Oomi Solar rakentaa Oulun Seudun Sähkölle aurinkopuiston Liminkaan

Jaa

Oulun Seudun Sähkö rakennuttaa Liminkaan Ruotsinojalle paneeliteholtaan 9,5 MWp:n kokoisen aurinkopuiston, joka on Suomen ensimmäinen kaukolämpöverkkoon kytkettävä aurinkopuisto. Aurinkopuiston rakentaa Oomi Solar Oy ja sen on tarkoitus valmistua vuoden 2024 aikana. Se on samalla ensimmäinen rakennusvaiheeseen edennyt hanke Oulun Seudun Sähkön ja Oomi Solarin 100 MW:n yhteistyösopimuksen kokonaisuudessa.

Oulun Seudun Sähkö ja Oomi Solar ovat tehneet sopimuksen aurinkovoiman rakentamisesta Limingan Ruotsinojalle. Oulun Seudun Sähkön ensimmäisen aurinkosähköpuiston tavoitteena on muuttaa kaukolämmön tuotantoa hiilineutraaliksi. Noin 13 hehtaarin alueelle tulevan aurinkopuiston tuotanto vastaa keskimäärin noin 500 sähkölämmitteisen omakotitalon vuosikulutusta.

Limingan Ruotsinojalle tuleva aurinkopuisto on Suomen ensimmäinen tämän mittakaavan aurinkopuisto, joka kytketään suoraan kaukolämmön tuottamiseen energiayhteisömallilla.

─ Vastaavia ratkaisumalleja miettivät nyt muutkin, koska Suomessa on paljon vastaavan kokoisia kaukolämpöverkkoja. Ruotsinojan aurinkopuisto on innovatiivinen ja monistettavissa olevan ratkaisu ja on sen vuoksi saanut myös Euroopan unionin NextGeneration EU -rahoitusta, sanoo Oulun Seudun Sähkön toimitusjohtaja Risto Kantola.

Ruotsinoja on peltoaluetta, joka sopii maaperältään hyvin aurinkopuistoksi. Lisäksi alue on lähellä sekä sähköasemaa että lämpölaitosta, joihin aurinkopuisto tullaan liittämään.

─ Aurinkopuiston rakentamisessa paikka on ratkaiseva tekijä mietittäessä investoinnin järkevyyttä ja kannattavuutta. Ruotsinojan aurinkopuisto on esimerkki sijainnista, joka on optimaalinen aurinkopuistolle ja mahdollistaa tehokkaan sektori-integraation muuhun energiajärjestelmään, kuten tässä tapauksessa kaukolämmön tuotantoon. Käytännössä hankkeen sijainti mahdollistaa järkevän investoinnin, sanoo Oomi Solarin toimitusjohtaja Olli Tuomivaara.

Oulun Seudun Sähkön kanssa solmitun palvelusopimuksen mukaisesti Oomi Solar vastaa Ruotsinojan aurinkopuiston suunnittelusta, rakentamisesta ja ylläpidosta elinkaariajattelun mukaisesti.

Oomi Solar ja Oulun Seudun Sähkö kehittävät Pohjois-Suomeen merkittävää aurinkovoiman ja uusiutuvan energian aluetta. Ruotsinojan hanke on ensimmäinen Oulun Seudun Sähkön ja Oomi Solarin yhteistyösopimuksessa, joka sisältää kaikkiaan 100 MW:a aurinkosähköä. Tämä vastaa noin 20 prosenttia Oulun Seudun Sähkön toimialueella vuosittain käytettävästä sähköenergiasta.

Lisätietoja:

Toimitusjohtaja Olli Tuomivaara, Oomi Solar Oy, puh. 040 487 4691, etunimi.sukunimi@oomi.fi

Toimitusjohtaja Risto Kantola, Oulun Seudun Sähkö, puh. 0400 245 161, etunimi.sukunimi@oss.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Limingan Ruotsinojalle tulevan aurinkopuiston 13 hehtaarin peltoalue.
Limingan Ruotsinojalle tulevan aurinkopuiston 13 hehtaarin peltoalue.
Lataa

Oomi Solar

Oomi Solar Oy on aurinkovoimaloiden ja -puistojen johtava toimittaja, joka palvelee yrityksiä ja yhteisöjä siirtymässä aurinkoenergian avulla kohti uusiutuvaa energiaa. Oomi Solar tarjoaa yritysasiakkaille kokonaisratkaisut- ja palvelut aurinkovoiman hankesuunnittelusta käytännön asennukseen. Koko Suomessa toimiva Oomi Solar keskittyy sekä kiinteistövoimaloihin että maa- ja teollisen kokoluokan aurinkovoimaloiden toimittamiseen.

Oulun Seudun Sähkö

Oulun Seudun Sähkö on kuluttajaosuuskunta, jonka tehtävänä on tuottaa jäsenille edullisia ja laadukkaita palveluita. Energiantuotanto, sähkönsiirto, kaukolämpö ja valokuitu muodostavat liiketoimintamme perustan. 

Oomi Energia

Oomi Energia on yksi Suomen suurimmista sähkönmyyntiyhtiöistä, Palvelemme tällä hetkellä yli 400 000 kuluttaja- ja yritysasiakasta ympäri Suomen. Liikevaihtomme vuonna 2022 oli 515 miljoonaa euroa. Oomissa työskentelee yli 100 oomilaista. Tarjoamme koteihin ja yrityksille sähkön lisäksi mm. aurinkovoimaloita, sähköautojen latauspisteitä ja Oomi Fillari -työsuhdepyöräpalvelua. Kehitämme jatkuvasti uusia palveluja asiakkaidemme arjen sujuvoittamiseksi. Meillä on vahva kasvustrategia ja tavoitteenamme on olla Suomen halutuin kumppani muuttuvan arjen palveluissa ja energiamurroksen ratkaisuissa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Oomi Oy

Oomin aurinkoliiketoiminta vahvassa kasvussa – Uusi yhtiö Oomi Solar palvelee yritysasiakkaita16.11.2023 06:00:00 EET | Tiedote

Oomi Energia yhtiöittää vahvassa kasvussa olevan yritysasiakkaiden aurinkoliiketoimintansa uudeksi Oomi Solar Oy:ksi. Aurinkovoimaloiden ja -puistojen johtavana toimittajana tunnettu Oomi vahvistaa näin aurinkovoimaliiketoimintaansa ja palvelee entistä paremmin yrityksiä ja yhteisöjä siirtymässä kohti uusiutuvaa energiaa. Yritysasiakkaisiin keskittyvä Oomi Solar Oy aloittaa toimintansa 1.1.2024.

Aurinkopaneelit ovat tuottoisa ja varma energianlähde, joka kiinnostaa nyt kaikkia – “Aurinkovoiman tuotannon kasvu on ollut viime vuosina räjähdysmäistä”3.8.2023 10:00:00 EEST | Tiedote

Aurinkopaneelien suosio kasvaa jatkuvasti myös Suomessa ja auringon povataan nousevan tulevaisuudessa jopa maailman pääenergianlähteeksi. Aurinkopaneeleja asennetaan tällä hetkellä aktiivisesti talojen katoille ympäri Suomen; aurinkovoiman pientuottajien määrä kasvoi vuonna 2022 yli 60 prosenttia vuoteen 2021 verrattuna. Vuonna 2023 kysynnän kasvu vaikuttaisi alkuvuoden perusteella etenkin isojen aurinkovoimaloiden osalta jatkuvan vahvana. Teknologinen kehitys on viime vuosina huimaa, eikä nykypaneeleja voi enää edes verrata kymmenen vuoden takaisiin.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye