OmaKeusote – digitaaliset sote-palvelut yhdessä osoitteessa
Keski-Uudenmaan hyvinvointialueen (Keusote) digitaalisen asioinnin palvelut tunnetaan jatkossa nimellä OmaKeusote. OmaKeusote kokoaa yhteen hyvinvointialueen asukkaiden digitaaliset sosiaali- ja terveyspalvelut, jotka löytyvät jatkossa osoitteesta omakeusote.fi. OmaKeusote mahdollistaa nopean ja turvallisen asioinnin juuri silloin, kun se parhaiten asukkaalle sopii.

OmaKeusote on Keusoten uusi digitaalisen asioinnin kokonaisuus, jonne on koottu kaikki Keusoten digipalvelut sekä linkkejä valtakunnallisiin digipalveluihin. Sosiaali- ja terveyspalveluissa on jo ollutkin käytössä monia hyviä digipalveluita, mutta laaja kokonaisuus voi olla satunnaiselle käyttäjälle haastava.
Keusoten alueen asukkaiden digiasiointia helpottaa uusi OmaKeusote: kaikki palvelut löytyvät selkeästi yhden osoitteen kautta riippumatta niiden taustalla olevasta teknisestä ratkaisusta tai palveluntarjoajasta. Digiasiointi ei korvaa hyvinvointialueen perinteisiä palveluja, vaan toimii niiden rinnalla.
– OmaKeusoten taustalla on vahva tarve ja toive selkiyttää digiasiointia ja tuoda saataville uusia toiminnallisuuksia. Haluamme tarjota hyvinvointialueen asukkaille nykyaikaisen ja ajattoman mahdollisuuden asioida kanssamme ja vastaamme tällä suoraan asukkaiden esittämään toiveeseen kootusta digipalvelusivustosta, tuotepäällikkö Benita Kapp kertoo.
Turvallisesti ja nopeasti ajasta ja paikasta riippumatta
OmaKeusoten suunnitteluun ovat osallistuneet myös asukaskehittäjät eli Keusoten palveluiden kehittämisestä kiinnostuneet keskiuusimaalaiset. Asukaskehittäjät kommentoivat OmaKeusoten luonnosversiota ja antoivat palautetta sen käytettävyydestä. Asukkaiden palautteet on huomioitu nyt julkaistussa OmaKeusotessa, ja kehittämistyö toki jatkuu vielä tämän jälkeenkin: palveluvalikoimaa kehitetään ja täydennetään vielä tämän vuoden aikana.
Julkaisuvaiheessa OmaKeusoten kautta löytyy mm. Keusoten chat-palvelut, omien suun terveydenhuollon ja perusterveydenhuollon ajanvarauksien tarkastelu ja peruminen, influenssa- ja koronarokotusten varaaminen ja siirtäminen sekä alle 12-vuotiaan puolesta-asiointi. OmaKeusoten kautta kaikki tämä hoituu turvallisesti ja nopeasti ajasta ja paikasta riippumatta.
– OmaKeusoteen lisätään vielä tämän vuoden aikana muun muassa työkalu etätapaamisille, terveydenhuollon ajanvarauksen laajennukset sekä vahva tunnistautuminen chat-palveluihin, mikä mahdollistaa yksilöllisen palvelun. Tavoitteemme on, että tulevaisuudessa mahdollisimman moni palvelu on myös digitaalisesti käytettävissä, Kapp kaavailee.
Tutustu OmaKeusoteen: omakeusote.fi
OmaKeusoten kehitystyö on osa EU:n Kestävän kasvun ohjelmaa.
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
Benita Kapp
tuotepäällikkö
benita.kapp@keusote.fi
Linkit
Tietoja julkaisijasta
Keski-Uudenmaan hyvinvointialue vastaa sosiaali- ja terveyspalveluista sekä pelastustoimen ja erikoissairaanhoidon järjestämisestä Hyvinkään, Järvenpään, Nurmijärven, Pornaisten, Tuusulan ja Mäntsälän alueella.
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Keski-Uudenmaan hyvinvointialue (Keusote)
Aluevaltuusto hyväksyi osan palveluverkkomuutoksista – Nurmijärven osalta laaditaan kokonaisselvitys23.5.2025 08:12:46 EEST | Tiedote
Keski-Uudenmaan hyvinvointialueen aluevaltuusto kokoontui torstaina 22.5.2025 päättämään palveluverkoston muutoksista. Päätösten taustalla on aluehallituksen 22.4. hyväksymä tuottavuus- ja taloudellisuusohjelma, jossa palveluverkolle on asetettu 2,6 miljoonan euron säästötavoite. Tuottavuus- ja taloudellisuusohjelman tavoitteena on kattaa valtion edellyttämä 133 miljoonan euron alijäämä.
Hyvinvointialueiden aluehallitusten puheenjohtajat: Hyvinvointialueiden tulevaisuus rakennetaan luottamukselle20.5.2025 11:01:43 EEST | Tiedote
Hyvinvointialueiden ensimmäiset vuodet ovat olleet monella tapaa poikkeuksellisia. Historiallisen rakenteellisen muutoksen ohella olemme kohdanneet nopeasti muuttuvan toimintaympäristön, kiihtyvän kustannuskehityksen, kasvavan palvelutarpeen, henkilöstöpulan sekä asukkaiden kasvavat odotukset. Vaikka olemme vasta alkutaipaleella, on selvää, että alueuudistus on tullut jäädäkseen. Samalla hyvinvointialueiden pitkäjänteinen kehittäminen vaatii realistisia ja kestäviä edellytyksiä sekä puoluerajat ylittävää yhteistä näkemystä sosiaali-, terveys- ja pelastuspalvelujen tulevaisuudesta.
Keusote vahvistaa vaikuttavaa ja vastuullista tekoälyn käyttöä15.5.2025 13:58:51 EEST | Tiedote
Keski-Uudenmaan hyvinvointialueella (Keusote) lähdetään rohkeasti vahvistamaan tekoälyn ja automaation vaikuttavaa ja vastuullista käyttöä. Tavoitteena on lisätä ammattilaisten aikaa asiakkaiden kohtaamiseen, tehostaa tietotyötä ja hallinnollisia prosesseja sekä hyödyntää nykyistä paremmin arvokasta sote-dataa.
Aluehallitus esittää palveluverkon uudistamista – tavoitteena vaikuttavammat ja taloudellisesti kestävät sotepalvelut14.5.2025 11:16:04 EEST | Tiedote
Keski-Uudenmaan hyvinvointialueen (Keusote) aluehallitus on 13.5.2025 kokouksessaan hyväksyi äänestyksen jälkeen esityksen palveluverkon kehittämisestä osana tuottavuus- ja taloudellisuusohjelmaa. Esitys etenee aluevaltuuston käsittelyyn 22.5.25.
OmaKeusote-mobiilisovellus vastaanotettu hyvin arvosanoin13.5.2025 09:44:47 EEST | Tiedote
Keski-Uudenmaan hyvinvointialueen (Keusote) maaliskuun alussa julkaisema OmaKeusote-mobiilisovellus on otettu hyvin vastaan: sovelluksella on jo liki 8000 rekisteröitynyttä käyttäjää ja palaute on ollut pääasiassa kiittävää.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme