Lapin ELY-keskus

Gaskaboddasaš leaktoráddjehus váldogeidnui 80 Nordic Response 24 -hárjehusa geažil

Jaa

Lappi EBI-guovddáš lea ásahan gaskaboddasaš 60 km/d leaktoráddjehusa váldogeidnui 80 Gihttela ja Soađegili gaskii.

Leaktoráddjehusat njeidojuvvojit ovddit 80 km/d dál 60 km/d:ui.

Gaskaboddasaš leaktoráddjehus lea fámus 28.2.-5.3. ja 12.-17.3.2024 oktiibuot 25 kilomehtera gaskkas. Leaktoráddjehusat njeidojuvvojit ovddit 80 km/d dál 60 km/d:ui.

Ráddjehusaid duohken lea njukčamánus ordnejuvvon Nordic Response 24 -hárjehus, masa Bealuštanfámut oassálastá. Hárjehus ordnejuvvo 4.-15.3.2024, muhto hárjehusa sirdašuvvan 29.2.-5.3.2024 ja doppe vuolgin 14.-17.3.2024 váikkuhit johtalussii eandalii Eanodaga ja Oarje-Lappi guovllus.

Suomas hárjehussii oassálastet oktiibuot sulaid 4 100 olbmo ja oktiibuot sulaid 700 fievrru. Suoma guovllus hárjehusa áigge hárjehallet ja lihkadit suopmelaš joavkkuid lassin sulaid 3 000 ruoŧŧelačča, 450 fránskalačča ja sulaid 50 stuorrabritánnialaš soalddáha.

Nordic Response 24 -hárjehus váikkuha guovllus lihkadan olbmuid eallimii birrajándora johtalusa lassáneapmin ja ealáskan gávppašeapmin. Beaivválaš lihkadeapmi Norgga guvlui sáhttá hárjehusa áigge bistit guhkit go dábálaččat. Johtalus sáhttá bahkašuvvat váldogeainnuin maiddái Oarje-Lappi čuoiganluopmobáikkiid lagašguovlluin.

Eanodaga ja Oarje-Lappi guovllus lihkadeaddjiid bivdit váldit vuhtii hárjehusa vejolašvuođaid mielde johtolagaid válljemis ja várret lihkadeapmái áiggi eanet go dábálaččat. Virgeoapmahaččat leat ráhkkanan johtalusmeriid lassáneapmái.

Yhteyshenkilöt

Lassedieđut gaskaboddasaš leaktoráddjehusas:
Eanageainnuid dikšuma prošeaktaoaivámuš Juha Loukusa, tel. +358 295 037 404, ovdanamma.sohkanamma@ely-keskus.fi

Tietoja julkaisijasta

ELY-keskukset ovat valtion viranomaisia, jotka edistävät alueellista kehittämistä hoitamalla valtionhallinnon toimeenpano- ja kehittämistehtäviä alueilla. ELY-keskukset hoitavat elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. ELY-keskukset kehittävät ja tukevat taloudellista, sosiaalista ja ekologisesti kestävää hyvinvointia.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Lapin ELY-keskus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye