Vihreät Euroopan parlamentissa

Alviina Alametsä ei hae jatkokautta Euroopan parlamentissa - tukee sen sijaan uutta ehdokasta

Jaa

Vihreiden Alviina Alametsä, Suomen nuorin europarlamentaarikko ja ulkoasiainvaliokunnan jäsen, jättäytyy pois Euroopan parlamentista.

”En aio asettua ehdolle kevään 2024 eurovaaleissa. Sen sijaan lähden tukemaan muita ehdokkaita, ja erityisesti erästä inspiroivaa vihreää päättäjää, jonka ehdokkuus julkistetaan myöhemmin. Jatkan europarlamentissa tämän kauden loppuun, ja jatkan myös EU-politiikasta viestimistä. Jatkan myös tehtävääni kaupunginvaltuutettuna Helsingissä”, Alametsä kertoo.

Alametsä aloitti Euroopan parlamentissa kriisien aikana, jota väritti esimerkiksi koronapandemia, Venäjän hyökkäys Ukrainaan ja Suomen Nato-jäsenyys. Alametsä valittiin ulkoasiainvaliokuntaan, jäseneksi liikenne- ja matkustusvaliokuntaan ja koordinaattoriksi turvallisuusvaliokuntaan osaksi kautta.

”Oli aika nostaa painavat salkut, ja hoitaa hommat. Olen kiitollinen kaikista näistä kokemuksista, yhteistyöstä, voitoista ja häviöistäkin. Olen työskennellyt innolla ja paljon. Siksi tämä päätös ei ollut helppo”, Alametsä summaa.

Alametsä on kautensa aikana esimerkiksi valmistellut parlamentin mietinnön siviilikriisinhallinnasta, vastannut EU:n ja Intian suhteista ulkoasiainvaliokunnan pysyvänä esittelijänä, neuvotellut Euroopan turvallisuuskysymyksistä ja laajasti EU-politiikan aiheista, kuten tekoälystä ja ihmisoikeuksista. Alametsä toimii myös Euroopan parlamentin mielenterveyskoalition puheenjohtajistossa.

”Olen kokenut tämän työn merkitykselliseksi ja innostavaksi. Vaakakupissa kuitenkin painaa kohdallani monta asiaa, kuten sellaisia haaveita lähipiirin ja perheen suhteen, joita on vaikea yhteensovittaa tämän hyvin poikkeuksellisen työn kanssa. Minulla on myös mielenkiintoa ottaa uusia askeleita työelämässä, ja nyt olen avoin erilaisille mahdollisuuksille, jos sellaisia ilmaantuu Suomessa”, Alametsä toteaa.

Alametsä on myös puolueensa varajäsen eduskunnassa.

”Jos esimerkiksi joku Helsingin vihreistä kansanedustajista tulisi valituksi eurovaaleissa, nousisin Suomessa eduskuntaan. Olenkin vitsaillut kampanjoissa minua auttaneille, että mikäli haluaisi nähdä minut eduskunnassa, tänäkin keväänä kannattaa liittyä mukaan Vihreiden eurovaalikampanjaan”, Alametsä sanoo.

”Haluan kiittää kaikkia, jotka ovat kulkeneet tätä matkaa kanssani. Olen onnellinen kuluneista vuosista. Yhteinen vaikuttamistyömme varmasti jatkuu, mutta uusissa rooleissa”, Alametsä kertoo.

Lisätiedot:

Alviina Alametsä, alviina.alametsa@ep.europa.eu

+358407294597

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vihreät Euroopan parlamentissa

MEP Ville Niinistön aloitteesta 65 meppiä vaatii EU-johtajia kieltämään kaikki Venäjän energiatuotteet markkinoillaan2.3.2024 12:25:01 EET | Tiedote

Euroopan parlamentin jäsen Ville Niinistö vaatii välitöntä täyskieltoa tuontienergialle Venäjältä EU:n markkinoille. Niinistö lähetti yhteensä 65 mepin allekirjoittaman kirjeen aiheesta EU-komission puheenjohtajalle ja EU:n neuvoston puheenjohtajamaa Belgialle. Allekirjoittajat ovat kaikista keskeisistä poliittisista ryhmistä. Sanktioista päätösvalta on jäsenmaiden ministerineuvoston käsissä.

Yli sata europarlamentaarikkoa vetoaa UNRWA:n rahoituksen puolesta: “Rahoituksen keskeyttämisen vaikutukset osuvat viattomiin siviileihin Gazassa, jotka jo nyt ovat täysin epäinhimillisissä oloissa keskellä sotaa.”27.2.2024 13:45:46 EET | Tiedote

Suomalainen vihreiden MEP Alviina Alametsä allekirjoitti europarlamentaarikkojen yhteisen kirjeen, jossa vedotaan palestiinalaispakolaisten avustusjärjestön UNRWA-rahoituksen puolesta. Kirje osoitettiin muun muassa Euroopan komission, Euroopan unionin neuvoston ja Euroopan parlamentin puheenjohtajille.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye