Vihreät Euroopan parlamentissa

Vihreiden MEP Alviina Alametsä vaatii Israelin sulkemista ulos Euroviisuista kantaaottavallla puvulla

Jaa

Euroopan Yleisradiounioni (EBU) on antanut Israelille luvan osallistua Euroviisuihin. Tuhannet suomalaiset artistit ovat vaatineet Israelin sulkemista ulos Euroviisuista, koska Israelia epäillään sotarikoksista Gazassa. EBU ei ole estänyt Israelin osallistumista, toisin kuin Venäjän osallistumisen valtion hyökättyä Ukrainaan.

"Pelastakaa Lapset Ry:n arvion mukaan Israelin joukot tappavat päivittäin satoja lapsia Gazassa. Tilanteen vakavuuden huomioon ottaen ei ole mielestäni sopivaa, että Israel osallistuu Euroviisuihin ikään kuin mitään ei olisi tapahtunut”, Alametsä sanoo.

Venäjä suljettiin pois Euroviisuista vuonna 2021, mutta vasta useiden valtioiden vaadittua toimenpidettä. 

”Aluksi EBU aikoi antaa Venäjän osallistua. Tämä osoittaa, kuinka hidas organisaatio on reagoimaan.  On selvää, että valtioiden ja Yleisradion täytyy vaatia Israelin sulkemista ulos Euroviisuista, eli toimia samoin kuten Venäjän tapauksessa. Vastuuta ei voi jättää yksittäisille artisteille", toteaa Alametsä.

Alametsä on vaatinut tulitaukoa Gazaan konfliktin alusta alkaen europarlamentaarikkona. Tulitauon ja humanitaarisen avun lisäksi myös Euroviisujen kaltaisella tapahtumalla on merkitystä. Alametsän asun on stailannut kierrätetystä mekosta pukusuunnittelija Sarianna Niskala, joka kirjaili mekkoon kantaaottavia tekstejä. Tiedotteen kuvassa yksityiskohta Niskalan kirjailusta.

"Euroviisut ovat monelle ihmiselle rakkauden ja juhlan aikaa. Musiikki yhdistää ihmisiä ja kansoja. On Euroviisujen omien arvojen vastaista päästää Israel kisoihin, samalla kun Israel on kansainvälisessä oikeudessa kansanmurhasta epäiltynä", lisää Alametsä.

"Myös hiljaisuus vääryyden edessä on poliittista. Gazassa tapetaan joka päivä keskimäärin sata lasta. Kuolleita ihmisiä on yli 27 000, joista yli 10 000 on lapsia. Enemmistö kahden miljoonan ihmisten kodeista on tuhottu ja alueen nälänhätä uhkaa pahentua jatkuvien pommitusten lisäksi. Samalla Israelin ministerit ovat käyttäneet kansanmurhaan lietsovaa retoriikkaa, minkä takia kansainvälisen oikeuden tutkimus on täysin oikeutettua. Tällä tavalla toimiva valtio ei voi olla mukana Euroviisuissa", päättää Alametsä.

Tarkempi kuva Alametsän puvusta ilmestyy lauantaina Alametsän Instagramiin: https://www.instagram.com/alviinaalametsa/?hl=fi

Yhteyshenkilöt

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vihreät Euroopan parlamentissa

MEP Ville Niinistön aloitteesta 65 meppiä vaatii EU-johtajia kieltämään kaikki Venäjän energiatuotteet markkinoillaan2.3.2024 12:25:01 EET | Tiedote

Euroopan parlamentin jäsen Ville Niinistö vaatii välitöntä täyskieltoa tuontienergialle Venäjältä EU:n markkinoille. Niinistö lähetti yhteensä 65 mepin allekirjoittaman kirjeen aiheesta EU-komission puheenjohtajalle ja EU:n neuvoston puheenjohtajamaa Belgialle. Allekirjoittajat ovat kaikista keskeisistä poliittisista ryhmistä. Sanktioista päätösvalta on jäsenmaiden ministerineuvoston käsissä.

Yli sata europarlamentaarikkoa vetoaa UNRWA:n rahoituksen puolesta: “Rahoituksen keskeyttämisen vaikutukset osuvat viattomiin siviileihin Gazassa, jotka jo nyt ovat täysin epäinhimillisissä oloissa keskellä sotaa.”27.2.2024 13:45:46 EET | Tiedote

Suomalainen vihreiden MEP Alviina Alametsä allekirjoitti europarlamentaarikkojen yhteisen kirjeen, jossa vedotaan palestiinalaispakolaisten avustusjärjestön UNRWA-rahoituksen puolesta. Kirje osoitettiin muun muassa Euroopan komission, Euroopan unionin neuvoston ja Euroopan parlamentin puheenjohtajille.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye