Ravintola-ala tutuksi Sapuska Sankareille
Osuuskauppa Suur-Savo järjestää yhteistyössä Mikkelin Rantakylän yhtenäiskoulun kanssa kokkikisan koulun kahdeksasluokkalaisille valinnaisen kotitalouden oppilaille sekä tarjoaa heille ravintolakokemuksen. Yhteistyön tavoitteena on nostaa koululaisten tietoisuutta ravintola-alan työpaikoista, ammateista ja koulutusmahdollisuuksista sekä innostaa heitä hakeutumaan alalle.

Yhteistyön nimestä järjestettiin oppilaille nimikilpailu, jossa voittajaksi valikoitui Joanna Salmen ehdotus ”Sapuska Sankarit”.
− Idea nuorten kokkikisasta sai alkunsa Satakunnan Osuuskaupan esimerkistä. Olin yhteydessä Rantakylän koulun rehtoriin Hanne Lahtiseen ja ehdotin yhteistyötä. Kotitalousopettajat Johanna Lindbohm ja Niklas Kurvinen innostuivat ajatuksesta ja siitä yhteinen suunnittelu käynnistyi, kertoo Osuuskauppa Suur-Savon henkilöstön kehittämispäällikkö Sanna Hämäläinen.
Ystävänpäivän aikaan nuoret kutsuttiin ravintola Frans & Michelleen iltapäivälounaalle, jonka aikana he pääsivät tutustumaan paitsi kokkien ja tarjoilijoiden työhön, myös tapakulttuuriin. Lisäksi paikalla olivat Henna Kääriäinen ja Sabine Ahvenainen Esedulta kertomassa ravintola-alan koulutusmahdollisuuksista.
− Teemme paljon oppilaitosyhteistyötä paikallisten oppilaitoksien kanssa ja mietimme jatkuvasti uusia ja erilaisia yhteistyömahdollisuuksia. Sapuska Sankarit -yhteistyön myötä tavoitamme peruskoululaisia, jotka vielä pohtivat opiskeluvaihtoehtoja ja saamme tätä kautta tuotua ravintola-alaa heille tutummaksi, jatkaa Hämäläinen. – Tänä vuonna Sapuska Sankarit -yhteistyö on myös osa alueellisen ruokakulttuurin juhlavuotta, sillä Saimaan alueelle on myönnetty kansainvälinen European Region of Gastronomy -titteli vuodelle 2024. Me osuuskauppa Suur-Savossa haluamme osaltamme olla juhlistamassa Saimaan ainutlaatuista ruokakulttuuria ja saada myös nuoret kiinnostumaan siitä.
Kokkikisaan oppilaat valmistautuvat parityöskentelynä suunnittelemalla ja harjoittelemalla kilpailuannoksia kotitaloustunneilla. Kilpailuannos voi olla alku-, pää- tai jälkiruoka ja käytettävissä olevat raaka-aineet on ennalta määritelty. Loppukilpailuun valitaan koululla jokaisen sarjan kolme parasta paria ja he pääsevät valmistamaan annokset Frans & Michellen keittiössä keskiviikkona 10.4.2024. Voittaja-annokset valitsee arvovaltainen tuomaristo. Kaikki loppukilpailuun osallistuvat palkitaan kunniakirjoin ja tavarapalkinnoin. Voittajille tarjotaan mahdollisuus kahden viikon mittaiseen Tutustu ja Tienaa -kesätyöhön osuuskaupan ravintolassa.
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
Sanna Hämäläinenhenkilöstön kehittämispäällikköOsuuskauppa Suur-Savo
Puh:050 320 5655sanna.hamalainen@sok.fiTuula LyytikäinenhenkilöstöjohtajaOsuuskauppa Suur-Savo
Puh:050 562 9200tuula.lyytikainen@sok.fiKuvat


Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Osuuskauppa Suur-Savo
Sami Kovanen toimialajohtajaksi Osuuskauppa Suur-Savoon18.6.2025 15:47:36 EEST | Tiedote
Sami Kovanen on nimitetty Osuuskauppa Suur-Savon uudeksi matkailu- ja ravitsemiskaupasta sekä liikennekaupasta vastaavaksi toimialajohtajaksi. Sami aloittaa tehtävässään 11.8.2025.
Raana Lehtinen Osuuskauppa Suur-Savon kummitaiteilija 202513.6.2025 10:45:00 EEST | Tiedote
Osuuskauppa Suur-Savon vuoden 2025 kummitaiteilija on Taidekeskus Salmelan kesän nuori taiteilija, helsinkiläinen taidemaalari Raana Lehtinen. Kummitaiteilijan valinta on osa Taidekeskus Salmelan ja Osuuskauppa Suur-Savon pitkäaikaista yhteistyötä. Vuosittain jaettavalla kummitaiteilijan stipendillä tuetaan nuorten taiteilijoiden työtä.
Tervetuloa Kyläkauppapäivään 14.6.11.6.2025 09:18:06 EEST | Tiedote
Lähipalveluiden ja koko maan kattavan myymäläverkoston merkityksestä muistuttavaa Kyläkauppapäivää vietetään taas lauantaina 14.6. kaupoissa ympäri Suomen. Myös useissa Osuuskauppa Suur-Savon marketeissa on Kyläkauppapäivänä monenmoista ohjelmaa.
Mikkelin Amarillo uudistuu - nachot ja fajitakset palaavat3.6.2025 14:56:50 EEST | Tiedote
Meksikolaisen ruoan ystäville Mikkelissä on tarjolla hyviä uutisia: rennosta tunnelmastaan tunnettu Amarillo uudistuu ja tuo samalla takaisin kaivatut fajitakset sekä nachot. Ketjun kaikki ravintolat uudistuvat yhdessä yössä ja avautuvat 4.6. raikastuneella ilmeellä ja uudistetulla ruokalistalla.
Robokuljetukset laajenevat Juvalle ja Puumalaan22.5.2025 09:50:00 EEST | Tiedote
Osuuskauppa Suur-Savon robotit ovat kuljettaneet ostoksia asiakkaille pian jo vuoden ajan. Toukokuun lopussa robottien toiminta laajentuu myös Juvalle ja Puumalaan.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme