Toimihenkilöliitto ERTO

Erto mukaan 14.12. työtaisteluihin reiluuden puolesta

Jaa

Toimihenkilöliitto Erto liittyy logistiikan osalta 14.12. järjestettäviin poliittisiin työtaisteluihin reilumman yhteiskunnan puolesta.

Mies kävelee läppäri kainalossaan.
Mies kävelee läppäri kainalossaan. Kuvaaja: Pia Ingberg.

“Suomesta ollaan nyt tekemässä Pohjoismaiden palkansaajavihamielisintä yhteiskuntaa. Erto ei voi tätä hyväksyä ja vetoamme hallitukseen aitojen neuvottelujen käynnistämiseksi”, sanoo Erton puheenjohtaja Juri Aaltonen

“Hallituksen linjaukset aiheuttavat jäsenkunnassamme kasvavaa hätää, turvattomuutta ja myös pettymystä. Hallituksen ajaman palkansaajan hevoskuurin jälkeen työttömäksi joutuisi aiempaa helpommin ja nopeammin. Samanaikaisesti kun työttömyyden riskiä kasvatetaan, työttömyys- ja sosiaaliturvaa heikennetään massiivisesti”, toteaa Aaltonen.  

Erton 28.11.–1.12. toteuttamassa jäsenkyselyssä (n. 1584) yli 90 % vastanneista tuki Erton osallistumista työtaistelutoimiin reilumman yhteiskunnan puolesta.  

“Erton jäsenet haluavat yhteiskuntaan reiluutta ja tasa-arvoa. Pahimpina hallituksen työelämäuudistuksista jäsenet pitävät ensimmäisen sairaspäivän palkattomuutta, irtisanomista ilman painavaa syytä ja hallitsematonta paikallista sopimista. Sosiaaliturvauudistuksista ertolaiset pitävät pahimpana työttömyysturvan massiivista leikkaamista. Aikuiskoulutustuen lakkautusta pidetään yksinkertaisesti typeränä”, sanoo Aaltonen. 

Erton tänään ilmoittamat työtaistelut ovat laillisia, ja niihin saa osallistua jokainen logistiikan toimihenkilö siitä riippumatta, onko hän liiton jäsen vai ei.  Jos työpaikalla ilmenee painostusta tai muuta epäasiallista käytöstä, pyydetään jäseniä ottamaan yhteyttä luottamusmieheen ja tarvittaessa liittoon.  

Erton työtaisteluilmoitus työnantajaliittoihin

Toimihenkilöliitto Erto ry ilmoittaa autoliikennealojen toimihenkilöiden ja huolinta-alan toimihenkilöiden työehtosopimusten tarkoittamien töiden poliittisista työtaisteluista. Työtaisteluilla vastustetaan maan hallituksen sanelupolitiikkaa ja vaaditaan työmarkkinoille aitoa yhteistyötä ja neuvotteluja. Työtaistelut peruutetaan/keskeytetään, jos maan hallitus sitoutuu riittävän uskottavasti aitoihin työmarkkinaneuvotteluihin viimeistään keskiviikkona 13.12. klo 15. 

Työtaisteluun osallistuvat: Kaikki em. sopimusalojen toimihenkilöt. 

Työtaistelun sisältö: Autoliikenne-alojen toimihenkilöiden ja huolinnan toimihenkilöiden työehtosopimusten tarkoittamat toimihenkilöt kieltäytyvät liitteen mukaisissa yrityksissä AKT ry:n 14.12. poliittisen lakon takia lakkoon jääneiden kuljetusten järjestelyistä sekä lakkoyrityksen/yritysten sisällä että niiden ulkopuolella (järjestelykielto). 

Järjestelykielto koskee 14.12. kuljetuksia ja kiellon perusteella ei myöskään järjestellä 14.12. kuljetuksia ennakolta esim. alihankinnalla tai kuljetusliikettä vaihtamalla. Lakon ulkopuolissa yrityksissä ei järjestellä lakossa olevien yritysten 14.12. ”lakkokuljetuksia”. 

Em. järjestelykiellon lisäksi toimihenkilöt pitäytyvät 14.12. omissa tehtävissään ja kieltäytyvät lakkoon ilmoitetun/joutuneen työn tekemisestä.  

Poliittinen työtaistelu päättyy 14.12.2023 klo 23.59.  

Työtaistelu ei koske hengen, terveyden ja ympäristön turvaamiseksi tehtävää työtä. 

Katso yrityslistaus

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Toimihenkilöliitto Erto on olemassa, jotta kaikilla olisi parempi työelämä. Erto on yhteiskunnallinen keskustelija ja neuvottelija, jonka 13 000 jäsentä työskentelevät yksityisillä aloilla asiantuntijatehtävissä. Erto neuvottelee ja sen jäsenet hyväksyvät vuosittain useita merkittäviä valtakunnallisia työehtosopimuksia ja palkkasuosituksia.  

Erton jäsenyhdistys Logistiikan toimihenkilöt ry on autoliikenne- ja huolinta-alalla työskentelevien toimihenkilöiden ammattijärjestö.  

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Toimihenkilöliitto ERTO

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye