HSY

Joulun paras lahja on aineeton

Jaa

Kuluttamista ja jätteen syntymistä voi vähentää myös jouluna. Aineeton joululahja säästää paitsi ympäristöä myös kukkaroa ja hermoja. HSY on koonnut Anna jotain muuta -sivulleen lähes 200 erilaista hyvää aineetonta lahjaideaa.

Lapsi puhaltaa kämmenistään lunta kohti kameraa.
Kuva: HSY

Helsingin seudun ympäristöpalvelut HSY kannustaa ihmisiä toimimaan vastuullisesti myös jouluna ja jakamaan jouluiloa muussa kuin tavaran muodossa. Antamalla joululahjaksi aineettomia lahjoja voit vähentää jätettä, hutiostoksia ja ruuhkaisilla kaupoilla käymistä. Tekemällä lahjoja itse tai antamalla lahjaksi omaa aikaansa voi myös säästää lahjakuluissa. Moni suomalainen huomioi myös ilmastonmuutoksen jouluostoksissaan.

HSY:n Annajotainmuuta.fi-sivustolle on koottu  ehdotuksia tavaraa paremmista lahjoista. Sivuston lähes 200 lahjaideassa näkyvät maksulliset aineettomat lahjaideat, kuten leffa- ja konserttiliput, sekä elämykselliset ja yhdessä tekemiseen kannustavat teemat. Sivuston kautta voi myös lähettää lahjaehdotuksen omalla saatetekstillä ja näin tiedustella, mitä vastaanottaja kyseisestä lahjasta ajattelisi. Sivuston suosituimpia lahjaideoita ovat olleet esimerkiksi aamiainen vuoteeseen, lenkkiseura ja leffailta.

–  Tavaralahjojen sijaan voisimme kysyä, millaisia muita toiveita ja tarpeita lahjansaajalla olisi. Joku kaipaa matonpesuapua, joku toinen kahvitteluseuraa ja joku on aina halunnut päästä kokeilemaan virtuaalitodellisuuspeliä. Yhteinen aika ja ikimuistoiset elämykset luovat pysyviä muistoja ja säästävät ilmastoa, HSY:n ympäristöasiantuntija Iiris Tanner muistuttaa. 

Kulutusta ja jätteen määrää vähentämällä tuemme ympäristön hyvinvointia ja maapallon resurssien riittävyyttä. Yksittäisen ihmisen kohdalla jätteen vähentäminen näkyy toki myös kukkarossa ja asumismukavuutena, kun jokainen nurkka ei pursua tavaraa. 

HSY toivottaa jokaiselle yhteisöllistä ja tavaraa parempaa joulunaikaa! 

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Tuotamme HSY:ssä kunnallisia vesihuollon ja jätehuollon palveluja sekä tietoa pääkaupunkiseudusta ja ympäristöstä. Teemme kanssasi maailman kestävimmän kaupunkiseudun.                         

HSY – Puhtaasti parempaa arkea

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta HSY

Huom. korjattu 3. kappaleessa tilavuusyksikkö: Espoon Mäkkylän putkirikon syynä vaurio putkiliitoksessa22.2.2024 16:47:38 EET | Tiedote

Päävesijohdon rikkoontuminen Espoon Mäkkylässä 19.2. iltapäivällä aiheutti vedenjakeluhäiriön laajalla alueella Espoon ja Kauniaisten alueella Turuntien pohjois- ja itäpuolella sekä Vantaalla Linnaisten alueella. Häiriö kosketti n. 100 000 asukasta. Putkirikon syyksi HSY totesi lisääntyneestä maan kuormituksesta aiheutuneen putkiliitoksen vaurion.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye