Diplomiravintoneuvoja Leeni Viion uutuuskirja tarjoaa lapsiperheille eväät sokerin vähentämiseen
Makeaa tuputetaan joka suunnasta ja monessa lapsiperheessä päänvaivaa aiheuttavat etenkin välipala- ja herkkuhetket. Mitä nopeasti valmistuvaa, terveellistä ja lapsille maistuvaa välipalaa keksisi arjen kiireen keskellä? Diplomiravintoneuvoja Leeni Viio tarjoaa uutuuskirjassaan “Hyvää tekevät herkut” tietoa, tukea ja reseptejä lapsiperheiden ravitseviin ruokahetkiin.

“Tiukkapipoisen valistuksen aika on ohi, tilalle tarvitaan myönteistä ruokapuhetta, konkreettisia vinkkejä ja herkullisia reseptejä sekä ruokailoa”, Leeni Viio toteaa kirjansa esipuheessa.
Energiatiheitä ja ylimaittavia elintarvikkeita on tarjolla runsaammin kuin koskaan, halvalla ja houkuttelevasti markkinoituina. Hyvää tekevät herkut -kirjassaan Viio tarjoaa herkullisia vaihtoehtoja äkkimakeille sokeripommeille. Kirjasta saat tietää, miksi lapset rakastavat makeaa, mikä on sopiva määrä sokeria ja miten voit vähentää lapsen sokerin saantia.
Kirjassa on myös mukana nopeasti valmistuvia, terveellisiä reseptejä arjen eri hetkiin. Maistuisivatko bataattipannukakut tai porkkana-mantelimuffinit? Entä banaani-kookoskeksit tai kaakaotryffelit? Näissä suussa sulavissa herkuissa vehnäjauho ja lisätty sokeri on korvattu ravitsevammilla aineksilla. Mukana on sekä ruokaisampia reseptejä että kevyempiä tarjottavia, joita on myös helppo ottaa mukaan evääksi.
Leeni Viio teki useita vuosia sitten itse elämäntapamuutoksen ja korvasi sokerilla ja pitkälle prosessoiduilla elintarvikkeilla kyllästetyn ruokavalionsa ravinteikkailla, värikkäillä ja luonnonmukaisilla valinnoilla. Nykyään kahden lapsen äitinä hän haluaa tarjota myös lapsilleen ravintoa, joka ei ole pelkkää polttoainetta, vaan myös laadukasta rakennusainesta kasvun ja kehityksen tueksi.
VTM, sosiologi Leeni Viio (s. 1984) on makeanhimoon perehtynyt diplomiravintoneuvoja. Häneltä on aiemmin ilmestynyt teos Eroon makeanhimosta, joka perehtyi makeanhimon mekanismeihin ja ohjasi lempeästi kohti vähäsokerisempaa elämäntapaa ja kokonaisvaltaista muutosta.
Hyvää tekevät herkut on arvostelu- ja käsittelyvapaa 31.1.2024
Pdf-vedokset, arvostelukappaleet ja Leeni Viion haastattelupyynnöt: adele.couavoux@otava.fi
Yhteyshenkilöt
Adèle CouavouxMarkkinointi- ja viestintäpäällikköOtava
Tietokirjat
Kuvat
Tietoja julkaisijasta
Atena on osa Otava-konsernia.
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Atena
Kirjoita itsellesi myötätuntoisia kirjeitä – saatat yllättyä!3.12.2025 12:50:57 EET | Tiedote
Terapeutti Heli Suutarin uutuuskirja Terveisin rakkaus opastaa, kuinka itselleen voi kirjoittaa neuvoa antavia rakkauskirjeitä.
Uutuuskirja listaa 100 asiaa, jotka voit oppia suomalaisilta lääkäreiltä12.11.2025 10:08:54 EET | Tiedote
Idea kirjaan syntyi, kun pienen paikkakunnan ainoana lääkärinä työskentelevä Joonas Tolvanen kirjoitti potilastyötä helpottaakseen itselleen ylös kollegoiden viisauksia.
Atenan kevään 2026 kirjavalikoima on julkaistu31.10.2025 08:45:00 EET | Tiedote
Monipuolisessa valikoimassa vanhemmuutta, vakoojia, noitavainoja ja hyviä ohjeita hyvinvointiin.
Minkälaisia henkiä liikkuu ympärilläsi?8.10.2025 10:43:45 EEST | Tiedote
Joskus tapahtuu asioita, joille ei ole selitystä. Kello pysähtyy ilman syytä, varjot liikkuvat tai ehkä kuulet unessasi nimen, jota et ole kuullut moniin vuosiin. Rajatiedon tutkija Mika Nikkilä raottaa uutuuskirjassaan Kuolleiden jäljillä henkimaailman saloja.
Suomalaiset erikoisjoukot – Päämajan kaukopartioista erikoisjääkäreihin3.10.2025 09:22:17 EEST | Tiedote
Tietokirja avaa suomalaisten erikoisjoukkojen historian – 120 vuoden matkan itsenäisyystaistelusta kansainvälisiin erikoisoperaatioihin.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme

