KPY Novapolis Oy

Novapolis luo yhteisöllistä työpäiväkokemusta Savilahdessa – tapahtumissa yli 1000 osallistujaa

Jaa

Kuopiossa ja Siilinjärvellä toimiva toimitilayhteisö Novapolis on uudistanut tilojaan ja palveluitaan vastatakseen työelämän muutokseen. Novapolis järjesti vuonna 2023 yli 50 tapahtumaa, joihin osallistui yli 1000 osallistujaa. Tapahtumien tavoitteena on lisätä yhteisöllisyyttä, edistää yritysten verkostoitumista ja helpottaa harrastamista työpäivän päätteeksi.

Novapoliksen henkilöstöä Microkadun Cowork-ympäristössä. Kuvaaja: Akseli Muraja
Novapoliksen henkilöstöä Microkadun Cowork-ympäristössä. Kuvaaja: Akseli Muraja

”Novapolis on enemmän kuin toimitilaa. Näemme itsemme aktiivisena yhteisön rakentajana, joka tukee yritysten kasvua. Yritykset eivät tarvitse ainoastaan tilaa toimia, vaan myös osaajia kasvaakseen. Olemme kiinnittäneet tähän huomiota. Yksi keskeinen kehittämistoimenpide on ollut maaliskuussa avautuva yksityinen, yritysvetoinen koodikoulu, jota olemme yhdessä yritysjoukon kanssa vieneet aktiivisesti eteenpäin,” Novapoliksen toimitusjohtaja Anssi Lehikoinen kertoo.

Yhteisöllisten työympäristöjen merkitys kasvanut

Novapolis on kasvanut kolmessa vuodessa vajaasta 200 asiakkaasta jo noin 250 asiakkaan yhteisöksi. Pelkästään kahden viimeisen vuoden aikana Novapolis on saanut vuokralaisikseen yli 35 uutta kasvuyritystä. Vuonna 2023 toimipisteensä Novapoliksella ovat avanneet muun muassa Normet, Fortum Markets, SC Software, Wapice sekä kuntosalipalvelut Novapoliksessa mahdollistanut Voimakellari. Myös Savon Yrittäjät siirsivät toimistonsa Microkadun kampukselle.

Lehikoinen kertoo, että työnmuutos näkyy toimialalla vahvasti. Hybridityö on tullut jäädäkseen, ja se vaatii uudenlaisia työskentelypuitteita. Havaittavissa on myös, että yritykset ovat nyt alkaneet tehdä odotusvaiheen jälkeen toimitilaratkaisuja. Tilojen neliöiden ja hyvän saavutettavuuden lisäksi yritykset arvostavat yhä enemmän yhteisön ja yhteisöllisyyden merkitystä.

”Yritykset etsivät nyt joustavia ja monimuotoisia toimitilaratkaisuja. Työpaikalle tullaan usein kohtaamisia varten, siksi olemme panostaneet yhteisöllisiin työympäristöihin. Olemme uudistaneet lähes kaikki kokoustilamme vuoden aikana ja avanneet uuden yhteisöllisen CoWork-työympäristön Viestikadulla. Lisäksi viime vuonna meille rakentui 11 yrityksen muodostama CoWork Office -yhteiskäyttötila. Officessa yrityksillä on oma toimisto, yhteistä kohtaamis- ja keittiötilaa sekä jaettava kokoushuone. CoWork Office on ollut todella suosittu ja varattiin täyteen jo ennen avaamistaan. Vastaavaa tilaa suunnitellaan nyt myös Viestikadulle,” Lehikoinen jatkaa.

Novapolis on kehittänyt myös palveluita, jotka tukevat yritysten kasvua ja kehitystä. Novapolis on esimerkiksi perustanut oman hankintayhteisön, Sisärinki Pron, joka tarjoaa asiakkailleen valmiiksi kilpailutettuja sopimuksia erilaisista palveluista ja tuotteista. Sisärinki Pron kautta tehdään hankintoja jo noin miljoonalla eurolla vuodessa.

Novapolis kutsuu kaikki mukaan tapahtumiin

Novapolis on julkaissut tämän vuoden tapahtumakalenterin. Aikuisille suunnatut iltapäiväkerhot jatkuvat keväällä uusien aiheiden parissa. Iltapäiväkerhoissa kokataan, askarellaan ja kokeillaan uusia asioita. Urheilukerho Sport Clubissa tutustutaan uusiin lajeihin kuten ilmajoogaan, kirkkovenesoutuun ja seinäkiipeilyyn. Tilaisuudet ovat avoimia kaikille.

Tulevat tapahtumat löytyvät Novapoliksen verkkosivujen tapahtumakalenterista osoitteesta www.novapolis.fi/tapahtumat . Kalenteri päivittyy pitkin kevättä.

Lue myös:

Novapolis lyhentää nimeään ja kirkastaa brändiään

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Novapoliksen henkilöstöä Microkadun Cowork-ympäristössä. Kuvaaja: Akseli Muraja
Novapoliksen henkilöstöä Microkadun Cowork-ympäristössä. Kuvaaja: Akseli Muraja
Lataa

Novapolis – osaajien kaupunki.

Novapolis on modernin työpäiväkokemuksen edelläkävijä. Meiltä saat kaiken yrityksesi tarpeisiin – joustavat toimitilat, palvelut sekä osaajat. Samalla tulet osaksi eloisaa yhteisöä ja olet mukana rakentamassa alueemme kilpailukykyä ja elinvoimaa.

Kuopion Savilahdessa ja Siilinjärven Toivalassa sijaitsevilla toimitiloilla on jo 250 asiakasyritystä ja -yhteisöä ja 15.000 käyttäjää. Novapolis on osa KPY-konsernia.

Novapoliksen logo.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta KPY Novapolis Oy

Koodikouluhanke etenee Pohjois-Savossa – Koodikoulun johtajaksi nimitetty Laura Nykänen22.8.2023 09:33:51 EEST | Tiedote

Pohjois-Savoon perustettavaan yksityiseen, yritysvetoiseen koodikouluun on palkattu avainhenkilöt. Koodikoulun johtajaksi on valittu KTM, YTM Laura Nykänen. Hän aloittaa tehtävässään 28.8.2023. Koodikoulun johtaja tulee johtamaan koodikoulun toimintaa ylös ajosta lähtien, vastaten koulun ja henkilöstön johtamisesta sekä toiminnan vakiinnuttamisesta. Nykänen on työskennellyt viimeiset viisi vuotta liikkeenjohdon konsulttina Talentreella. Hän on vetänyt innovaatio- ja strategiajohtamisen asiantuntijana monipuolisia liiketoiminnan kehittämisprojekteja ja yritysvalmennuksia valtakunnallisesti.

Yritysvetoinen koodikoulu etenee Itä-Suomessa – Koodi / Sisu ry on perustettu2.2.2023 10:00:00 EET | Tiedote

Kuopioon suunnitteilla oleva yksityinen ja yritysvetoinen koodikoulu sai vahvan alkusysäyksen, kun hankkeeseen sitoutuneet yritykset KPY Novapolis, Ponsse, Normet, Istekki ja Osuma Henkilöstöpalvelut sekä Kuopion alueen kauppakamari ja Ylä-Savon koulutuskuntayhtymä YSAO perustivat Koodi / Sisu ry:n vuoden 2022 lopussa. Yhdistyksen tavoitteena on, että ensimmäisten opiskelijoiden haku koodikouluun voisi käynnistyä jo tulevana syksynä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye