Like Kustannus

Auschwitzin rakastavaiset on pakahduttava tositarina mahdottomasta rakkaudesta

Jaa

Zippi ja David rakastuivat Auschwitzin keskitysleirillä, tapailivat toisiaan salaa muiden vankien avustuksella ja selviytyivät hengissä. Toimittaja-kirjailija Keren Blankfeld on itsekin natsivainoilta selviytyneiden juutalaisten jälkeläinen. Hänen pakahduttava teoksensa “Auschwitzin rakastavaiset” ilmestyy suomeksi yhtä aikaa englanninkielisen alkuperäisteoksen kanssa. Vainojen uhrien muistopäivää vietetään kansainvälisesti 27.1.

Kaksi nuorta kohtaa Auschwitzissa ja rakastuu ensi silmäyksellä. Leirin kauhujen keskellä Zippi ja David tapaavat toisiaan salaa muiden vankien avustuksella. Neuvokas Zippi työskentelee leirin toimistossa, David on päässyt laulutaitojensa ansiosta natsivartijoiden suosioon. Rakkaussuhteen paljastuminen merkitsisi kuitenkin välitöntä kuolemaa.  

Zippi ja David uskovat vapautuvansa ja vannovat etsivänsä toisensa, mikäli joutuvat toisistaan eroon. Kumpikaan ei voi aavistaa, että jälleennäkeminen koittaa vasta yli 70 vuoden kuluttua. Silloin Davidilla on Zippille yksi tärkeä kysymys. 

Keren Blankfeldin Auschwitzin rakastavaiset on tietokirja, joka perustuu laajoihin haastatteluihin, suullisiin lausuntoihin, asiakirjoihin ja sekä julkaistuihin että julkaisemattomiin muistelmiin. Blankfeld on haastatellut useita kertoja David Wisniaa alkaen vuodesta 2018 ja päättyen vähän ennen hänen kuolemaansa vuonna 2021. Helen ”Zippi” Tichauer oli jo edesmennyt, kun Blankfeld löysi hänen tarinansa, mutta hän jätti jälkeensä kymmeniä lausuntoja ja yhden äskettäin löydetyn muistelmakäsikirjoituksen.  

Blankfeld on journalisti ja Auschwitzista selvinneiden juutalaisten jälkeläinen. Hän kirjoittaa muun muassa New York Timesiin ja on erikoistunut tutkivaan narratiiviseen tietokirjoittamiseen. 

Auschwitzin rakastavaiset on arvostelu- ja käsittelyvapaa 26.1. Teos ilmestyy painettuna, e-kirjana sekä Hanna Saaren lukemana äänikirjana. Kirjan on suomentanut Ari Väntänen.  

Pdf-vedokset, arvostelukappaleet ja Keren Blankfeldin haastattelupyynnöt: adele.couavoux@like.fi  

Kuvat

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Like Kustannus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye