskittyy jatkossa johtamaan integroituja toiminnanohjausjärjestelmiä ja verkkokaupparatkaisuja tarjoavaa Avoin.Systems Oy:tä.

”Oikeastaan yrityksemme kuvastaa suoraan digitaalisuuden merkitystä, sillä työmme on asiakkaidemme liiketoiminnan ydintä – samalla tavalla kuin digitaalisuus on tunkeutunut kaiken menestyvän liiketoiminnan keskiöön. Yritykset ovat ratkaisujen vetureita myös koko yhteiskunnan tasolla ja maailmanlaajuisesti, siinä testamenttini. Tätä ymmärrystä on ollut vahvasti rakentamassa koko hallituksemme, ja seuraajani Taija Engman saa varmasti hienon lähdön”, iloitsee Walkama.

Software Finland ry:n toimitusjohtaja Rasmus Roiha kiittää lämpimästi luopuvaa puheenjohtajaa.

”Pekka on taannut päivittäiselle työllemme selkeät linjaukset ja vankan tuen. Uusi hallitus aloittaa yhdistyksemme ensimmäisen naispuheenjohtajan johdolla tukevalta pohjalta. Taustalla on paljon ennakkoluulotonta työtä, jossa Pekka on ollut avainasemassa”, kuvaa Roiha Walkaman ansioita.

Taija Engmanin johtoon siirtyneen Software Finland ry:n hallituksen uudet jäsenet ovat Juha Raitanen, Visma Group sekä Terhi Sorvali, Anders Innovation. Hallituksessa jatkavat Petri Aukia, Kamoon Digital; Niilo Fredrikson, Efecte; Esa Luoto, CGI Finland; Janina Luoto, Islet Group; Antti Pietilä, Loyalistic; Juha Rokkanen, e21; Vesa Sironen, Gapps; Seppo Takanen, Siili Solutions, Samuli Tursas, Liana Technologies sekä Lassi Virtanen, Pilvi.com.

Lisätietoja:

Pekka Walkama, Software Finland ry, hallituksen pj, 040 7772391, pekka.walkama@avoin.systems

Rasmus Roiha, Software Finland ry, toimitusjohtaja, 0400 180 434, rasmus@softwarefinland.fi

Avainsanat

Kuvat

Software Finland hallitus 2024
Software Finland hallitus 2024
Lataa

Software Finland ry on vuonna 1993 perustettu ainutlaatuinen yritysjohdon yhteisö ja ohjelmistoalan vaikuttaja. Toimintamme tärkein tavoite on jäsenyritystemme ja koko ohjelmistoalan kukoistus. Suomessa nimittäin tehdään huippulaadukasta ja kansainvälisesti kilpailukykyistä softaa, ja me uskomme, että sen avulla ratkaistaan maailman isotkin ongelmat. Mukana alaa koskevaan päätöksentekoon vaikuttamassa, tutkimusta ja koulutusta tukemassa sekä liiketoimintaansa kehittämässä on yli 600 softayritystä Suomesta. Software Finland ry tunnettiin vuoden 2023 alkuun asti nimellä Ohjelmisto- ja e-business ry ja vuoteen 2018 nimellä Ohjelmistoyrittäjät ry.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Software Finland ry

”Yhä Suomen kasvuraketti” – Ohjelmistoala korjaa kannattavuuttaan8.4.2024 08:34:28 EEST | Tiedote

Ohjelmistoalalta kuuluu kaksijakoisia uutisia, kertoo alan uunituore Sykemittari-tutkimus. ”Yritykset panostavat nyt kehnon taloustilanteen heikentämään kannattavuuteen, minkä seurauksena rekrytointi on hidastunut. Samaan aikaan olemme Suomen nopeimmin kasvava ala – lähes kolme neljästä yrityksestä odottaa kasvua”, avaa alan kattojärjestön Software Finland ry:n toimitusjohtaja Rasmus Roiha. Henkilöstömäärän kasvua odottaa ohjelmistoalalla talouden heikosta yleistilanteesta huolimatta lähes puolet yrityksistä.

Suomen SaaS-bisnes kasvaa ”vain” sadoilla miljoonilla – ”Menestyksen salaisuus löytyy siitä, miten yritys asiakkaat verkossa kohtaa”14.12.2023 15:00:00 EET | Tiedote

Uunituore tutkimus löytää yhden kiistattoman menestystekijän Suomen 100 suurimman SaaS-yrityksen (Software as a Service) taustalta. ”Tulokset ovat selkeät: Kasvun ja digitaalisen asiakaskokemuksen välillä on suora ja vahva yhteys”, kiteyttää tutkimuksen toteuttanut Mika Heikinheimo. ”SaaS-bisnes kasvaa keskimäärin 20 prosenttia, mutta kasvua maailmalle tavoitellaan silti aivan liian vähän. Potentiaali olisi paljon parempaan”, tulkitsee ohjelmistoalan kattojärjestön Software Finland ry:n toimitusjohtaja Rasmus Roiha.

”Maailma tarvitsee esikuvia” – Suomen ohjelmistoalan ensimmäinen naispuheenjohtaja Taija Engman tavoittelee alalle vientiloikkaa5.12.2023 09:30:22 EET | Tiedote

Suomen ohjelmistoalan kattojärjestö Software Finland ry on valinnut puheenjohtajakseen monin tavoin ansioituneen Taija Engmanin. Engman on mm. nostanut perustamansa SaaS-(Software as a Service) yrityksen Good Sign Oy:n kansainväliseksi kasvuyritykseksi ja vaikuttanut aktiivisesti ohjelmistoalan hyväksi. ”Tietotekniikka on jo nyt Suomen 4. suurin vientiala ja valtava potentiaali viennin kasvulle – siinä on painopisteeni”, linjaa Engman. ”Taija on loistava esikuva alalle, joka tarvitsee naiset mukaan”, kiteyttää Software Finlandin toimitusjohtaja Rasmus Roiha.

”Tekoälyn käyttöönotto huikean nopeaa” – 80 % ohjelmistoyrityksistä kasvaa: ”Softafirma, joka ei käytä AI:ta, on pian entinen softafirma”17.11.2023 08:50:12 EET | Tiedote

Kun muu talous yskähtelee taantuman kourissa, 80 prosenttia ohjelmistoyrityksistä ennakoi kasvua. ”Katsomme optimistisesti tulevaisuuteen, yritysten kasvuluvut ovat pysyneet miltei ennallaan”, taustoittaa alan kattojärjestön Software Finland ry:n toimitusjohtaja Rasmus Roiha uunituoretta Sykemittari-tutkimusta. Roihan mukaan merkittävä rooli on erilaisilla tekoälysovelluksilla, joita käyttää ohjelmistoyrityksistä jo lähes neljä viidestä. ”Tekoälyn hyödyntäminen korreloi selvästi nopean kasvun kanssa”, valottaa Roiha alan tilannetta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye