Jyväskylän yliopisto

Tutkinnot 2023: Onnittelut yli 3 000:lle tutkinnon suorittaneelle!

Jaa

Jyväskylän yliopistosta valmistui vuonna 2023 yhteensä 3 055 tutkintoa: 1 593 maisteria, 1 310 kandidaattia, 151 tohtoria sekä yksi lisensiaatti. Kaikkien tutkintojen määrä nousi edellisvuodesta, jolloin suoritettiin 1447 maisterin-, 1201 kandidaatin- ja 116 tohtorintutkintoa.

- Nousevat tutkintomäärät ilahduttavat sekä valmistuneiden opiskelijoidemme että hyvää työtä tekevän henkilöstömme puolesta. Lämmin onnitteluni tästä koko yliopistoyhteisöllemme! Kirittävää kuitenkin vielä on, jotta kandi- ja maisteritutkintojen osalta saavutamme sovitut tutkintotavoitteet. Tähän mietimme strategiatyössä uusia keinoja, joilla entistä paremmin tuemme opiskelijoidemme opiskelukykyä ja kiinnittymistä opiskeluyhteisöön sekä mahdollistamme merkitykselliset koulutuspolut ja laadukkaan opetuksen ja ohjauksen monitieteisessä yliopistossamme, vararehtori Marja-Leena Laakso kertoo.

Tohtorintutkintoja valmistui eniten humanistis-yhteiskuntatieteellisessä tiedekunnassa (39 tutkintoa) ja matemaattis-luonnontieteellisessä tiedekunnassa (37). Kasvatustieteiden ja psykologian tiedekunnassa tutkintoja valmistui 31, liikuntatieteellisessä tiedekunnassa 24, informaatioteknologian tiedekunnassa 15 ja kauppakorkeakoulussa 5.

Maisterintutkintoja valmistui eniten kasvatustieteiden ja psykologian tiedekunnassa (409). Humanistis-yhteiskuntatieteellisestä tiedekunnasta valmistui 392 maisteria, informaatioteknologian tiedekunnasta 230 ja liikuntatieteellisestä tiedekunnasta 223. Kauppakorkeakoulusta valmistui 207 maisteria ja matemaattis-luonnontieteellisestä tiedekunnasta 132 maisteria.

Jyväskylän yliopiston opetus- ja kulttuuriministeriön kanssa sovitut tutkintotavoitteet vuosille 2021–2024 ovat keskimäärin 1 731 maisteria ja 150 tohtoria vuodessa. Kandidaatintutkintojen keskiarvotavoite on 1460 tutkintoa.

Lisätietoja:

Koulutuspalvelujohtaja Mari Ikonen, puh. 040 8054678, mari.a.ikonen@jyu.fi

Yhteyshenkilöt

Jyväskylän keskustassa sijaitsevan yliopiston kauniilla puistokampuksella sykkii monitieteinen ja moderni tiedeyliopisto – ihmisläheinen ja dynaaminen yhteisö, jonka 2500 asiantuntijaa ja 15 000 opiskelijaa etsivät ja löytävät vastauksia huomisen kysymyksiin. Jyväskylän yliopisto on ollut tulevaisuuden palveluksessa jo vuodesta 1863, jolloin suomenkielinen opettajankoulutus sai alkunsa täältä. Voimanlähteenämme on moniarvoinen vuoropuhelu tutkimuksen, koulutuksen ja yhteiskunnan välillä. Vaalimme tutkimuksen ja koulutuksen tasapainoa sekä ajattelun avoimuutta – sytytämme taidon, tiedon ja intohimon elää viisaasti ihmiskunnan parhaaksi. www.jyu.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Jyväskylän yliopisto

Väitös: Koneoppiminen auttaa ennustamaan ylipainoa ja kestävyyskuntoa - apua ennaltaehkäisevien hoitojen kehittämisessä22.2.2024 08:00:00 EET | Tiedote

Jyväskylän yliopistossa tehdyssä väitöstutkimuksessa selvitettiin tekoälyn ja koneoppimisen mahdollisuuksia kestävyyskunnon ja ylipainon ennustamisessa sekä henkilökohtaisen terveysindeksin kehittämisessä. Kokonaisuutena koneoppiminen mahdollistaa yksilölle parempien hoitomuotojen valitsemisen sekä hoitojen kehittämisen ennaltaehkäisevämpään suuntaan.

Emeritusprofessori Pekka Neittaanmäki sanoo, ettei Suomi hyödynnä tarpeeksi tohtorien osaamista21.2.2024 07:00:00 EET | Tiedote

Jyväskylän yliopiston emeritusprofessori Pekka Neittaanmäki sanoo, että päästäkseen opetus- ja kulttuuriministeriön tohtorikoulutukselle asettamiin työllistymistavoitteisiin, Suomessa pitää vaatia korkeatasoisiin julkisiin virkoihin tohtorinkoulutusta ja että julkisella rahoituksella tehtävään tutkimukseen pitää palkata tutkijankoulutuksen saaneita henkilöitä. OKM uutisoi äskettäin tohtorikoulutuksen pilotista, jonka tavoitteena on kouluttaa aiempaa enemmän huippuosaajia.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye