Kangasalan kaupunki

Kangasalan vuoden 2023 rakennushankkeeksi valittiin Lamminrahkan koulu

Jaa

Kangasalan kaupungin viranomaislautakunnan työryhmä on valinnut vuoden 2023 rakennushankkeen. Valittu kohde on Lamminrahkan koulu. Valinnan perusteluna ovat onnistuneet arkkitehtoniset ja toiminnalliset ratkaisut sekä kaupunkikuvalliset ansiot.

Lamminrahkan koulu. Kuva: Kangasalan kaupunki
Lamminrahkan koulu. Kuva: Kangasalan kaupunki

Vuoden rakennushanke: Lamminrahkan koulu
Rakennuttaja: Kangasalan kaupunki
Suunnittelija: Verstas Arkkitehdit, Teemu Aarnio, arkkitehti ja Mika Lundberg, arkkitehti
Vastaava työnjohtaja: Timo Passi, rakennusmestari

Vuoden rakennushankkeeksi valittu Lamminrahkan koulu sijaitsee Lamminrahkan keskustassa, kaupunkikuvallisesti keskeisellä paikalla. Innovatiivisen ja korkealaatuisen suunnitteluratkaisun löytämiseksi järjestettiin yleinen arkkitehtuurikilpailu vuonna 2019. Kilpailun voitti Verstas Arkkitehdit ehdotuksellaan ”Kerkkä”.

Koulurakennuksesta on onnistuttu luomaan kokonaisuus, joka kehittää Kyläpuunaukiota virikkeellisenä kaupunkiympäristönä ja korostaa sen asemaa uuden kaupunginosan keskeisenä julkisena tilana. Liittymä kaupunkirakenteeseen kykenee olemaan samalla monumentaalinen, että helposti lähestyttävä. Jylhästi nouseva umpinainen tiilimassa tuo aukiolle näyttävyyttä ja lasisena avautuva aula kutsuvuutta.

Loivasti vinojen kattojen ja seinien muodostama massoittelu on varmaotteista ja luontevaa. Raskaiden, korotettujen tiilimassojen ja ensimmäisen kerroksen lasipintojen yhdistelmä on sopusuhtainen ja sopivasti dramaattinen. Vaakasuuntaisten tiilipintojen vastapainona on keveämpiä julkisivualueita, joissa puu- ja lasipinnat vuorottelevat.

Sisätiloista muodostuva oppimisympäristö on toimiva ja sopusuhtainen kokonaisuus. Tilojen väliset yhteydet ovat lyhyet ja tilallinen kokonaisratkaisu on tiivis ja toimiva. Tontinkäyttö on tehokasta jättäen paljon vapaata pihatilaa. Pihan jäsentely on luontevaa ja jaoteltu siten, että ikäryhmät kasvavat pohjoiseen päin, kuitenkin niin, että kaikkein pienimpien lasten piha jää suojaisaan taitteeseen pienten lasten yksikön massan keskelle.

Vuonna 2023 Kangasalle valmistui poikkeuksellisen paljon esimerkillisen onnistuneita rakennuksia, joten työryhmä päätti jakaa vuoden rakennushankkeen lisäksi kunniamaininnan, jonka sai OAC Kiinteistöt Oy:n teollisuus- ja varastorakennus Mäkirinteentiellä. Rakennus erottuu edukseen tavanomaisesta teollisuusrakentamisesta poikkeuksellisella panostuksella pienimittakaavaiseen julkisivuarkkitehtuuriin ja harkittuihin materiaalivalintoihin, jotka samalla tukevat yrityksen brändiä.

null
OAC Kiinteistöt Oy:n teollisuus- ja varastorakennus Mäkirinteentiellä. Kuvassa julkisivu etelään. Kuva: Sevendim Oy.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Johanna Pitkänen, johtava rakennustarkastaja
p. 050 550 9088, johanna.pitkanen@kangasala.fi

Kuvat

Lamminrahkan koulu. Kuva: Kangasalan kaupunki
Lamminrahkan koulu. Kuva: Kangasalan kaupunki
Lataa
OAC Kiinteistöt Oy:n teollisuus- ja varastorakennus Mäkirinteentiellä. Kuvassa julkisivu etelään. Kuva: Sevendim Oy.
OAC Kiinteistöt Oy:n teollisuus- ja varastorakennus Mäkirinteentiellä. Kuvassa julkisivu etelään. Kuva: Sevendim Oy.
Lataa
Lamminrahkan koulukeskus.
Lamminrahkan koulukeskus.
Lataa

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kangasalan kaupunki

Kangasalla uusi nuorten kesäyrittäjyyspalvelu3.4.2024 16:58:50 EEST | Tiedote

Kangasalan kaupunki haluaa ensimmäistä kertaa selvittää nuorten kiinnostusta kesäyrittäjänä toimimiseen. Kaupungin työllisyyspalvelut ovat suunnitelleet yhdessä Uusyrityskeskus Ensimetri Oy:n kanssa nuorille suunnatun Kangasalan nuorten kesäyrittäjyys 2024 kampanjan. Kangasalla kesäyrittäjyyskampanja on suunnattu vuonna 1995-2009 syntyneille nuorille. Nuoret voivat osallistua työpajoihin Kangasalla tai kaupunkiseudun muissa kunnissa. Kangasalan lisäksi työpajoja järjestetään Tampereella ja Nokialla. Lisätietoa työpajoista löytyy tästä! Ilmoittautumislinkki Kangasalan työpajaan löytyy tästä! Kaupungin työllisyyspalvelut kannustaa nuoria kokeilemaan yrittäjyyttä yksin tai tiiminä. Nuoret saavat Ensimetrin asiantuntijoilta neuvoja ja vinkkejä yrityksen perustamiseen ja yrittäjänä toimimiseen. Kesän aikana on mahdollisuus jatkuvaan yhteydenpitoon ja kokemusten vaihtoon yrittäjyyttä kokeilevien muiden nuorten kanssa. Nuorilla on lisäksi mahdollisuus osallistua kesäajalla Ensimetrin järjestä

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye