Maanmittauslaitos palvelee asiakkaita Porin yhteisessä palvelupisteessä 20.12. alkaen

Jaa

Maanmittauslaitoksen Porin asiakaspalvelupiste on suljettu 13.–15.12. muuton takia. Maanmittauslaitos palvelee asiakkaita taas 20.12. uudessa valtion toimijoiden yhteisessä palvelupisteessä osoitteessa Yrjönkatu 6. Maanmittauslaitoksen lisäksi saat valtion yhteisessä palvelupisteessä kuuden muun viranomaisen asiakaspalvelua, neuvontaa ja tukea sähköiseen asiointiin.

– Asiakkaan näkökulmasta on kätevää, että useamman viraston asiakaspalvelu on keskitetty samaan paikkaan. Yhteisessä asiakaspalvelussa asiakas saa helpommin tietoa eri virastojen palveluista, kertoo tietopalvelupäällikkö Pasi Reunanen

Maamittauslaitoksen palvelupisteessä asiakkaat voivat hoitaa kiinteistöihinsä liittyviä asioita, saada huoneistotietojärjestelmään liittyvää neuvontaa, tilata karttatuotteita ja saada tietoa Maanmittauslaitoksen sähköisistä palveluista. 

– Maanmittauslaitoksen asiakaspalvelussa on tällä hetkellä paljon ruuhkaa ja jonottamaan saattaa joutua jopa parikin tuntia. Kiitos asiakkaille kärsivällisyydestä ja ymmärryksestä tämän kanssa. Ruuhka on aiheutunut pääosin suuresta innosta sähköistää osakekirjat, Pasi Reunanen toteaa. 

- Haluan muistuttaa asiakkaitamme, että osakekirjan omistusmerkinnän muuttamiseksi sähköiseen muotoon ei ole kiirettä. Asiakkailla on 10 vuotta aikaa muuttaa omistusmerkintä sähköiseen muotoon, tietopalvelupäällikkö Pasi Reunanen jatkaa. 

Porin yhteinen palvelupiste on osa valtion palvelu- ja toimitilaverkkouudistusta. Hankkeen tavoitteena on koota valtion käyntiasiointi yhteisiin palvelupisteisiin 2020-luvun aikana. Samalla tehostetaan valtion tilankäyttöä, kun virastot muuttavat yhteiskäyttöisiin toimistotiloihin. 

Maanmittauslaitoksen lisäksi asiakaspalvelua Porin yhteisessä palvelupisteessä tarjoavat Aluehallintovirasto, Digi- ja väestötietovirasto, ELY-keskus, Porin kaupunki, Satakunnan TE-toimisto sekä Verohallinto. Viranomaisten omien asiantuntijoiden lisäksi yhteisessä palvelupisteessä työskentelee kaksi palveluneuvojaa, jotka neuvovat asiakkaita viranomaisasiointiin liittyvissä asioissa ja tarjoavat tukea sähköiseen asiointiin. 

Lisätiedot 

Tietopalvelupäällikkö Pasi Reunanen, 040 5225815, etunimi.sukunimi@maanmittauslaitos.fi 

Porin palvelupisteen yhteystiedot

Teemme maanmittaustoimituksia, ylläpidämme kiinteistöjen ja osakehuoneistojen tietoja, huolehdimme omistusoikeuksien rekisteröinneistä ja kiinnityksistä, tuotamme kartta-aineistoja sekä teemme paikkatietoalan tutkimusta.

Maanmittauslaitos.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Maanmittauslaitos

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye