Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus

Ruotsin ja Suomen kulttuuriministerit tapaavat Hanasaaressa

Jaa

Ruotsin kulttuuriministeri Parisa Liljestrand ja Suomen tiede- ja kulttuuriministeri Sari Multala tapaavat Hanasaaressa 14.2. keskustellakseen yhteiskunnan kriisinsietokyvystä ja kulttuurin roolista kriisitilanteissa.

Hanasaaressa tuodaan kevään 2024 aikana keskusteluissa ja seminaareissa esille kulttuurin merkitystä maan henkiselle kriisinsietokyvylle. Keskustelusarjan aloittavat Ruotsin ja Suomen kulttuuriministerit, jotka tapaavat 14.2. keskustellakseen kansallisen kulttuurin roolista kriisitilanteessa.

”Odotamme innolla kulttuuriministerien vierailua Hanasaaressa. On tärkeää, ettemme unohda kulttuuria kokoavana ja identiteettiä luovana voimana kriisitilanteessa. Kulttuurin voima näkyy kansallisen kriisinsietokyvyn vahvuudessa”, Hanasaaren toimitusjohtaja Gunvor Kronman toteaa.

Suomalais-ruotsalainen kriisivalmiusyhteistyö on tällä hetkellä yksi Hanasaaren tärkeimmistä painopistealueista.

”Olemme järjestäneet vuodesta 2021 lähtien korkean tason koulutusta suomalaisille ja ruotsalaisille kriisivalmiuden asiantuntijoille tiiviissä yhteistyössä Ruotsin maanpuolustuskorkeakoulun (Försvarshögskolan) ja Suomen Turvallisuuskomitean kanssa. Kursseilla on nostettu esiin useita tärkeitä ajatuksia ja oivalluksia koskien vahvempaa suomalais-ruotsalaista ja pohjoismaista kriisivalmiusyhteistyötä. Kulttuuriin ja identiteettiin liittyvät kysymykset ovat olleet vahvasti esillä myös näissä keskusteluissa”, Gunvor Kronman sanoo.

Ruotsin kulttuuriministeri Parisa Liljestrandin vierailu Hanasaaressa käynnistyy kahdenvälisellä keskustelulla Suomen tiede- ja kulttuuriministeri Sari Multalan kanssa. Keskustelun jälkeen ministerit osallistuvat yleisölle avoimeen seminaariin, jota moderoi Gunvor Kronman. 

Seminaarin ajankohta: 14.2.2024 klo 13–13.45 

Paikka: Hanasaaren ruotsalais-suomalainen yhteistyö- ja kulttuurikeskus, 02100 Espoo

Media voi seurata seminaaria paikan päällä tai verkossa klo 13 alkaen: www.youtube.com/watch?v=Sy2Bz-_DBOg

Jos osallistut seminaariin paikan päällä, ilmoitathan osallistumisestasi Hanasaaren viestintäjohtaja Håkan Forsgårdille, hakan.forsgard(at)hanaholmen.fi, puh. +358 (0)40 767 7373

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Hanasaaren ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus edistää ja kehittää Suomen ja Ruotsin välistä vuorovaikutusta ja yhteistyötä kaikilla yhteiskunnan alueilla. Toteutamme yhteistyönä erilaisia tapahtumia, kursseja, seminaareja ja projekteja, selvitämme kehittämistarpeita sekä teemme aloitteita maiden välisen yhteistyön kehittämiseksi. Hanasaaren kiinteistön omistaa Suomen valtio ja Suomalais-ruotsalainen kulttuurirahasto on sen hallinnollinen päämies. 

Muut kielet

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye