Teknologiateollisuuden talousnäkymät ke 7.2.2024 kello 11.00

Jaa

Suomen merkittävimmän vientialan uusien tilausten ja tarjouspyyntöjen määrä laski rajusti syksyllä 2023, mutta henkilöstömäärä sinnitteli alkuvuoden ennätyksen tasolla. Mikä on tilanne lakkotalvena 2024? Teknologiateollisuus ry julkistaa tuoreen tilauskanta- ja henkilöstötiedustelun tulokset mediatilaisuudessa keskiviikkona 7.2.2024 kello 11.00.

Tervetuloa kuulemaan, mihin suuntaan teknologiateollisuuden tilaukset ovat nyt kehittyneet ja millaiset ovat lähiajan näkymät. Teknologiateollisuus ry julkistaa tuoreen tilauskanta- ja henkilöstötiedustelun tulokset mediatilaisuudessa, joka järjestetään Teams-kokouksena keskiviikkona 7.2.2024 kello 11.00.

Tarjolla on tuoretta tietoa mm. tilausten, tilauskannan, liikevaihdon ja henkilöstömäärän kehityksestä.

Kyselyjen tulokset esittelee johtaja, pääekonomisti Petteri Rautaporras. Tuloksia on arvioimassa myös Teknologiateollisuuden toimitusjohtaja Jaakko Hirvola.

Pääset osallistumaan tästä linkistä.

Ilmoitathan osallistumisestasi 5.2.mennessä: masu@teknologiateollisuus.fi tai Marjo Ollikainen, 050 5914 818.

Kuulemisiin!

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Teknologiateollisuus ry

Teknologiateollisuus: Hallituksen lupaus yritysvetoisista TKI-panostuksista luo uutta kasvua16.4.2024 16:38:16 EEST | Tiedote

Teknologiateollisuus ry pitää hyvänä hallituksen kehysriihilupausta yritysvetoisten tutkimus-, kehitys- ja innovaatiopanostusten (TKI) lisäämisestä. Vihreän siirtymän ja murrosteknologioiden tukeminen antaa suomalaiselle teknologiateollisuudelle mahdollisuuden uusien vientituotteiden ja -palveluiden synnyttämiseksi. Tämä luo edellytyksiä kestävälle kasvulle, uusille työpaikoille ja hyvinvoinnille tulevaisuudessa.

Teknologiateollisuuden yrityskysely: 40 % arvioi vähentävänsä investointeja Suomeen poliittisten lakkojen vuoksi – Myös irtisanomisiin joudutaan25.3.2024 09:00:00 EET | Tiedote

Peräti 40 prosenttia Teknologiateollisuuden jäsenkyselyyn vastanneista yrityksistä kertoo vähentävänsä investointeja Suomeen poliittisten lakkojen vuoksi. Suurista yrityksistä joka neljäs on jo siirtänyt lakon vuoksi tuotantoaan konsernin ulkomaisiin yksiköihin, ja joka kolmannessa yrityksessä henkilöstöä joudutaan lomauttamaan tai irtisanomaan. Laajojen lakkojen jatkuminen tulee vaikeuttamaan satojen teknologiateollisuusyritysten tuotantoa.

Vientiteollisuuden puheenjohtajat: SAK:n toiminta ei palvele Suomen ja suomalaisten etua – ”Neuvotteluissa sovitun työrauhan merkitys näyttää olevan hyvin pieni”20.3.2024 17:19:42 EET | Tiedote

Suomen suurimpien vientiliittojen Teknologiateollisuuden, Metsäteollisuuden ja Kemianteollisuuden hallitusten puheenjohtajat kantavat kasvavaa huolta poliittisten lakkojen vaikutuksista investointeihin, kansantalouteen sekä suomalaisten yhteishenkeen ja luottamukseen lähivuosina. Ammattiyhdistysliike murentaa toimillaan työrauhan arvon työntekijä- ja työnantajapuolen keskinäisessä vuorovaikutuksessa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye