Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Savoy JAZZFest laajenee: Oheisohjelmassa kotimaisten kärkimuusikkojen konsertteja ja valokuvanäyttely

Jaa

6.-9.3. järjestettävän Savoy JAZZFestin oheisohjelma laajenee paneelikeskusteluun ja jatkoklubeihin ravintola Minnessä sekä jazzbrunssiin Hotel Havenissa. Savoy-teatterin aulassa on nähtävillä 29.2.-13.3. artistikuvaaja Minna Hatisen parhaita kuvia festivaalin kuusivuotisen historian varrelta. Vuoden 2024 festivaalia tähdittävät mm. saksofonisti Kenny Garrett sekä laulajat Gretchen Parlato ja Michael Mayo.

Stars of Savoy JAZZFest: Minna Hatisen valokuvia 2019-2023
Stars of Savoy JAZZFest: Minna Hatisen valokuvia 2019-2023 Minna Hatinen

Maaliskuussa kuudennetta kertaa järjestettävän Savoy JAZZFestin avaa keskiviikkona 6.3. saksofonisti Timo Lassyn ja trumpetisti Jukka Eskolan Nordic Stew -produktio, jossa he yhdistävät voimansa neworleansilaisten muusikoiden kanssa. Torstaina 7.3. Savoy JAZZFestissä kuullaan huikeassa nosteessa olevaa norjalaisjazzin edelläkävijää, saksofonisti-säveltäjä Marius Nesetiä. Naistenpäivänä, perjantaina 8.3. Savoy JAZZFestissä on luvassa kaksiosainen konsertti: ensimmäisenä esiintyy nuori vibrafonisti-ilmiö Sasha Berliner, jota seuraa maailman parhaimpiin jazzlaulajiin lukeutuva Gretchen Parlato yhdessä UMO Helsinki Jazz Orchestran kanssa. Festivaalin päätöspäivän lauantain 9.3. aloittaa tähtipianisti Shai Maestron ja laulaja Michael Mayon duoprojekti. Festivaalin päättää Grammy-palkittu saksofonisti-ikoni Kenny Garrett. Savoy JAZZFestin konsertissa kuullaan kappaleita Garrettin uusimmalta albumilta Sounds from the Ancestors (2021).

Festivaalitunnelma levittäytyy oheistapahtumien myötä myös Savoy-teatterin salin ulkopuolelle.

Uutena avauksena festivaali toteuttaa valokuvaaja Minna Hatisen valokuvanäyttelyn, joka on nähtävillä Savoyn aulatiloissa 29.2.-13.3. Rovaniemeläissyntyisen Hatisen töitä on nähty mm.  Helsingin Sanomissa ja San Francisco Symphonyn valotauluilla. Hatinen on toiminut Savoy JAZZFestin virallisena festivaalikuvaajana tapahtuman koko kuusivuotisen historian ajan ja ikuistanut kuviinsa jazzikoneja Samara Joysta Christian McBrideen ja Tom Harreliin.

Perjantaina 8.3. Savoy JAZZFestissä järjestetään Naistenpäivän jazzkeskustelu, jossa pureudutaan muun muassa jazzkentän nykyhetkeen ja tulevaisuuteen sukupuolten tasa-arvon näkökulmasta. Keskustelemassa ovat Jazzliiton toiminnanjohtaja Maria Silvennoinen, UMO Helsinki Jazz Orchestran toiminnanjohtaja Henriika Steidel-Luoto sekä muusikko ja Savoy JAZZFestin taiteellinen johtaja Kaisa Mäensivu. Paneelikeskustelun vetäjänä toimii musiikkitoimittaja Laura Korhonen.

Perjantain 8.3. ja lauantain 9.3. konserttien jälkeen Savoy-teatterin yhteydessä sijaitsevassa ravintola Minnessä pidetään jatkoklubit, joissa esiintyy pianisti Riitta Paakki trioineen. Perjantain kokoonpanossa soittavat Eero Tikkanen (basso) ja Joonas Riippa (rummut). Lauantaina bassossa kuullaan Savoy JAZZFestin taiteellista johtajaa Kaisa Mäensivua. Lauantai päättyy jameihin, joissa halukkailla on mahdollisuus tulla soittamaan. 

Vuoden 2024 Savoy JAZZFest päättyy Havenly Jazz Brunchiin sunnuntaina 10.3. Brunssilla esiintyy meritoitunut jazzduo Manuel Dunkel, saksofoni ja Jonas Metsäkylä, kitara. Restaurant Havenissa tarjoiltavan brunssin menu on Executive Chef Toni Björkholmin käsialaa. 

Savoy JAZZFest 6.–9.3.2024

Ohjelma:

To 29.2.-13.3. Valokuvanäyttely Stars of Savoy JAZZFest: Minna Hatisen valokuvia 2019-2023 Savoy-teatterin aulatiloissa

Ke 6.3. klo 19 Lassy – Eskola: Nordic Stew

To 7.3. klo 19 Marius Neset Quintet 

Pe 8.3. klo 17.45 Naistenpäivän jazzkeskustelu, ravintola Minne

              klo 19 Gretchen Parlato & UMO Helsinki Jazz Orchestra + Sasha Berliner Quartet 

              Jatkoklubi: Riitta Paakki Trio, ravintola Minne

La 9.3.  klo 18 Shai Maestro & Michael Mayo 

              klo 20 Kenny Garrett and Sounds from the Ancestors

              Jatkoklubi: Riitta Paakki Trio + jamit, ravintola Minne

Su 10.3. klo 12.30-15.00 Havenly Jazz Brunch: Manuel Dunkel ja Jonas Metsäkylä. Restaurant Haven, Unioninkatu 17

Liput:

Savoy-teatterin konsertit:

Yksittäisten konserttien liput 15-77 €, 4 pv festivaalipassi 185 € Lippu.fi

Oheistapahtumat:

Valokuvanäyttely on avoinna yleisölle Savoy-teatterin lipunmyynnin aukioloaikojen mukaan, vapaa pääsy. 

8.3. Naistenpäivän jazzkeskusteluun sekä pe 8.3. ja la 9.3. jatkoklubeille ravintola Minnessä vapaa pääsy. 

Havenly Jazz Brunch Ravintola Havenissa, 40 €. Lisätiedot ja paikkavaraukset: hotelhaven.fi

Savoy-teatterin ravintola Minne Garden & Lounge palvelee festivaalivieraita koko tapahtuman ajan. Tarjoiluvaraukset ennakkoon: https://savoyteatteriravintolat.fi/tapahtumatarjoilut

Vuonna 2024 kuudetta kertaa järjestettävä Savoy JAZZFest lukeutuu pääkaupunkiseudun jazztapahtumien kärkikaartiin. Festivaalin ohjelmisto esittelee erityisesti kansainvälisen jazzin suuria nimiä ja nousevia tähtiä. Savoy-teatterin tuottaman tapahtuman yhteiskumppaneita vuonna 2024 ovat muun muassa Hotel Haven, ravintola Minne ja UMO Helsinki Jazz Orchestra.

Savoy JAZZFestin Facebook-sivu

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätiedot, kuvat, haastattelupyynnöt ja pressiliput:
Savoy JAZZFestin vastaava tuottaja Sirpa Hynninen, sirpa.hynninen@hel.fi, +358 50 428 0365

Kuvat

Minna Hatinen
Minna Hatinen
Lataa
Riitta Paakki
Riitta Paakki
Lataa
Manuel Dunkel
Manuel Dunkel
Lataa
Jonas Metsäkylä
Jonas Metsäkylä
Lataa
Havenly Brunch
Havenly Brunch
Lataa
Stars of Savoy JAZZFest: Minna Hatisen valokuvia 2019-2023
Stars of Savoy JAZZFest: Minna Hatisen valokuvia 2019-2023
Lataa
Gretchen Parlato
Gretchen Parlato
Lataa
Kenny Garrett
Kenny Garrett
Lataa

Savoy-teatteri

750-paikkainen Savoy-teatteri on kansainvälinen konserttisali keskellä Helsinkiä. Sen ohjelmistossa painottuvat maailmanmusiikki, jazz, musiikkiteatteri ja elokuva. Savoy-teatterissa vierailee vuosittain noin 200 artistia tai esiintyjäryhmää. Savoy-teatteri on osa Helsingin kaupungin kulttuurin ja vapaa-ajan toimialaa.

Savoy-teatteri, Kasarmikatu 46-48, 00130 Helsinki

www.savoyteatteri.fi

Savoy Facebookissa - Savoy Instagramissa 

Kuva: Esa Kapila

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Helsingin uusin uimaranta avataan 15.7. klo 10 – Palettilammen vesi tulee Päijänteestä11.7.2024 15:10:57 EEST | Tiedote

Kuninkaantammen asuinalueelle Helsinkiin avataan uusi uimaranta, Palettilampi. Tämä entinen vedenpuhdistuslaitoksen allas on kunnostettu ja täytetään Päijännetunnelista tulevalla vaihtuvalla järvivedellä. 235 metriä pitkän ja 140 metriä leveän altaan veden maksimisyvyys on n. 1,8–2,0 metriä. Uimarannan avauduttua rantapelastajat päivystävät alueella 11. elokuuta asti päivittäin kello 10.00–18.00.

Paljon sateenkaarevia tapahtumia Helsingin kulttuurin ja vapaa-ajan palveluissa Pride-viikolla19.6.2024 10:55:09 EEST | Tiedote

Tasa-arvo ja ihmisoikeudet kuuluvat Helsingin keskeisiin arvoihin, jotka näkyvät kaupungin palveluissa ympäri vuoden. Vuoden 2024 Pride-teema on rauha ja toivo. Rauha ja toivo syntyvät tekojen kautta, ylpeydellä ja yhdessä. Pride-kuukautta juhlistetaan Helsingin kaupungin kirjastoissa, kulttuurikeskuksissa, kaupunginmuseossa, liikuntapalveluissa ja nuorisopalveluissa järjestämällä yhdenvertaisuutta edistäviä tapahtumia. Rauhaa on saada kasvaa juuri sellaiseksi kuin on. Rauhan rikkomiselle tai kyseenalaistamiselle ei tule antaa sijaa.

Ennakkotiedote: Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan kokous 11.6.20247.6.2024 08:00:00 EEST | Tiedote

Helsingin kaupungin kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan kokouksen 11.6.2024 esityslista on julkaistu. Lautakunta päättää muun muassa vihreiden aloitteesta keskustan elävöittämiseksi lapsille, nuorille ja perheille, ja Meri-Rastilan monitoimitaloon sijoittuvan nuorisotilan tarveselvityksen. Helsingin kaupunki järjestää yleisen kaksivaiheisen arkkitehtuurikilpailun Vuosaaren Meri-Rastilassa sijaitsevan monitoimitalon suunnittelusta. Hanke on nuorisotalon, koulun, päiväkodin, leikkipuiston sekä kotihoidon aputilojen yhteishanke, ja se tulee olemaan kaupunkiuudistusalueen keskeinen palvelurakennus, joka lisää alueen houkuttelevuutta ja viihtyisyyttä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye