Urheiluvuoden 2023 onnistujat ja urheiluteot on palkittu Espoon Urheilugaalassa

Jaa

Espoon Urheilugaalaa vietettiin viime viikon perjantaina. Ensimmäisen kerran Espoon oma urheilugaala on järjestetty vuonna 2020.

Tatu Maunu palkittiin vuoden 2023 espoolaisena urheilijana yleisöäänestyksen perusteella.
Tatu Maunu palkittiin vuoden 2023 espoolaisena urheilijana yleisöäänestyksen perusteella.

Vuoden espoolaisena urheilijana palkittiin potkunyrkkeilijä Tatu Maunu, joka voitti vuonna 2023 sekä MM-kultaa sekä maailman cup -kultaa. Maunu kilpailee Full Contactin 63,5-kiloisten sarjassa ja edustaa Espoon Kehähaita.

Vuonna 2022 Maunu voitti potkunyrkkeilyn EM-pronssia, minkä myötä hän on yhä nuorin suomalainen aikuisten arvokisamitalisti potkunyrkkeilyssä.

Vuoden urheilijan palkinto myönnettiin yleisöäänestyksen perusteella.

Espoon liikuntalautakunta palkitsi vuoden espoolaisena seurana Espoon Hiihtoseuran, jossa on lähes 500 jäsentä. Toiminta on ympärivuotista ja osallistujia on lapsista aikuisiin ja aloittelijoista huippu-urheilijoihin.

Espoon Hiihtoseura järjestää hiihdon harrastus- ja kilpailutoimintaa 5–6-vuotiaista alkaen aina ikäsarjahiihtäjiin asti. Kaudella 2022–23 EHS:n valmennus- ja harjoitusryhmissä oli yhteensä noin 140 kilpahiihtäjää ja lasten (6–12 v) hiihtokouluun osallistui noin 60 lasta.

Espoon Hiihtoseura järjestää vuosittain kaikille 6–14-vuotiaille avoimia matalan kynnyksen maksuttomia hiihtokilpailuja, joissa jokainen hiihtäjä palkitaan mitalilla. Espoon Hiihtoseura on myös monen vanhemman ja aikuisen ”oma harrastuspaikka”.

Espoon Hiihtoseura on Suomen Olympiakomitean Tähtiseura, jonka Suomen Hiihtoliitto on palkinnut useana vuonna peräkkäin. Vuonna 2023 parhaimpia saavutuksia olivat U18-sarjassa Sprintin PM-hopea sekä EYOF-kisojen tuplahopea henkilökohtasilla matkoilla ja sekaviestihopea. 

Seurassa on vahva talkoohenki. Talkooryhmät tuottavat muun muassa voitelupalveluja kaupunkilaisille Leppävaarassa. Vahvasta yhteishengestä kertoo myös seuran tuleva voimanponnistus eli nuorten SM-hiihtojen järjestäminen keväällä 2024 Leppävaarassa. Kilpailut ovat ensimmäiset Espoon Hiihtoseuran järjestämät SM-tason kilpailut seuran historiassa.

Vuoden espoolaisen valmentajana palkittiin Jari Ikäheimonen, joka toimii Espoon Suunnassa valmennusjaoston puheenjohtajana sekä kärkiryhmä eLitesin vetäjänä.

Ikäheimosen henkilökohtaisessa valmennuksessa on myös kaudella 2023 maajoukkuepaikan lunastanut ja sprintin EM-kilpailuissa menestynyt Hanne Hilo, joka jo ensimmäisellä kaudellaan pääsarjassa antoi vahvoja näyttöjä kehityksestä.

Toinen hänen valmennettavistaan on kolminkertainen nuorten maailmanmestari Rita Maramarosi Unkarin maajoukkueesta. Jarin pitkäjänteinen työ on vahvistanut erityisesti Espoon Suunnan nuorta tiimiä sekä houkutellut menestyviä kansainvälisiä urheilijoita edustamaan Espoon Suuntaa.

Elämäntyöpalkinto kaupunginjohtaja Jukka Mäkelälle

Viimeisten 20 vuoden ajan Jukka Mäkelä on tukenut liikuntaa ja urheilua viranhaltijana ja osaltaan varmistanut, että resurssointi on ollut mahdollisimman vaikuttavaa

Mäkelällä on pelaaja- ja valmentajatausta sekä iso sydän espoolaiselle huippu-urheilulle, seuratoiminnalle ja liikuntayhteisölle.

null
Kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä sai omaksi yllätyksekseen elämäntyöpalkinnon urheilun eteen tehdystä työstä.

Avainsanat

Espoon Liikunnan ja urheilun tulosyksikkö vastaa noin viidensadan liikunta- ja ulkoilupaikan käytöstä ja kunnosta. Seitsemän urheilupuistoa, kuusi urheiluhallia, noin 100 urheilukenttää, 8 avantoa, noin 200 kilometriä hiihtolatuja, kiintorasteja ja uimarantoja. Lisäksi satoja ohjattuja liikuntaryhmiä viikottain. 

Koko Espoo liikkumaan! Omatoimisesti, ohjatusti, luontoon ja liikuntapaikoille!

www.espooliikkuu.fi 
#EspooLiikkuu @espooliikkuu

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Info från nämnden Svenska rum 15.2.202415.2.2024 18:32:22 EET | Tiedote

På torsdagens möte fastställde nämnden Svenska rum antalet platser i förskolan och elevplatser i årskurs 1 för läsåret 2024–2025. Under mötet beslutade nämnden också om sammanslagning av Klippans daghem, Kongsbergs daghem och Skepparbackens daghem till Utkikens daghem då enheterna flyttar till den nya fastigheten hösten år 2024. Nämnden antecknade också för kännedom nämndens och för sin del sektorns uppföljning av det ekonomiska läget och strategin per 31.12.2023.

Tiedote kasvun ja oppimisen lautakunnan kokouksesta 14.2.202414.2.2024 19:33:26 EET | Tiedote

Kasvun ja oppimisen lautakunta käsitteli 14.2.2024 kokouksessaan toimialan tulosyksiköiden talousarviot ja strategian osavuosikatsaukset. Käsiteltävänä oli suomenkielisen varhaiskasvatuksen, suomenkielisen perusopetuksen sekä suomenkielisen toisen asteen koulutuksen ja nuorisopalveluiden osavuosikatsaukset vuoden 2023 viimeiseltä vuosineljännekseltä. Lisäksi lautakunta päätti kasvun ja oppimisen lautakunnan kokousajat syksylle 2024 ja keväälle 2025.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye