Huoltovarmuusorganisaatio

Jätehuoltopooli tuo alan toimijoita yhteen kehittämään varautumista

Jaa

Huoltovarmuusorganisaatio (HVO) on täydentynyt Jätehuoltopoolilla, jonka tehtävänä on kehittää jätealan varautumista ja jatkuvuudenhallintaa. Tavoitteena on varmistaa yhteiskunnan edellyttämien jätehuoltopalveluiden tarkoituksenmukainen toiminta niin normaalioloissa kuin vakavissa häiriötilanteissakin. 

Jätehuoltopooli korvaa aiemmin toimineen jätealan huoltovarmuustoimikunnan, ja samalla sen toiminta laajenee alan yritysten ja organisaatioiden yhteistyöverkostoksi.

Poolin kotiorganisaatioina toimivat Suomen kiertovoima ry KIVO sekä Kierrätysteollisuus ry. Poolin toimintaa ohjaa Huoltovarmuuskeskus. Huoltovarmuusorganisaatiossa Jätehuoltopooli sijoittuu osaksi terveydenhuoltosektoria yhdessä Vesihuoltopoolin sekä Terveydenhuoltopoolin kanssa.

”Jätehuolto on yhteiskunnan kriittistä infraa ja välttämättömyyspalvelu, jonka on toimittava kaikissa oloissa. Huoltovarmuusorganisaatioon perustettu Jätehuoltopooli vie tätä työtä jälleen askeleen eteenpäin” sanoo KIVOn toimitusjohtaja Jutta Laine-Ylijoki.

Kuntien jätelaitosten edunvalvonta- ja yhteistyöorganisaatio Suomen Kiertovoima ry KIVOlla on jäsentensä kanssa vuosikymmenten kokemus jätealan toimintavarmuustyöstä.

”Pooli on tervetullut ja looginen tapa jatkaa tehtyä yhteistyötä. Kerran käyttöön otettujen materiaalien pitäminen kierrossa mahdollisimman pitkään tukee raaka-aineiden riittävyyttä ja huoltovarmuutta”, toteaa kiertotalouden yrityksiä edustavan Kierrätysteollisuus ry:n toimitusjohtaja Mia Nores.

Jätehuoltopoolin toiminnassa mukana ovat alan yritysten ohella kuntia ja kuntaomisteisia yhtiöitä edustava Kuntaliitto, alan hallintoa edustava ympäristöministeriö sekä joukko alan asiantuntijaorganisaatioita. Osana Huoltovarmuusorganisaatiota Jätehuoltopooli toimii yhteistyössä myös muiden toimialojen kanssa ja tuottaa jäsenilleen niiden varautumista tukevaa tietoa ja palveluita. Poolin tavoitteena on ympäristö- ja terveysturvallinen yhteiskunta kaikissa oloissa.

”Jätehuollon yhteistyön laajeneminen antaa entistä avaramman näkymän alan huoltovarmuuden kehittämiseen. Poolitoiminnan kautta saamme paremman tarttumapinnan esimerkiksi erilaisista jätealan piirissä liikkuviin materiaalivirtoihin ja niihin liittyviin huoltovarmuuskysymyksiin”, arvioi varautumisasiantuntija Ossi Heino Huoltovarmuuskeskuksesta.

Yhteyshenkilöt

Varautumisasiantuntija Ossi Heino / Huoltovarmuuskeskus, p. 029 505 1125, ossi.heino@nesa.fi

Asiantuntija, poolisihteeri Taina Kallus / Suomen Kiertovoima ry KIVO, p. 044 493 4522, taina.kallus@kivo.fi

Asiantuntija, poolisihteeri Ari Virta / Kierrätysteollisuus ry, p. 050 320 8285, ari.virta@kierratysteollisuus.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Huoltovarmuusorganisaatio

Sjötransportersaktorerna stärkte beredskap genom gemensam övning6.6.2024 10:35:43 EEST | Tiedote

Försörjningsberedskapsorganisationens Sjötransportpool ordnade i Helsingfors en två dagar lång övning för aktörer inom sjöfarten. På drygt två år har säkerhetsläget i Östersjöregionen förändrats avsevärt och risken för allvarliga störningar har ökat. Övningarna är en del av det regelbundna samarbetet mellan försörjningsberedskapskritiska aktörer. Övningarnas syfte är att stärka beredskap och informationsutbytet. I övningen deltog cirka 60 representanter för rederier och andra centrala aktörer inom sjöfarten samt sjöfatsmyndigheter.

Meriliikenteen toimijat vahvistivat varautumista yhteisellä harjoituksella6.6.2024 10:35:43 EEST | Tiedote

Huoltovarmuusorganisaation (HVO) Vesikuljetuspooli järjesti merenkulun toimijoille kaksipäiväisen harjoituksen Helsingissä. Itämeren alueen turvallisuustilanne on reilun kahden vuoden aikana muuttunut merkittävästi ja riski vakavaan häiriöön on kasvanut. Harjoitukset ovat osa huoltovarmuuskriittisen toimijoiden säännöllistä yhteistyötä, jolla vahvistetaan varautumista sekä tiedonvaihtoa. Harjoitukseen osallistui noin 60 edustajaa varustamoista ja muista keskeisistä merialan toimijoista sekä alan viranomaisista.

Toimialojen kybervarautuminen hyvää perustasoa14.3.2023 14:00:00 EET | Tiedote

Yritysten kybervarautuminen Suomessa on keskimäärin hyvää perustasoa, selviää tuoreesta Kansallisen kyberturvallisuuden kypsyystason selvityksestä. Tietoisuus kyberuhkista ja varautumisen merkityksestä on parantunut. Keskeisiä haasteita ovat pula kyberturvallisuuden osaajista sekä puutteet kumppaniverkoston hallinnassa. Vaihtelua varautumisen tasossa eri toimialojen välillä ja toimialojen sisällä eri yritysten välillä on runsaasti.

Report on maritime security: need for a functional market and more Finnish experts28.2.2023 10:18:20 EET | Press release

Almost 90 per cent of Finland’s exports and imports are transported by sea. Sea transport and the logistics related to it are vital to the functioning of society. The report ‘Security Capacity of Finland’s Sea Transports’, commissioned by the Maritime Transport Pool of the National Emergency Supply Organisation, estimates the current sea transport capacity sufficient for Finland’s security of supply. This estimate is based on actual traffic volumes and scenarios of emergency conditions.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye