Osuuskauppa PeeÄssä

Osuuskauppa PeeÄssä käynnistää muutosneuvottelut

Jaa

Osuuskauppa PeeÄssä käynnistää muutosneuvottelut, jotka koskevat osuuskaupan majoitus- ja ravitsemiskaupan toimialaa. Muutosneuvottelut käynnistyvät tammikuun kolmannella viikolla.

Neuvottelujen taustalla on yhteiskunnan yleisen taloudellisen tilanteen mukanaan tuoma asiakkaiden kysynnän ja ostokäyttäytymisen muutos sekä osuuskaupan majoitus- ja ravitsemiskaupan toiminnan kehittämiseksi tarvittavat toimenpiteet.  Toimenpiteitä harkitaan majoitus- ja ravitsemiskaupan olemassa olevan työvoimaresurssin ja työvoimatarpeen tasapainottamiseksi ja toimialan talouden tervehdyttämiseksi sekä uudelleenorganisoitumiseksi tavalla, joka tukee toimialan pääsyä osuuskaupan uudistetun strategian tavoitteisiin. Lisäksi muutosneuvotteluiden yhteydessä suunnitellaan yhdenmukaistaa toimialan sopimuspalkkaisen henkilöstön palkkarakenne vastaamaan EU:n palkka-avoimuusdirektiivin ja osuuskaupan henkilöstöpolitiikan tavoitteita tasa-arvoisesta ja läpinäkyvästä palkkausmallista.

Syyt muutosneuvotteluihin ovat sekä tuotannolliset ja taloudelliset että työnantajan toiminnan osittainen uudelleenorganisointi.

Toimialalla työskentelee 460 henkilöä. Muutosneuvottelut koskevat koko toimialan henkilöstöä lukuun ottamatta toimialajohtajaa, keskijohtoa ja suurinta osaa toimipaikkojen tulosvastuullisista esihenkilöistä.

Suunnitelmat tarkentuvat kuusi viikkoa kestävien muutosneuvotteluiden ja henkilöstön edustajien kanssa käytävien keskustelujen edetessä. PeeÄssä arvioi alustavasti, että suunnitelma voi toteutuessaan johtaa enintään 15 henkilön irtisanomiseen, enintään 45 työsopimuksen olennaisen ehdon yksipuoliseen muuttamiseen tai sopimustuntien vähentämiseen sekä enintään 90 henkilön osalta palkkarakenteen muutokseen.

Työnantajan tavoitteena on, että työntekijöitä ei jouduta päätösten, suunnitelmien tai toimintamallien toteutuessa irtisanomaan, vaan kaikille pyritään tarjoamaan mahdollisuuksien mukaan uutta työtehtävää Osuuskaupasta.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Osuuskauppa PeeÄssä

Olemme yli 125 000 asiakasomistajan omistama palvelualan yritys Pohjois-Savossa. Tehtävänämme on tuottaa kilpailukykyisiä etuja ja palveluja asiakasomistajille. Omalla työllämme kehitämme jäseniemme ja koko Pohjois-Savon hyvinvointia. Olemme kehittyvä ja yksi maakunnan suurimmista yrityksistä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Osuuskauppa PeeÄssä

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye