Gummerus

Vuodenajat ovat vahvasti läsnä nuoren, palkitun runoilijan uutuuskokoelmassa – ”Siinä on kevättalven vavahtelua”

Jaa

Milka Luhtaniemen Tauoton (Gummerus) on lahjakkaan nuoren runoilijan toinen kokoelma. Runoissa liikutaan lämpenevissä kevättalven metsissä, uneksuvissa konserttisaleissa ja kesäpäivien kelluvissa raottumissa. Teoksen kieli väreilee katoamisen reunalla ja leikkii hitailla merkityksillä.

Runoilija Milka Luhtaniemi
Runoilija Milka Luhtaniemi Kuva: Marek Sabogal

Kuin lumi
yritän upota jälkiisi 
omilla jäljilläni. 

Antaa kantaa
kunnes kadota 
muistaa niiden suhde. 

Tauoton on vuodenaikakirja. Siinä on kevättalven vavahtelua ja keskikesän syvyyttä. Ne aaltoilevat toisiaan kohti. Ne muodostuvat pienten sanojen keskelle. Talvisissa osuuksissa runon minä on uponneena lumeen, kesällä hän on veden varassa, ui, sukeltaa ja kelluu”, Milka Luhtaniemi kertoo. 

Milka Luhtaniemi (s. 1992) on Helsingissä asuva runoilija, kirjoittaja ja monialainen taiteilija. Hän on valmistunut Teatterikorkeakoulusta dramaturgian koulutusohjelmasta. Esikoiskokoelma Kirnu (2021) oli ehdolla Helsingin Sanomien kirjallisuuspalkinnon saajaksi ja sille myönnettiin Silja Hiidenheimon muistostipendi. 

Milka Luhtaniemi: Tauoton 
69 sivua 

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Runoilija Milka Luhtaniemi
Runoilija Milka Luhtaniemi
Lataa
Teoksen Tauoton kansikuva
Teoksen Tauoton kansikuva
Lataa

Gummerus

Vuonna 1872 perustettu Gummerus on Suomen vanhin yleiskustantamo. Toteutamme edelleen perustajamme Kaarle Jaakko Gummeruksen alkuperäistä visiota julkaista kirjallisuutta ”huviksi ja hyödyksi”. Omaperäiset ja uskaliaat kustannuspäätökset ovat aina olleet Gummeruksen toiminnan ydin. Suhtaudumme kirjallisuuteen rakastavasti ja intohimoisesti, ja meitä ohjaavat yhteiset arvot: rohkea mieli, avara katse ja vapaa sana.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Gummerus

Ennakkotiedote: Mistä liiallinen miellyttäminen johtuu ja miten siitä pääsee eroon? Johanna Pohjolan Vapaaksi miellyttämisestä on ensimmäinen kotimainen tietokirja aiheesta19.6.2024 09:13:34 EEST | Tiedote

Johanna Pohjolan Vapaaksi miellyttämisestä – Toipumiskirja hyväksynnän hakijoille (Gummerus) on ensimmäinen kotimainen tietokirja liiallisesta miellyttämisestä. Se purkaa miellyttämisen juurisyitä, joihin liittyy pelkoa, häpeää ja syyllisyyttä, tarjoaa vertaistukea ja valottaa myös ilmiön neurobiologista puolta. Vapaaksi miellyttämisestä ilmestyy 31.7.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye