Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

I Helsingfors kan du ha ett roligt sportlov

Dela

Skolorna i Helsingfors har sportlov den 19–25 februari. Under sportlovsveckan ordnas utställningar, evenemang och verkstäder, men också möjligheter att umgås fritt på olika håll i staden. Största delen av stadens sportlovsprogram är gratis.

Dotter och mamma är glada i snövädret i Helsingfors
Under sportlovsveckan ordnas utställningar, evenemang och verkstäder på olika håll i staden. Största delen av stadens sportlovsprogram är gratis. Kaisa Sunimento

I Helsingfors kan man tillbringa sportlovet på många olika sätt, både utomhus och inomhus. Evenemang som riktar sig till barnfamiljer och ungdomar erbjuds på olika håll i staden. Evenemang ordnas på ungdomsgårdar, motionsplatser, bibliotek, kulturcentrum och museer. Utbudet under sportlovet finns på webbplatsen Ungas Helsingfors Ungas Helsingfors - sportlov.

Planetariskt disco på stadsmuseet

På utställningen Din Bodi – Helsingfors svettiga historia på Stadsmuseet kan du träna gratis till och med varje dag under hela sportlovet. Du kan också motionera under den utopiska Planetbic-performansen på fredagen den 16 februari kl. 18–21. Efter performansen blir det dans på det planetariska discot där DJ Bunuel står för låtvalen. För personer under 18 år är det alltid fritt inträde till stadsmuseet.

Biblioteken ordnar verkstäder och filmvisningar för barn 

I biblioteken ordnas många aktiviteter under sportlovet, särskilt för barn och familjer. Det utlovas spelturneringar, verkstäder och filmvisningar på bibliotek runtom i Helsingfors. På Viks bibliotek kan du bygga läskojor måndagen den 19 februari och på Månsas bibliotek spelar vi ett rymningsspel med trollkonster som tema på tisdagen den 20 februari.  Barnområdet på Böle bibliotek har förvandlats till ett gigantiskt brädspel, Skidipeli (barnspelet), som kan spelas varje dag under sportlovsveckan från klockan 12.

Massor av roliga aktiviteter för familjer och skolbarn i lekparkerna

I lekparkerna ordnas det kostnadsfria aktiviteter för familjer och skolbarn under sportlovet. Barnfamiljer är välkomna att leka, delta i ledda aktiviteter och ha roligt i lekparken, både inomhus och utomhus. En sportlovsdag i lekparken kan vara ett kort besök eller ett heldagsbesök varje dag. Du kan leka, träffa vänner, delta i guidade aktiviteter eller bara koppla av eller gå på äventyrliga utflykter. Mer information om sportlovsevenemangen i lekparkerna finns på hel.fi/lekparker

På kulturcentren tillbringar vi sportlovet i dansens tecken, skapar konst och går på bio 

På kulturcentren i Helsingfors kan du tillbringa sportlovet med kostnadsfria filmer, verkstäder och hobbykurser. Annegården bjuder in lågstadieelever till Tanssiva talviloma (ett dansande sportlov), med ett program som består av filmer med danstema, dansverkstäder och -uppträdanden.

Det visas också kostnadsfria filmer på Malms kulturhus och Nordhuset under sportlovet. 

På verkstaden Siivoushulinat (Städkalabalik) på Malms kulturhus (ons. 21.2 och tors. 22.2) hoppar vi in i en jättelik tvättstuga och pysslar med mjuka dammvippor och lustiga dammsugare. Gör en avstickare till Nordhuset och delta i Ragamuf-ryaverkstaden (mån. 19.2 till fre 23.2). På Nordhuset firar vi ramadanjippot Ramadanrieha på fredagen den 23 februari. Där hittar du många roliga saker som hela familjen kan göra, från sagostunder till pinsverkstäder och från spel till hennatatueringar.

På ungdomsgårdarna kan du utöva hobbyer under sportlovet 

Under sportlovsveckan ordnar ungdomsgårdarna runtom i staden utflykter, evenemang och verkstäder. Till exempel börjar en verkstad med tema cosplaykläder på Malms ungdomsgård måndagen den 19 februari, och Stapelstadens ungdomshus ordnar en pimpelutflykt onsdagen den 21 februari. Under sportlovsveckan kan du också prova på mixning, scratching och beatjonglering. DJ Bootcamp börjar måndagen den 19 februari kl. 16.00 på Tiivistämö. Ingen tidigare erfarenhet behövs.

Du kan också tillbringa sportlovsveckan på ungdomsgårdarna utan att delta i aktiviteter. På ungdomsgårdarnas öppna kvällar spelar vi, lagar mat, tittar på filmer och umgås med kompisar. Utbudet under sportlovet finns på webbplatsen Ungas Helsingfors.

Mumintrollen och Vov-patrullen besöker stadens vinterjippo 

Stadens vinterjippo, det traditionella sportlovsevenemanget för hela familjen, arrangeras i Svedängens friluftsområde onsdagen den 21 februari klockan 15.30–18.30. I år är det barnens storfavoriter Mumintrollen och Vov-patrullen som är stjärnorna på vinterjippot! Vinterjippot är gratis. Mer information om vinterjippot finns på adressen liikunta.hel.fi/sv

Evenemanget EasySport för lågskolebarn tar över Tölö Sporthall den 19 till 21 februari. På menyn står många roliga fysiska aktiviteter från måndag till onsdag kl. 11.00–14.00. 

Onsdagen den 21 februari kl. 15–20 ordnar Idrottskvarnen en kväll där personer mellan 13 och 29 år får testa på olika idrottsgrenar. 

Skridskobanor och skidspår lockar till utomhusvistelse under hela sportlovsveckan. Lägesuppgifter om skridskobanorna och skidspåren finns på adressen ulkoliikunta.fi/sv. Även stadens simhallar har öppet enligt normala öppettider.

Barnfilmer, sportlovsprogram på ungdomsgårdarna och bland annat schack på svenska

Nordhuset bjuder på barnfilmer på svenska under hela sportlovsveckan. På bioduken visas Emil i Lönneberga, dokumentärfilmen Ett hjärta är alltid rött, Muminvärlden – Trollvinter och Pippi på rymmen.  

Ungdomsgården Drumsö och Rastis har program på svenska ons-fre 19 till 23 februari. Under daglägret blir det bowling, pulkaåkning och Megazone med ungdomsgården Drumsö. Förhandsanmälan till ungdomsledarna på Drumsö krävs för daglägret.  

Rastis är öppet på kvällarna och då kan du tillbringa tid och umgås med kompisarna. Måndagen den 19 februari ger vi oss av för en heldag till Messilä för att åka skidor! Säkra din plats genom att anmäla dig till ungdomsledarna på Rastis. 

Odes shackklubb samlas på mån 19 februari på första våningen på Ode. Förutom spel får du också shackundervisning. Välkommen med! 

Nyckelord

Kontakter

Länkar

Andra språk

Följ Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Afrikkalaisen musiikin supertähti Oumou Sangaré Suomeen 15 vuoden tauon jälkeen16.5.2024 15:04:13 EEST | Tiedote

Grammy-voittaja Oumou Sangaré konsertoi torstaina 19. syyskuuta Helsingin Savoy-teatterissa osana Savoy WORLD -konserttisarjaa. Malilainen laulajalegenda ja sukupuolten välisen tasa-arvon puolestapuhuja on aiemmin konsertoinut maailman arvostetuimmilla konserttilavoilla Sydneyn oopperatalosta Lontoon Queen Elisabet Halliin. Hänen syvä ja vivahteikas lauluäänensä sekä karismaattinen lavaesiintymisensä on valloittanut ihmiset ympäri maailmaa. Suomen konsertin lipunmyynti alkaa perjantaina 17. toukokuuta klo 12.00.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye