Suomen Palopäällystöliitto ry

Vuoden 2023 Sosiaali- ja terveysalan turvallisuuspalkinto on myönnetty Ikäystävällinen Etelä-Karjala -hankkeen Kaatumisen ehkäisyn toimintamallille

Jaa

Kaatumisen ehkäisyn toimintamalli on saanut vuoden 2023 turvallisuuspalkinnon. Palkinnon myönsi Suomen Palopäällystöliiton Sosiaali- ja terveysalan turvallisuustoimikunta. Toimintamalli on tuotettu Etelä-Karjalan hyvinvointialueen hallinnoimassa Ikäystävällinen Etelä-Karjala -hankkeessa, ja se on merkittävä panos alueen ikääntyvien asukkaiden turvallisuuden parantamiseksi.

Ikäihmisiä jumppaamassa ohjaajien kanssa.
Ikäystävällinen Etelä-Karjala -hankkeen toteuttama Kaatumisen ehkäisyn toimintamalli on palkittu ikääntyvien asukkaiden turvallisuuden parantamisesta. Kuva: Etelä-Karjalan hyvinvointialueen kuvapankki

Sosiaali- ja terveysalan turvallisuustoimikunta haluaa vuosittain jaettavalla turvallisuuspalkinnolla osoittaa kiitoksensa ansiokkaasta työstä toimialan turvallisuuden eteen, mutta myös lisätä tietoisuutta hyvistä toimintatavoista. Hankkeessa luodun Kaatumisen ehkäisyn toimintamallin vaikutus näkyy konkreettisesti lonkkamurtumien laskuna Etelä-Karjalan alueella. Tästä saavutetut hyödyt ovat moninaisia. Hoidon tarpeen väheneminen, taloudelliset hyödyt, mutta ennen kaikkea inhimillisen kärsimyksen vähenemiseen ja parempaan elämänlaatuun lisäämiseen yltävät hyödyt osoittavat toimintamallin merkityksen ja tuloksellisuuden. 

”On niin hienoa, että Ikäystävällinen Etelä-Karjala -hankkeessa luotu eteläkarjalainen kaatumisen ehkäisyn yhteinen työ palkitaan”, iloitsee projektipäällikkö Sari Hokkanen Etelä-Karjalan hyvinvointialueelta.

Kaatumisen ehkäisyn toimintamalli voitti toukokuussa 2023 myös TerveSos-palkinnon yleisöäänestyksen. 

”Sosiaali- ja terveysalan turvallisuuspalkinnon ja TerveSos-palkinnon yleisöäänestyksen voitot kertovat myös siitä, miten Etelä-Karjalassa osataan kehittää palveluita ja toimia yhdessä. Lämpimät kiitokset osoitankin työtovereille laajassa eteläkarjalaisessa toimijaverkostossa ja Ikäinstituutissa. Yhteinen työmme kaatumisen ehkäisyssä jatkuu”, Hokkanen tiivistää.
Turvallisuustoimikunta kiittää syvästi kaikkia työhön osallistuneita tahoja ja toivoo, että turvallisuuspalkinto otetaan vastaan arvostuksena tätä työtä kohtaan.

Sosiaali- ja terveysalan turvallisuuspalkinnon taustat

Turvallisuuspalkinnon taustalla on Suomen Palopäällystöliiton asiantuntijaelin sosiaali- ja terveysalan turvallisuustoimikunta, johon kuuluvat, Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Hyvil, Ykköskodit, Suomen Pelastusalan Keskusjärjestö, Omaishoitajaliitto, Helsingin kaupungin sosiaali- ja terveysvirasto ja Diakonissalaitos. Toimikunnan puheenjohtaja on Varsinais-Suomen hyvinvointialueen turvallisuuspäällikkö Jussi Rapeli.

Turvallisuustoimikunta myöntää vuosittain Sosiaali- ja terveysalan turvallisuuspalkinnon esimerkillisestä työstä alan turvallisuuden kehittämiseksi. Palkinnon voi saada onnettomuuksien ehkäisytyöstä, tapahtumasta tai toiminnasta, jolla on estetty tai rajoitettu vahinkojen määrää, ansiokkaasta toiminnasta sosiaali- ja terveydenhuoltoalan turvallisuuden kehittämiseksi tai alan turvallisuutta edistävän laitteen, toimintatavan tai vastaavan kehittämisestä. Palkintoa on jaettu vuodesta 2005 alkaen.

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Ikäihmisiä jumppaamassa ohjaajien kanssa.
Ikäystävällinen Etelä-Karjala -hankkeen toteuttama Kaatumisen ehkäisyn toimintamalli on palkittu ikääntyvien asukkaiden turvallisuuden parantamisesta.
Lataa
Palkintoa vastaanottamassa Aija Rautio, Jaana Viskari ja Sari Hokkanen. Palkinnon luovuttaa Etelä-Karjalan pelastuslaitoksen pelastusjohtaja Jani Kareinen.
Sosiaali- ja terveysalan turvallisuuspalkinnon luovutustilaisuus. Palkintoa vastaanottamassa Aija Rautio (vas.), Jaana Viskari ja Sari Hokkanen. Palkinnon luovuttaa Etelä-Karjalan pelastuslaitoksen pelastusjohtaja Jani Kareinen.
Lataa
Ryhmäkuva.
Ikäystävällinen Etelä-Karjala- hankkeen kaatumisen ehkäisyn toimintamallin yhteistyöverkoston jäseniä.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Suomen Palopäällystöliitto on aatteellinen yhdistys, jonka keskeisimpiä tavoitteita on yhteiskunnan turvallisuuden edistäminen ja jäsenistönsä ammattiosaamisen kehittäminen.

Palopäällystöliiton jäsenistö koostuu pelastusalan henkilöstöstä, sopimuspalopäällystöstä, turvallisuusalan asiantuntijoista ja johtavissa asemissa olevista henkilöistä. Liitolla ei ole ammatilliseen edunvalvontaan liittyviä tehtäviä.

Palopäällystöliitto on arvostettu turvallisuuspoliittinen keskustelija sekä avoimeen kumppanuuteen ja jatkuvaan kehittymiseen luottava yhteistyöjärjestö, joka tuottaa asiantuntija-, koulutus- ja materiaalipalveluja. Liiton vaikuttavuus perustuu pitkäjänteiseen työhön sekä välittömään yhteydenpitoon eri viranomaisten ja turvallisuusalan toimijoiden kanssa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen Palopäällystöliitto ry

Terveiset Kanadasta: Mitä sinä voisit tehdä metsäpalojen estämiseksi Suomessa?5.7.2023 11:38:14 EEST | Tiedote

Kanadassa kärsitään yhdestä historiansa pahimmasta metsäpalokaudesta. Erittäin vaikeiden palojen taustalla on osaksi luonto ja sään ääri-ilmiöt ja osaksi ihmisten huolimattomuus. Myös Suomessa koettiin tänä keväänä ja kesänä pitkä ja kuiva ajanjakso, jolloin metsäpaloja syttyi ympäri maan. Metsäpalojen yleisimmät syttymissyyt Suomessa liittyvät ihmistoimintaan. Ilmastonmuutos alkaa näkyä myös Suomessa aiempaa pidempinä alkukesän kuivina kausina. City of Red Deerin pelastuslaitoksen johtaja ja Kanadan Palopäällystöliiton puheenjohtaja Ken McMullen kertoo, miten Kanadan paloja vastaan taistellaan ja mitä sinä voisit tehdä metsäpalojen estämiseksi Suomessa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye