Tiedekeskus Heureka

Heurekalle Ekokompassi-ympäristösertifikaatti ja Sustainable Travel Finland -merkki

Jaa

Tiedekeskus Heurekalle myönnettiin marraskuussa 2023 Ekokompassi-ympäristösertifikaatti. Sen jälkeen Heureka haki myös Visit Finlandin matkailuelinkeinolle kehittämää Sustainable Travel Finland (STF) -merkkiä, jonka saavuttaminen edellytti ympäristösertifikaattia. STF-merkin Heureka sai 12.1.2024.

Aurinkopaneelit Heurekan katolla
Heurekassa toteutetuista ympäristöteoista esimerkkinä ovat vuonna 2023 katolle asennetut aurinkopaneelit.

Heurekalle 7.11.2023 myönnetty Ekokompassi-ympäristösertifikaatti on tunnustus ulkoisen auditoinnin läpäisseelle organisaatiolle, joka tekee järjestelmällistä ympäristötyötä ja on sitoutunut ympäristötyön jatkuvaan kehittämiseen. Suomen luonnonsuojeluliiton Kinos Oy:n hallinnoima Ekokompassi on yksi Suomen tunnetuimmista toimialariippumattomista ympäristöjärjestelmistä, joka pohjautuu kansainväliseen ISO 14001 -standardiin. Ekokompassin ympäristöohjelma auttaa organisaatioita toteuttamaan ympäristötekoja tavoitteellisesti ja suunnitelmallisesti. Sen avulla Heureka on rakentanut yhdessä koko henkilöstönsä kanssa ympäristövaikutusten vähentämiseksi ja positiivisen kädenjäljen lisäämiseksi ympäristöohjelman tavoitteineen ja toimenpiteineen.

Suomen matkailuelinkeinon kestävää kehitystä varten Visit Finland on kehittänyt Sustainable Travel Finland (STF) -ohjelman ja -merkin. Ohjelma tarjoaa matkailuyrityksille ja -alueille kestävän matkailun kehittämisen työkalupakin, jonka avulla kestävien toimenpiteiden ja valintojen systemaattinen omaksuminen organisaation arkeen helpottuu. Ohjelman läpikäyneille ja kriteerit täyttäville yrityksille ja alueille myönnetään Sustainable Travel Finland -merkki, jolla viestitään erityisesti matkailijoille kestävästä toiminnasta.

- Ympäristövastuu tarkoittaa meille konkreettisia tekoja omassa toiminnassamme. Olemme sitoutuneet säästämään luonnon resursseja ja lisäämään positiivisia vaikutuksia ympäristöön. Vastuullinen ja ekologisesti kestävä toiminta on ollut osa Heurekan arkea jo pitkään, mutta Ekokompassi-sertifikaatti ja STF-ohjelma antavat meille työkaluja kehittää toimintaamme pitkäjänteisesti ja tavoitteellisesti sekä viestiä toimistamme, toteaa Heurekan viestintä- ja palvelujohtaja Heli Ainoa, joka toimii myös Heurekan vastuuhenkilönä Ekokompassi- ja STF-ohjelmissa.

- Ympäristölupauksemme mukaan Tiedekeskus Heureka ottaa ympäristönäkökohdat huomioon kaikessa toiminnassaan ja kehittää toimintaansa haitallisten ympäristövaikutusten vähentämiseksi. Kannustamme henkilökuntaamme ja vierailijoitamme ekologisuuteen ja kestävään kehitykseen. Lisäksi kasvatamme ympäristötietoutta sisältöjemme kautta, Ainoa jatkaa.

Heurekan vastuullisuustyöhön kuuluu ekologisen kestävyyden lisäksi myös sosiaalinen ja taloudellinen vastuullisuus, joihin liittyviä toimenpiteitä edellytetään myös STF-ohjelmassa. Taloudelliselle vastuullisuudelle vahvan pohjan luo se, että Heurekan toiminnasta vastaa taloudellista voittoa tavoittelematon yksityinen Tiedekeskussäätiö, jonka tarkoituksena on edistää tieteen ja tieteenharjoituksen, tieteen tulosten ja sovellutusten sekä niiden vaikutusten ja merkityksen yleistä tuntemusta. Sosiaalista vastuullisuutta edistetään mm. mukaan ottavan tiedekeskustyön avulla etsimällä alipalveltuja yleisöryhmiä, laajentamalla osallistumista ja moninaistamalla Heurekan yleisöpohjaa. Saavutettavuus, yhdenvertaisuus ja moninaisuus ovat Heurekalle erittäin tärkeitä toimintaa ohjaavia tekijöitä. Heurekan sosiaalista vastuullisuutta on myös etsiä keinoja tavoittaa tiedeviestinnällä yhä useampia ihmisiä ja yhteisöjä, ja poistaa osallistumisen esteitä – olivat ne sitten fyysisiä, henkisiä tai taloudellisia. Heureka kantaa vastuuta yhteiskunnan osaamispohjasta ja tulevaisuudesta innostamalla uteliaisuuteen sekä kannustamalla elinikäiseen ja elämänlevyiseen oppimiseen.

Lisätietoja:
Viestintä- ja palvelujohtaja Heli Ainoa, heli.ainoa@heureka.fi, puh. 040 9015 295.
Heurekan verkkosivuilta: Vastuullisuus Heurekassa – Heureka

Yhteyshenkilöt

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Tiedekeskus Heureka Vantaan Tikkurilassa on monipuolinen elämyskokonaisuus, joka tarjoaa vuorovaikutteisia näyttelyitä, planetaarioelokuvia sekä tiedeohjelmia ja tapahtumia ympäri vuoden. Heureka jakaa oivaltamisen ilon noin 300 000 kävijän kanssa vuosittain ja kuuluu Suomen suosituimpiin vapaa-ajankeskuksiin.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Tiedekeskus Heureka

Abloy ja Heureka yhteistyössä tulevaisuuden puolesta – aikakapseli ja lukkorasiatyöpajat mahdollistavat lupausten lähettämisen tulevaisuuteen27.2.2024 09:58:17 EET | Tiedote

Abloy ja tiedekeskus Heureka yhdistävät voimansa vastuullisemman huomisen puolesta. Maaliskuussa Heurekassa voi jättää oman tulevaisuudenlupauksensa aikakapseliin, joka avataan sadan vuoden kuluttua. Kouluryhmille ja muulle yleisölle järjestettävän tapahtumaviikon aikana kannustetaan kaikkia yhdessä pohtimaan, mitä voimme tehdä kestävämmän tulevaisuuden eteen. Samalla tutustutaan lukkojen toimintaperiaatteeseen rakentamalla työpajassa oma koodilukkorasia, johon lupauksensa voi tallentaa.

Become a space professional in the Our Journey in Space exhibition9.2.2024 14:32:42 EET | Press release

Opening on Saturday 10 February 2024 at the Finnish Science Centre Heureka, the Our Journey in Space exhibition reminds us that Earth is our best spaceship – let’s take good care of it! Space activities are necessary for protecting Earth and the life on it. The exhibition takes you to an imaginary space station of the future, where you learn about space activities by contributing to the tasks of space professionals who protect Earth and explore the universe.

På utställningen Vår resa i rymden får du kasta dig in i livet som rymdexpert9.2.2024 14:14:37 EET | Tiedote

Utställningen Vår resa i rymden, som öppnas på vetenskapscentret Heureka lördagen den 10 februari 2024, påminner oss om att jorden är vår bästa rymdfarkost – låt oss ta hand om den! Rymdverksamhet är nödvändig för att skydda jorden och livet. På utställningen kliver besökarna in i en fiktiv framtida rymdstation och får där lära sig mer om rymdverksamhet genom att delta i rymdexperternas uppdrag, som går ut på att skydda jorden och utforska universum.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye