Helsingin seudun kauppakamari

Muistutuskutsu medialle: Miten varmistetaan, että työpaikan arvot toteutuvat?

Jaa

Helsingin seudun kauppakamari kutsuu toimittajat Tavoitteena eettisesti kestävä työelämä -kirjan julkistamistilaisuuteen.

Tavoitteena eettisesti kestävä työelämä -kirjan ovat kirjoittaneet asiantuntijat Sanna Kalliokoski, Kia Karvetti ja Niina Ratsula.
Tavoitteena eettisesti kestävä työelämä -kirjan ovat kirjoittaneet asiantuntijat Sanna Kalliokoski, Kia Karvetti ja Niina Ratsula.

Aika: Perjantaina 12.1.2024 klo 14–15

Paikka: Stream

Miten varmistetaan, etteivät työpaikan arvot jää vain sanoiksi paperille vaan toteutuvat arjen työssä? Millaisiin asioihin työpaikoilla tulisi erityisesti kiinnittää huomiota? Eettisesti kestävä työelämä vaatii käytännön tekoja, epämukavuuden tunnetta ja hankalia keskusteluja. 

Code of Conduct Company -yrityksen asiantuntijat Sanna Kalliokoski, Kia Karvetti ja Niina Ratsula murtavat uutuuskirjassaan myyttejä suomalaisesta työelämästä, nostavat esiin epäkohtia ja tarjoavat näkökulmia eettisesti kestävämmän työelämän ja vastuullisen yrityskulttuurin kehittämiseen. Kirjassa käsitellään muun muassa pelisääntöjen ja avoimen viestinnän merkitystä eettisen toimimisen edellytyksenä, keinoja lisätä inklusiivisuutta ja psykologista turvallisuutta työpaikalla sekä eettisten riskien hallintaa tukevia työkaluja, kuten ilmoituskanavia ja compliance-ohjelman laatimista.

Ilmoittautumiset: Lisätietoa julkistamistilaisuudesta

Lisätietoa kirjasta

Kirjailijoiden haastattelupyynnöt: Tuottaja Leena Viitala, Helsingin seudun kauppakamari leena.viitala@helsinki.chamber.fi, +358 50 447 1111

Arvostelukappaleet: markkinointi@helsinki.chamber.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Helsingin seudun kauppakamari

Helsingin seudun kauppakamari vahvistaa yritysten menestystä osallistumalla aktiivisesti Helsingin seudun kehittämiseen. Kauppakamariin kuuluu 21 kunnan alueelta yli 7 000 palveluja, kauppaa ja teollisuutta edustavaa yritystä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin seudun kauppakamari

Suhdannepulssi: Helsingin seudun yritysten näkymät yhä heikot – reilu kolmannes arvioi poliittisten lakkojen vähentävän mahdollisuuksiaan tarjota töitä3.4.2024 07:00:00 EEST | Tiedote

Yritykset Helsingin seudulla arvioivat seuraavan kolmen kuukauden suhdannenäkymät heikoiksi. Negatiivisiksi ne arvioivat myös yrityksensä liikevaihdon, kannattavuuden ja työvoimatarpeiden kehityksen seuraavan kolmen kuukauden aikana, käy ilmi Helsingin seudun kauppakamarin Suhdannepulssista. Vaimeat suhdannenäkymät eivät ole kohentuneet joulukuusta. Kyselyyn vastanneista alueen yrityksistä 39 prosenttia arvioi, että poliittisten lakkojen suma vähentää niiden mahdollisuuksia tarjota työpaikkoja vuonna 2024.

Uudellamaalla yhä liian vähän korkeakoulupaikkoja alueen tarpeeseen nähden – ”Uusimaalaiset nuoret selkeästi huonommassa asemassa kuin koko Suomessa keskimäärin”13.3.2024 00:10:00 EET | Tiedote

Suomessa on 0,93 korkeakoulun aloituspaikkaa yhtä toisen asteen tutkinnon suorittanutta kohti. Uudellamaalla suhdeluku on 0,76, selkeästi pienempi kuin suurissa tai keskisuurissa korkeakoulumaakunnissa, selvitti Helsingin seudun kauppakamari. Tilanne ei ole korjaantunut edellisestä selvityksestä vuonna 2022.

Helsingin seudun kauppakamari arvioi: Pääkaupunkiseudulla lopetti viime vuonna ennätysmäärä yrityksiä – ”Kaupan alan yritysten määrän väheneminen huolestuttavaa”21.2.2024 07:00:00 EET | Tiedote

Pääkaupunkiseudulla lopetti toimintansa 9 450 yritystä vuonna 2023, arvioi Helsingin seudun kauppakamari Tilastokeskuksen alkuvuoden lukuihin perustuen. Lopettaneita yrityksiä olisi arvion mukaan 17 prosenttia enemmän kuin edellisvuonna. Luvuissa ei ole huomioitu alkutuotantoa ja kiinteistöalan yrityksiä. Kaupan alalla lopettaneiden yritysten määrä on ollut suuri kahtena edellisvuonna. Lopettaneiden kaupan alan yritysten määrä pääkaupunkiseudulla oli suurempi kuin aloittaneiden tammikuusta 2022 syyskuuhun 2023.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye