Postimuseosäätiö sr

Keskusteluja digiarjesta museokeskus Vapriikissa

Jaa

Postimuseon ja Sitran yhteinen hanke kutsuu museokävijöitä osallistumaan yhteiseen keskusteluun digitaalisesta arjesta ja tulevaisuudesta. Keskustelujen avulla lisätään yhteiskunnallista keskustelua digitaalisesta vallasta ja vahvistetaan uusia kansalaistaitoja. Hankkeessa kehitetään myös toimintamalli museoiden demokratiatyöhön ja etsitään ideoita uuteen näyttelyyn.

Erätauko-keskusteluja järjestetään Postimuseon kohtaamispaikka Kuplassa museokeskus Vapriikissa Tampereella.
Erätauko-keskusteluja järjestetään Postimuseon kohtaamispaikka Kuplassa museokeskus Vapriikissa Tampereella. Wille Nyyssönen

Postimuseon uudessa kohtaamispaikka Kuplassa järjestetään Erätauko-keskusteluja ja ”Ajankohtainen Kupla” -pop-up-keskusteluja kulloinkin puhututtavasta aiheesta. Erätauko-keskusteluissa pohditaan digitalisaation mukanaan tuomia asioita, kuten palvelujen sähköistymistä, tekoälyä ja sukupolvien välistä viestintää. Ensimmäisten keskustelujen teemoina ovat sähköistyvä asiointi esimerkiksi eri viranomaispalveluissa sekä yksityisyys ja sen merkitys digitaalisella ajalla.

Museoille kehitettävässä toimintamallissa avataan museoiden mahdollisuuksia toimia kansanvallan ja kansalaiskeskustelujen areenoina digitaalisella aikakaudella. Erätaukokeskusteluista etsitään myös ideoita uuteen ydinnäyttelyyn, joka luodaan osana Postimuseon ja Tampereen historiallisten museoiden uutta valtakunnallista vastuumuseotehtävää. 

Erätauko on Sitrassa kehitetty rakentavan yhteiskunnallisen keskustelun menetelmä, joka mahdollistaa matalan kynnyksen osallistumisen keskusteluun sekä kansalaisille että yhteisöille. Erätauko-keskusteluihin ilmoittaudutaan etukäteen ja ilmoittautuneille on vapaa pääsy. Ajankohtainen Kupla -keskusteluihin (23.2. alkaen) ei ilmoittauduta ja niihin on vapaa pääsy.

Tulevat Erätauko-keskustelut

  • ke 7.2. klo 15–17 Haloo, kuuleeko virasto? Asiakaspalvelua luukulla vai diginä?
  • ke 14.2. klo 17–19 Onko yksityisyydellä enää merkitystä?

Kohtaamispaikka Kupla

Kohtaamispaikka Kupla on Postimuseon 2. helmikuuta 2024 avautunut, uudenlainen museotila museokeskus Vapriikissa Tampereella. Kupla yhdistää kävijöiden kohtaamisen ja pienimuotoisen näyttelytoiminnan. Kuplan avulla museo vahvistaa keskustelukulttuuria, lisää osallisuutta ja kannustaa vuoropuheluun. Kuplan suunnittelussa on huomioitu erityisesti esteettömyys ja saavutettavuus, mikä lisää kaikkien mahdollisuutta osallistua

Keskusteluja digiarjesta museoissa -hanketta rahoittaa Sitra.

Postimuseo sijaitsee museokeskus Vapriikissa, Alaverstaanraitti 5, Tampere.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Erätauko-keskusteluja järjestetään Postimuseon kohtaamispaikka Kuplassa museokeskus Vapriikissa Tampereella.
Erätauko-keskusteluja järjestetään Postimuseon kohtaamispaikka Kuplassa museokeskus Vapriikissa Tampereella.
Lataa
Oranssi ympyränmuotoinen kehä, jossa lukee kohtaamispaikka ja jonka sisällä puhekupla, jossa lukee kupla.
Lataa
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Postin ja viestinvälityksen historiaa 1600-luvulta nykyisyyteen ja tulevaan.

Postimuseo luo ymmärrystä ja merkityksiä viestintäkulttuurista ja yhteiskunnan perustoiminnoista: viestien ja tavaroiden liikkumisen historiasta, nykyhetkestä ja tulevaisuudesta. Postimuseo tallentaa ja välittää tietoa, aineistoja ja elämyksiä kestävästi.

Postimuseolla on valtakunnallinen vastuumuseotehtävä yhdessä Tampereen historiallisten museoiden kanssa. Tehtävän erityisalana on viestintä, peli, posti ja digitaalinen elämä.

Postimuseon näyttelyt sijaitsevat museokeskus Vapriikissa, Alaverstaanraitti 5, Tampere.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Postimuseosäätiö sr

Uusi teos kokoaa Suomen varhaispostin laajan historian yhteen4.4.2024 14:40:09 EEST | Tiedote

Postimuseon julkaisema teos Suomen varhaisposti – kuriiriposti, kruununposti ja varhainen yleinen posti esittelee Suomen varhaispostin kirjeiden eri tyypit ja niillä esiintyvät mustemerkinnät. Yli sadan kuvan avulla esitellään aikakautensa elämästä kertovia kirjeitä vuosilta 1580–1870. Kirja palvelee Suomen filatelian ja historian tutkimusta sekä varhaispostin keräilyä. Teoksesta on iloa myös yleisesti historiasta ja esimerkiksi vanhoista käsialoista kiinnostuneille.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye