Gummerus

Tyttöjen välistä ystävyyttä ja raikasta vihaa 1930-luvun Italiassa – En pelkää mitään on nuoren italialaiskirjailijan sensaatiomainen läpimurto

Jaa

Beatrice Salvionin En pelkää mitään (Gummerus) on järisyttävä kasvutarina kahdesta tytöstä, jotka ystävystyvät 1930-luvun fasistisessa Italiassa. Sensaatiomaisen läpimurtoteoksen kirjoittanut Salvioni (s. 1995) saapuu kesäkuussa Suomeen.

En pelkää mitään -romaanin kansikuva
En pelkää mitään -romaanin kansikuva Kansi: Jenni Saari

”Sanat ovat vaarallisia, jollei harkitse, mitä sanoo.” 
”Sanathan ovat pelkkiä kirjaimia”, sanoin ja koetin naurahtaa, sillä hänen naamansa alkoi hirvittää minua, enkä halunnut riidellä. 
Hän naulitsi katseensa minuun. ”Sanat eivät ole koskaan pelkkiä kirjaimia.”

Monzan kaupunki 1936. Francesca on 12-vuotias kunniallisen perheen tytär, joka on kasvatettu tottelemaan. Hän on tottunut tarkkailemaan etäältä joessa leikkivää villiä tyttöä, kirotuksi huhuttua Maddalenaa, kunnes eräänä päivänä yhteinen valhe luo siteen tyttöjen välille ja he ystävystyvät. Maddalenan seurassa Francesca oppii sivuuttamaan yhteisön paheksunnan. Samaan aikaan kaupunkia puhuttaa Mussolinin sota Etiopiaa vastaan.

En pelkää mitään on kirjallinen sensaatio täynnä raikasta vihaa ja ylistys tyttöydelle, nuoruudelle ja vastavoimalle. Uuden sukupolven Elena Ferranteksi tituleeratun Beatrice Salvionin kirjoitustyylissä feministinen energia yhdistyy tarkkaan kuvaukseen hänen kotikaupunkinsa Monzan liki sadan vuoden takaisesta, fasismin läpäisemästä todellisuudesta. 

”Salvioni kirjoittaa käsittämättömän kypsästi ikäisekseen. Ja hänellä on pettämätön rytmin taju” – La Repubblicca

Mestarillinen” – Elle 

Beatrice Salvionin (s. 1995) keväällä 2023 ilmestyneestä esikoisromaanista muodostui nopeasti myyntimenestys Italiassa, ja sen käännösoikeudet myytiin jo käsikirjoitusvaiheessa lähes 30 maahan. Salvioni vierailee kesäkuussa Suomessa.

Beatrice Salvioni: En pelkää mitään
alkuteos La Malnata
suomentanut Leena Taavitsainen-Petäjä
319 sivua
Ilmestynyt painettuna, e- ja äänikirjana, lukija Elisa Salo
 
Lisätietoja sekä haastattelu-, arvostelukappale- ja kuvapyynnöt:

Pauliina Pietilä, tuottaja, p. 040 779 2942, pauliina.pietila@gummerus.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

En pelkää mitään -romaanin kansikuva
En pelkää mitään -romaanin kansikuva
Lataa
Kirjailija Beatrice Salvioni.
Kirjailija Beatrice Salvioni.
Lataa

Gummerus

Vuonna 1872 perustettu Gummerus on Suomen vanhin yleiskustantamo. Toteutamme edelleen perustajamme Kaarle Jaakko Gummeruksen alkuperäistä visiota julkaista kirjallisuutta ”huviksi ja hyödyksi”. Omaperäiset ja uskaliaat kustannuspäätökset ovat aina olleet Gummeruksen toiminnan ydin. Suhtaudumme kirjallisuuteen rakastavasti ja intohimoisesti, ja meitä ohjaavat yhteiset arvot: rohkea mieli, avara katse ja vapaa sana.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Gummerus

Ennakkotiedote: Mimmit sijoittaa – Sijoitusopas, jota ymmärrät näyttää, että säästäminen ei ole tylsää eikä sijoittaminen vaikeaa11.4.2024 08:41:55 EEST | Tiedote

Mitä tarkoittavat inflaatio, bruttokansantuote ja valtionvelka? Miten opettelet säästämään eli antamaan rahaa itsellesi? Mimmit sijoittaa – Sijoitusopas, jota ymmärrät (Gummerus) kertoo rennosti ja ymmärrettävästi kaiken tarpeellisen niin kansantaloudesta kuin oman talouden budjetoinnista helposti sisäistettävässä muodossa. Kirja osoittaa, että kun ymmärtää taloutta, tulee samalla ottaneeksi oman elämänsä haltuun. Sijoitusopas ilmestyy 15.4.

ENNAKKOTIEDOTE: Miltä konkurssi, maksuhäiriömerkintä ja ulosotto tuntuvat?10.4.2024 08:10:00 EEST | Tiedote

Sadoillatuhansilla suomalaisilla on maksuhäiriömerkintä. Heitä käsitellään julkisuudessa usein joko varoittavina esimerkkeinä tai harmaana massana. Sanna Kurosen Suojaosuus – Elämää ulosotossa (Gummerus) on rohkea ja omaääninen kertomus siitä, mitä tapahtuu, kun menestyvän yrittäjän elämäntapa vaihtuu konkurssiin, maksuhäiriöön ja ulosottoon. Miltä tuntuu, kun ei saa omistaa mitään ja palkasta saa käteen vain lainsäätäjän hyväksi katsoman siivun, suojaosuuden?​​ Kirja ilmestyy 8.5.

Tutustu Anni Kytömäen Mirabilikseen ja muihin tulevan kirjasyksyn ihmeisiin – Gummeruksen kesän ja syksyn kirjaluettelo on julkaistu5.4.2024 13:39:40 EEST | Tiedote

Finlandia-palkitun Anni Kytömäen syyskuussa ilmestyvä Mirabilis on yksi ensi syksyn odotetuimmista romaaneista. Uutuusromaanit ilmestyvät myös muun muassa Matti Röngältä, Heikki Aittokoskelta, Antti Röngältä, Siiri Enorannalta, Michael Cunninghamilta ja Tessa Hadleylta. Tietokirjojen ystäviä hemmotellaan Laura Arffmanin kirjoittamalla maastohiihtäjä Krista Pärmäkosken tarinalla, Annie Ernaux´n uudella muistelmasuomennoksella, Tuija Pehkosen Ei enää kiltti tyttö -teoksella sekä 80 vuotta sitten syntyneen kulttikirjailija Timo K. Mukan elämäkerralla, jonka kirjoittaa runoilija Sini Silveri.

Gummerus aloittaa audiodraamatuotannon – uudenlaiset audioteokset Juha Itkoselta, Taina Latvalalta, Emmi Pesoselta ja Sisko Savonlahdelta27.3.2024 13:25:36 EET | Tiedote

Gummeruksen audiodraamatuotanto käynnistyy Kohtaamisia-sarjalla, jossa kuuntelijat viedään elämän käännekohtien äärelle. Eturivin kirjailijoiden omaäänisten audiodraamojen ytimessä ovat merkitykselliset tapaamiset ja dialogi, jonka tunnetut näyttelijät tulkitsevat ainutlaatuiseksi kuunteluelämykseksi. Sarjan avaa Juha Itkosen toukokuussa julkaistava Sivuraide, jonka rooleissa kuullaan näyttelijät Heidi Herala, Jarkko Lahti ja Eeva Soivio.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye