Helsingin tapahtumasäätiö

Tuomaan Markkinoilla lähes 350 000 kävijää ja 35 000 myytyä puuroannosta

Jaa

Tuomaan Markkinoilla käynnistyy tänään tämän vuoden viimeinen päivä. Kävijämäärässä päästään tapahtumajärjestäjän odotuksiin lähes 350 000 kävijällä. Myynti on käynyt joulutorilla tänä vuonna erityisen vilkkaana ja esimerkiksi markkinoiden hittituotteeksi noussutta kinuskista riisipuuroa on myyty jo lähes 10 000 annosta.

Kuvassa Tuomaan Markkinat kuvattuna pimeän aikaan. Etualalla karusellin loistavat valot ja takana Tuomiokirkko valaistuna.
Tuomaan Markkinoiden myyjät kiittelivät tämän vuoden erityisen hyvää myyntiä. Vessi Hämäläinen

Tuomaan Markkinat käynnistyi vilkkaasti jo joulutorin ensimmäisen viikon aikana, jolloin torilla vieraili 135 000 vierasta. Päiväkohtainen kävijämäärä on ollut jälleen kymmeniä tuhansia ja avajaisviikonlopun lauantaina (2.12.) tehtiin tämän vuoden päiväkohtainen ennätys, kun lähes 37 000 jouluntunnelmoijaa vieraili markkinoilla.

Markkinoilla on päästy tutustumaan lähes 100 pientuottajan sekä yli 20 herkkumyyjän ja kahvila- ja ravintolatoimijan tarjontaan. Pukinkonttiin, joulupöytiin ja koristeiksi on ostettu tuhansittain vastuullisia herkkuja sekä lahja-, koriste- ja käyttöesineitä – kärkituotteina pysyivät jouluiset klassikot kuten villasukat, kynttilät ja monipuolisten makujen glögit. 

Ravintolapihan ruokaisimmista antimista esimerkiksi riisipuuroa on myyty koko joulutorin aikana jo 35 000 annosta ja mediaankin noussutta N4ku-ravintolan hittipuuroa lähes 10 000. Pienemmän syötävän hittituotteeksi nousi tänä vuonna korvapuusti – Pop up Cafe Mama Nikolasin paikan päällä leivottuja korvapuusteja on myyty jo  2 000 kappaletta. 

Joulumieltä halutaan tarjota laajemmin helsinkiläisille myös hyväntekeväisyyden kautta. Tuomaan Markkinoiden järjestäjä Helsingin tapahtumasäätiö on mahdollistanut kaikille myyjille markkinoilta ylijääneiden myyntituotteiden lahjoittamisen HurstinApu-yhdistyksen kautta vähävaraisille.

Joulutorin monipuolinen ohjelma houkutteli Helsingin joulutunnelmasta nauttivia

Tuomaan Markkinoilla on päässyt tapaamaan joulupukkia ja -muoria sekä kokemaan elävää joulumusiikkia erilaisten kokoonpanojen esittämänä. Sunnuntaina 10. joulukuuta markkinoilla koettiin harvinaislaatuinen Britannian maavoimien sotilassoittokunta British Army Band Sandhurstin vierailu – orkesteri esitti perinteisiä joululauluja kahden keikan verran. Myyjien pisteillä järjestettävissä suosituissa työnäytöksissä on päässyt tutustumaan esimerkiksi lasinpuhallukseen, kastanjoiden paahtamiseen ja metalliesineiden taontaan. Aito Iskelmän Aito Joulu -radio on ilahduttanut kävijöitä koko markkinakauden ajan.

Vuonna 2024 Tuomaan Markkinoita vietetään jälleen Senaatintorilla. Tulevista markkinoista tiedotetaan tarkemmin ensi vuoden puolella.

​​Tuomaan Markkinoiden yhteistyökumppaneita ovat Paulig ja Aito Iskelmä.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Viestintäpäällikkö Anna Mäkelä, anna.makela@eventshelsinki.fi, puh. 050 581 4153

Vastaava tuottaja Saara Vanhala, saara.vanhala@eventshelsinki.fi, puh. 050 549 6355

Kuvat

Kuvassa Tuomaan Markkinat kuvattuna pimeän aikaan. Etualalla karusellin loistavat valot ja takana Tuomiokirkko valaistuna.
Tuomaan Markkinoiden myyjät kiittelivät tämän vuoden erityisen hyvää myyntiä.
Lataa

Linkit

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin tapahtumasäätiö

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye