MessukeskusMessukeskus

Årets gästhamn 2024 vinnarna är Sveaborg och Majakkapaviljonki, Vääksy

Dela

Med omröstningen Årets gästhamn, som ordnas av Stiftelsen Finlands Mässa och Segling och Båtsport i Finland, söker man båtfolkets favorithamnar vid kusten och i insjöområdet. Vinnare blev Sveaborg i Helsingfors och Majakkapalviljonki i Vääksy. Årets gästhamnar premieras årligen i samband med Vene Båt-mässan.

Sveaborg i Helsingfors.
Sveaborg i Helsingfors.

Till Sveaborg kommer man på cirka 15 minuter med färja från Helsingfors centrum. Fästningen utgör ett av Unescos världsarvsobjekt och gästhamnen befinner sig i hjärtat av den. De som har röstat på den här hamnen betona den ståtliga historiska miljön och dess internationella prägel, den vänliga personalen och de förträffliga restaurangtjänsterna.

- Gästhamnen på Sveaborg verkar i anslutning till Satamabistro Valimo och erbjuder båtgästerna alla normala hamntjänster. Dessutom värms basturna för övernattande båtfarare från första maj till långt in i september. Bäst njuter man av utsikten över Helsingfors skärgård och den goda maten på Valimos stora terrass. Ett stort tack till våra samarbetspartners, till vår duktiga personal, till våra vänner och till Förvaltningsnämnden för Sveaborg, som har gjort det möjligt att få det här priset, säger hamnföretagaren Tony Liljeström.

Gästhamnen Majakkapaviljonki befinner sig i södra Päijänneområdet, vid mynningen av Vääksy kanal.  Speciellt uppskattar gästerna det natursköna läget, den vänliga personalen och de goda och mångsidiga tjänsterna.

- Det är lätt att anlöpa Majakkapaviljonki, som är en båthamn i anslutning till Vääksy kanal. Asikkala kommun har investerat i nya bryggor och fina parkeringsplatser. Kommunen har också på andra sätt stött utvecklandet av hamnen så, att den förtjänar titeln Årets gästhamn 2024. Vår hemlighet är en seg och långsiktig företagarverksamhet. Vi är lyhörda för kundernas önskemål beträffande utvecklandet av hamnen. En okomplicerad kundbetjäning är en resurs också vad beträffar företagarens orkande, säger hamnföretagaren Virpi Vavuli.   

Förbundets gästhamnskommitté gav också hedersomnämnanden till fyra hamnar. Örö och Bodö fick hedersomnämnanden i kustområdet och Luhanka, Reeti och Kuhmoinen, Sahanranta i Insjö-Finland.

Utmärkelsen Årets gästhamn ska inspirera gästhamnarna att vidareutveckla sina tjänster. De vinnande hamnarna presenteras på mässan i en egen monter. I priset ingår en belöning på 2 500 euro, som Stiftelsen Finlands Mässa delar ut till varje vinnare, för utveckling av hamnverksamheten.

I omröstningen om Årets gästhamn 2024 avgavs totalt cirka 5 200 röster under perioden 22.6. - 30.9.2023, varav 3 200 för kust- och 2 000 för insjöhamnarna. Rösterna fördelade sig mellan 134 hamnar på kusten och 60 på insjöområdet. Den här gången kunde man välja mellan 170 hamnar vid kusten och 80 på insjöarna. Alla officiella gästhamnar, som erbjuder gästplatser för övernattning och har tilläggstjänster inkluderades.

I omröstningen berättade båtägarna om vilka hamnar de har besökt under den gångna säsongen och rankade tre av sina favoriter.

Valimo bild: Pekka Lintusaari Photography & Video

Mer information: 

Sveaborg: Tony Liljeström, tel. +358505739667, tony@valimo.org, www.valimo.org

Majakkapaviljonki: Virpi Vavuli, tel. +358405021940, info@majakkapaviljonki.fi, www.majakkapaviljonki.fi

Vene 24 Båt: Teija Armanto, informatör, Messukeskus, tel. 050 376 0804, teija.armanto@messukeskus.com

Segling och Båtsport i Finland rf: Hanna Grann, kommunikation, tel. 040 661 5202, hanna.grann@spv.fi
Vene 23 Båt: Årets gästhamnar 2024 i monter 7h150

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Sveaborg i Helsingfors.
Sveaborg i Helsingfors.
Ladda ned bild
Majakkapaviljonki
Ladda ned bild

Länkar

Följ Messukeskus

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Messukeskus

MaatalousKonemessut tarjoaa kasvutarinoita, ohjelman pääteemat julkaistu28.6.2024 10:00:00 EEST | Tiedote

Helsingin MaatalousKonemessut järjestetään nyt kolmatta kertaa torstaista lauantaihin 17. – 19.10.2024 Helsingin Messukeskuksessa. Tapahtumassa kollegat kohtaavat ja oman tilan asioiden kehitys hyppää uudelle tasolle. Teemoina tapahtuman ohjelmassa ovat kotimainen ruoka, maatalouden rakennekehitys ja kasvamisen mahdollisuudet, tilan talouden kestävyys ja kasvu, kestävyys ja vastuullisuus, tekoälyn hyödyntäminen, EU ja innovaatiot. Tänä vuonna messuilla kuullaan myös päivittäin ajankohtaiset pääpuheenvuorot.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye