Vihreät - De Gröna

Sofia Virta tuo linnaan paljonpuhuvan yksityiskohdan sekä kasvutarinan rivikansanedustajasta puolueen puheenjohtajaksi

Jaa

Vihreiden puheenjohtaja Sofia Virta saapuu linnan juhliin turkulaisen Pukuni-yrittäjän Saara Kuusjärven suunnittelemassa puvussa, jossa korostuu voimakkuus ja särmikkyys. Virta kantaa mukanaan yksityiskohtaa, joka muistuttaa rauhan tärkeydestä.

Kuvaaja Raakel Ruohola

Varsinais-suomalainen Virta haluaa tuoda linnaan nimenomaan varsinais-suomalaisten yrittäjien taidonnäytteitä ja varmistaa, että Vihreät on puolue, joka ei ainoastaan puhu yrittäjistä vaan aidosti teoillaan on yrittäjän puolella. 

– Minulle on tärkeää, että linnassa esiin pääsevät suomalaiset yrittäjät. Linnan juhlat ovat monelle yritykselle elintärkeitä paikkoja näyttää osaamistaan, Virta sanoo. 

Virran asussa kaunis yksityiskohta on käsilaukkuun kirjailtu rauhankyyhky, joka sitoo suomalaisen suunnittelun Gazan tilanteeseen ja Venäjän toimiin Ukrainassa. 

– Viime vuonna kannoin hiuskoristeessani Ukrainan värejä. Nyt haluan rauhankyyhkyllä muistuttaa, että vaikka me täällä tanssimme itsenäisen Suomen puolesta, niin rauha ei ole kuitenkaan itsestäänselvyys – ei meillä eikä maailmalla – vaan sitä pitää vaalia. Mummini oli oman tyttäreni ikäinen kun hän pakeni kotoaan. Nyt vain kahta sukupolvea myöhemmin puen suomalaista käsityötä päälleni ja siirryn parlamentin jäsenenä presidentin vastaanotolle – tämä kaikki tapahtuu aiempien sukupolvien uhrausten mahdollistama. 

Viime vuonna Sofia Virta nähtiin upeassa keijukaismaisessa kokonaisuudessa. Tällöinkin puvun takana oli Saara Kuusjärvi. 

– Tällä kertaa lähdin miettimään väriä, joka määrittelee paljon tyylin kokonaisuutta. Nyt haettiin vahvaa väriä, joka tuo esiin vahvuutta Sofiasta. Viime vuonna puolestaan oli keiju- ja prinsessateemaa, kimallusta ja herkempää fiilistä kuin nyt, Kuusjärvi kertoo. 

Tänä itsenäisyyspäivänä linnassa nähdäänkin Sofia Virta, jonka tyylikokonaisuus kuvastaa paitsi kasvutarinaa rivikansanedustajasta puolueen puheenjohtajaksi sekä toisaalta myös Vihreiden vahvistunutta asemaa yrittäjien puolueena. 

Virran kampauksesta vastaa Laura Aaltonen ja meikistä Emilia Westman – hekin molemmat varsinais-suomalaisia yrittäjiä. Kampauksessa nähdään nousevia hiustrendejä, kuten sivujakaus ja ponnari, jonka painopiste ei ole täysin päälaella. Meikki mukailee kampauksen tyyliä ja vahvoja linjoja.     

– Kampauksessa ja meikissä korostuvat särmikkyys ja voimakkuus. Sofian viime vuoden tyylin muuntautuminen tähän kokonaisuuteen on myös hyvä osoitus siitä, miten sama henkilö voi olla herkkä ja tunteellinen sekä vahva ja voimakas johtaja, Aaltonen ja Westman toteavat. 

Virran korut ovat suomalaisen Karo Korun kokoelmasta – Bouquet-korvakorut sekä Armas-rannekoru. Stylisti Meri Milash ehdotti Virralle Karo Korun koruja, koska ne on tehty kokonaan joko kierrätetyistä tai vintage-materiaaleista.  

– On upeaa, miten suomalainen korusuunnittelija on onnistunut tulla huomatuksi niin, että esimerkiksi artisti Tyla esiintyi Karo Korun koruissa, Milash kertoo. 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Linkit

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vihreät - De Gröna

Vihreiden Inka Hopsu: Missä viipyvät Sosiaali- ja terveysalan järjestöjen STEA-rahoituksen päätökset?20.2.2024 16:27:07 EET | Tiedote

Vihreiden kansanedustaja Inka Hopsu kysyi kirjallisessa kysymyksessä hallitukselta, mihin toimenpiteisiin hallitus aikoo ryhtyä, jotta STEA-avustusten päätökset saadaan etenemään mahdollisimman pian ja ne avustuksen saajat, joille avustuspäätösten venyminen tuo taloudellisia vaikeuksia, saavat tukea ennalta arvaamattoman akuutin tilanteensa parantamiseen.

Fatim Diarra: Hallituksen työmarkkinapolitiikka sortaa matalapalkkaisia naisia - “Tilanne on monessa suomalaisessa kodissa kohtuuton”20.2.2024 14:30:00 EET | Tiedote

Vihreiden kansanedustaja Fatim Diarra totesi puheessaan täysistunnossa 20. helmikuuta Petteri Orpon hallituksen rikkoneen sopimisen kulttuurin ajaessaan työmarkkinat lähes ennennäkemättömään umpisolmuun. Hallituksen kova sanelupolitiikka iskee Diarran mukaan etenkin matalapalkkaisilla aloilla työskenteleviin naisiin. Diarra vetoaakin, että kaikki osapuolet nielisivät ylpeytensä ja palaisivat neuvottelupöytään.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye