“Miten puuttua alisuoriutumiseen työyhteisössä?” -opas paneutuu työelämän arkaan aiheeseen

Jaa

Alisuoriutumisen ilmiö on saanut työelämässä ansaitusti paljon huomiota ja keskustelua. Novetos Oy:n julkaisema “Miten puuttua alisuoriutumiseen työyhteisössä” -opas paneutuu aiheeseen ja tarjoaa tukea esihenkilöille ja kaikille aiheesta kiinnostuneille, jotta voimme ymmärtää paremmin alisuoriutumisen syitä, tunnistaa sen merkkejä, ja selvittää, mitä toimia tarvitaan sen ehkäisemiseksi ja korjaamiseksi. Oppaan ovat laatineet Novetos Oy:n valmentajat Hanna Kölhi ja Eeva Pitkänen.

Miten puuttua alisuoriutumiseen työyhteisössä - opas
Miten puuttua alisuoriutumiseen työyhteisössä - opas

Oppaan tekijät pohtivat syitä siihen, miksi alisuoriutumisesta puhutaan juuri nyt niin paljon. 
 
“Ongelman esiin nousemiseen niin vahvasti voidaan nähdä johtuvan osittain COVID-19-pandemian aikana esiin tulleista etätyön haasteista ja muuttuneista työtehtävistä, mutta myös sitä seuranneiden kriisien vaikutuksista yleisesti työelämään. Nämä tekijät yhdessä ovat nostaneet alisuoriutumisen keskustelunaiheeksi organisaatioissa, ja miettimään miten ongelmatilanteissa toimitaan ja tuetaan niin yksittäistä työntekijää kuin työyhteisöäkin.” 
 
Hanna Kölhi ja Eeva Pitkänen jatkavat:  
“Alisuoriutuminen ei ole vain yhden työntekijän ongelma, vaan se voi vaikuttaa koko työyhteisöön. Tämän vuoksi on ensisijaisen tärkeää puuttua alisuoriutumiseen ajoissa, sillä sillä voi olla laajoja vaikutuksia tiimin yleiseen motivaatioon ja työkuormaan. Lisäksi alisuoriutuvan työntekijän tehtävät voivat kasautua esihenkilölle, mikä lisää hänen omaa kuormitustaan.”  
 
Alisuoriutumiseen puuttuminen on olennainen osa toimintaa, jonka tavoitteena on auttaa alisuoriutuvaa työntekijää tarjoamalla hänelle tarvittavaa tukea. Tämän lähtökohtana on luoda ympäristö, jossa työntekijän on mahdollista onnistua tehtävässään.  

Nyt julkaistu “Miten puuttua alisuoriutumiseen työyhteisössä” -opas tarjoaa käytännön vinkkejä ja työkaluja alisuoriutumisen tunnistamiseen ja käsittelyyn. Tavoitteena on luoda työyhteisö, jossa jokaisella työntekijällä on mahdollisuus menestyä ja saavuttaa parhaat mahdolliset tulokset. Alisuoriutuminen ei ole välttämättä pysyvä tila, ja oikeanlaisella tuella ja yhteistyöllä se voidaan voittaa.  

“Miten puuttua alisuoriutumiseen työyhteisössä” opas on ladattavissa täältä (Linkki).

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Miten puuttua alisuoriutumiseen työyhteisössä - opas
Miten puuttua alisuoriutumiseen työyhteisössä - opas
Lataa

Linkit

Novetos lyhyesti

Novetos Oy on vuonna 1997 perustettu suomalainen valmennus- ja konsultointiyritys, jonka palvelut fokusoivat organisaatioiden johtamisen, johtajuuden ja työyhteisön kehittämiseen. www.novetos.fi 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Novetos Oy

Uutuuskirja “Minä alainen, sinä pomo” avaa suomalaisen johtajuuden kääntöpuolen26.4.2024 11:00:00 EEST | Tiedote

Miksi ihmiset uupuvat työssä? Miksi niin monet vaihtavat työpaikkaa, vaikka palkka ja muut edut olisivat kunnossa? Usein varsinainen syy on johtamisessa. Tai ainakin siinä, miten ihmiset kokevat johtamisen. Tapio Aaltosen ja Pauli Juutin uutuusteos "Minä alainen, sinä pomo – suomalaisten kokemuksia johtajista" on puheenvuoro ajankohtaisesta teemasta. Sen taustalla on 82 kertomusta, joissa ihmiset kertovat pomokokemuksistaan.

Tulevaisuuden johtajuus rakentuu empatialle, jämäkkyydelle ja selkeälle suunnan näyttämiselle4.4.2024 13:28:07 EEST | Tiedote

Novetos Oy:n toteuttaman Uudistuva Johtaja 2024 – barometrin tulokset osoittavat, että johtamiseen kohdistuu tällä hetkellä suuria muutospaineita. “Empatia- ja vuorovaikutustaitojen lisäksi ovat nousseet odotukset selkeästä suunnan näyttämisestä. Organisaatioissa ollaan erittäin tietoisia siitä, että hyvä johtaminen tukee yrityksen kilpailukykyä nyt ja tulevaisuudessa ja johtamisen kehittämiseen halutaan panostaa”, totesi Novetos Oy:n toimitusjohtaja Outi Tenhola tulosten julkistustilaisuudessa.

Novetos Oy vahvistaa hallitustaan ja tähtää innovatiivisen johtajuuskulttuurin kehittämiseen Suomessa11.1.2024 10:33:03 EET | Tiedote

Novetos, johtajuuden ja johtamisen valmennuksen ja konsultoinnin suomalainen edelläkävijä, on vahvistanut yhtiön hallitusta uusilla jäsenillä ja uuden hallituksen puheenjohtajan nimityksellä. Uudet hallituksen jäsenet tuovat mukanaan uudenlaista strategista näkemystä, jotka osaltaan vahvistavat Novetoksen asemaa vahvasti arvopohjaisen organisaatiovalmennuksen uranuurtajana. Nimitysten tavoitteena on erityisesti nopeuttaa yrityksen kasvua fokusoiden innovatiivisen johtajuuskulttuurin kehittämiseen Suomessa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye