Kontiolahti Outdoor

Kolin kansallispuiston vieressä: Kiviniemen uusi päärakennus avaa ovet hiihtolomavieraille

Jaa

Käsin veistetty hirsitalo monipuolistaa Kiviniemen palveluja sekä talvikaudella että toukokuussa alkavalla kesäsesongilla. 

Käsin veistetty ja Museoviraston asettamien ohjeiden mukaan rakennettu hirsitalo tarjoaa perinnerakentamisen yksityiskohtia, muun muassa nurkkiin tehtyjä lohenpyrstöliitoksia.
Käsin veistetty ja Museoviraston asettamien ohjeiden mukaan rakennettu hirsitalo tarjoaa perinnerakentamisen yksityiskohtia, muun muassa nurkkiin tehtyjä lohenpyrstöliitoksia. Kuva: Kontiolahti Outdoor

Kontiolahden Herajärvellä, kaksi kilometriä Kolin kansallispuiston rajalta sijaitsevan Kiviniemen tilan hirsinen päärakennus on valmistunut.

Kontiolahden kunnan omistamissa tiloissa majoitusta, ohjelmapalveluja ja välinevuokrausta tarjoava Kontiolahti Outdoor avaa Kiviniemen ovet hiihtoloman viettäjille.

Käsin veistetty ja Museoviraston ohjeiden mukaan rakennettu hirsitalo kasvattaa Kiviniemen palveluja niin yksittäisille retkeilijöille kuin yritysryhmille. 

—Peseytymistilat, sisävessat, keittiö ja tupa monipuolistavat tarjontaa sekä talvella että sulan maan aikaan. Tuvassa on tilaa esimerkiksi ryhmäruokailuille 30 henkilöön asti, sanoo Kontiolahti Outdoorin Kimmo Turunen.

Puolihoitopaketteja hiihtolomalla

Hiihtolomaviikoilla Kiviniemessä on tarjolla kahden vuorokauden puolihoitopaketteja. Lomalaiset majoittuvat lämmitetyissä aitoissa, ruokailevat päärakennuksen tuvassa ja saunovat pihasaunassa.

—Aivan vieressä on erinomaiset maastot liukulumikenkäilyyn tai lumikenkäilyyn. Kolin latuverkostoon ja laskettelurinteelle matkaa on 15-24 kilometriä. Tämä on idyllinen, maaseudun rauhaa tarjoava kohde ulkoilevalle lomalaiselle, Turunen kuvaa.

Lomalaisia houkutellaan paketteihin sisältyvillä lumikengillä.

—Esimerkiksi monelle Kolin kävijälle vielä tuntematon Huuhkajanvaaran nuotiopaikka kaksi kilometriä Kiviniemestä on lumikenkäilijälle tai liukulumikenkäilijälle mainio päiväretkikohde.

Avajaiset toukokuussa – lammaslomat suunnitteilla

Kiviniemen päärakennuksen virallisia avajaisia vietetään keittotarjoilun kera 25. toukokuuta.

Päärakennus tasoittaa tietä myös kesäkauden uusille palveluille. Niitä kaipaavat etenkin Herajärven kierros -retkeilyreitin kulkijat. 

—Tärkeimmät uudet palvelut ovat mahdollisuus aamiaiseen, muihin ruokailuihin sekä pieneen hemmotteluun kahvion tuotteilla. Pienessä myymälässä retkeilijä voi täydentää varastojaan tai ostaa kotiin unohtuneen hammastahnan tilalle uuden, Turunen sanoo.

Kesäsesonkiin on suunnitteilla muun muassa juhannusjuhlat sekä lammaslomat, Turunen sanoo.  

—Kiviniemessä on aiemmin ollut lampaita laiduntamassa ja pitämässä niittyjä avoimena. Lammaslomien mahdollisuutta työstämme yhdessä Kontiolahden kunnan kanssa. Toivomme, että voimme tarjota lammaslomia kesä-elokuussa. 

LISÄTIETOA: 

Hiihtolomapaketit Kiviniemessä – lue lisää

Kiviniemen palvelut kesällä 2024

  • Aitta- ja riihimajoitusta, mahdollisuus aamiaiseen
  • Teltta- ja caravan-paikkoja
  • Tilaussauna
  • Kahvila
  • Ohjelmapalvelut ryhmille, pihapelejä kaikille
  • Välinevuokrausta
  • Juhlanavetta
  • Vesipiste ja jätehuolto Herajärven kierroksen kulkijalle, suihkumahdollisuus majoittujille

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kimmo TurunenToimitusjohtajaKontiolahti Outdoor

Puh:050 5633480

Kuvat

Kiviniemestä voi myös vuokrata fatbiken tai liukulumikengät ulkoiluun.
Kiviniemestä voi myös vuokrata fatbiken tai liukulumikengät ulkoiluun.
Lataa
Kahden hengen lomapaketissa majoitutaan pariskunta-aitassa. Kolmen hengen paketissa aitassa on kerrossängyt.
Kahden hengen lomapaketissa majoitutaan pariskunta-aitassa. Kolmen hengen paketissa aitassa on kerrossängyt.
Lataa
Huuhkajavaaran nuotiopaikan tuntumasta avautuu hieno maisema Huuhkajalammelle. Maksuton lumikenkien käyttö on osa Kiviniemen hiihtolomapaketteja.
Huuhkajavaaran nuotiopaikan tuntumasta avautuu hieno maisema Huuhkajalammelle. Maksuton lumikenkien käyttö on osa Kiviniemen hiihtolomapaketteja.
Lataa
Kiviniemen pihapiirissä on majoitusaittoja, päärakennus, pihasauna sekä kesällä avattava juhlanavetta.
Kiviniemen pihapiirissä on majoitusaittoja, päärakennus, pihasauna sekä kesällä avattava juhlanavetta.
Lataa

Kontiolahti Outdoor - tervetuloa ulkopuolelle!

Pohjois-Karjalassa toimivan Kontiolahti Outdoorin palveluihin kuuluvat

  • liikunnalliset tyhy-palvelut ympäri Pohjois-Karjalaa, Kontiolahden ja Joensuun lisäksi esimerkiksi Kolilla ja Bomballa
  • Jaama Events -tapahtumasarjan tapahtumat Jaama Winter, Jaama Run ja Jaama MTB
  • ohjatut liikunta-aktiviteetit esimerkiksi murtsikkakoulusta liukulumikenkä- ja fatbike-retkiin sekä omakohtaiseen ampumahiihtotutustumiseen 
  • välinevuokraamo
  • leiripalvelut joukkueille ja seuroille sekä välipaloja, kahvilatuotteita ja lounasta tarjoava kahvila-ravintola
  • Kolin kansallispuiston naapurissa sekä suositun Herajärven kierros -retkeilyreitin yhdessä aloitus- ja päätepisteessä sijaitseva, aitta-, teltta- ja caravanmajoitusta, saunapalveluja, välinevuokrausta sekä ohjattuja aktiviteetteja tarjoava Kiviniemen tila.  

Kontiolahti Outdoor myös vuokraa Kontiolahden ampumahiihtostadionin tiloja ja palveluja tapahtuma-areenaksi muille tapahtumajärjestäjille.

Kontiolahti Outdoor on osa Kontiolahti Biathlon -perhettä. Sen muodostavat Kontiolahti Outdoorin lisäksi ampumahiihdon maailmancup -tapahtumat sekä urheiluseura Kontiolahden Urheilijat ry. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kontiolahti Outdoor

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye