Skills Finland ry

Finalisterna i Mästare2024-tävlingen klara

Dela

Semifinalerna i FM-mästerskapen i yrkesskicklighet, Mästare2024, ordnades i januari-februari runt om i Finland. Från semifinalerna går nu 450 finalister vidare till den stora finalen, som ordnas i maj i Kuopio.

Lauri Mutka deltog i januari i svetsningsgrenens semifinal i Taitaja2024 på Savon ammattiopisto campus i Varkaus.
Lauri Mutka deltog i januari i svetsningsgrenens semifinal i Taitaja2024 på Savon ammattiopisto campus i Varkaus. Savon ammattiopisto I Katri Bäck

Semifinalerna i FM-mästerskapen i yrkesskicklighet, Mästare2024, ordnades i januari-februari runt om i Finland. Från semifinalerna går nu 450 finalister vidare till den stora finalen, som ordnas i maj i Kuopio.

Mästare-semifinalerna ordnades 29.1-2.2.2024 runt om i Finland. I semifinalerna deltog över 1900 studerande i 50 olika grenar, varav fem grenar är sk. MästarePLUS grenar för studerande med behov av särskilt stöd. I huvudsak tävlar åtta finalister i finalen i de olika grenarna och totalt har 450 studerande tagit sig vidare från semifinalerna till finalen.

Lauri Mutka som studerar i Savon ammattiopisto och deltog i svetsningsgrenens semifinal i Taitaja2024, säkrade en plats i finalen i Kuopio. Efter semifinalerna känner han sig nöjd, även om han tycker att det hade kunnat gå ännu lite bättre enligt hans åsikt. "Det känns riktigt bra att gå till finalen," säger Lauri.

Namnen på finalisterna och vilka grenar de tävlar i hittar du på webbplatsen. 

Nyckelord

Kontakter

Mästare2024-evenemang arrangeras i Kuopio 20.-23.5.2024. Evenemanget samlar ihop landets toppförmågor för att tävla om finska mästerskapet. Evenemanget ordnas i Kuopio-hallen och på Savilahti campus vid Savon ammattiopisto och det är avgiftsfritt för allmänheten.

I FM-tävlingens final i yrkesskicklighet tävlar ungefär 450 studerande från olika yrkesområden. I semifinalerna deltog 1903 tävlare. Finalister tävlar i 49 grenar. Fem av grenarna är MästarePLUS-grenar som är avsedda för studerande i behov av särskilt stöd. I samband med Mästare2024- evenemang tävlar man i finalen i Mästare9-tävlingen för högstadieelever.

Huvudansvarig arrangör för evenemanget är Savon ammattiopisto. Evenemangets bakgrundsorganisation är Skills Finland rf som främjar yrkesutbildningens kvalitet och dragningskraft genom tävlings- och träningsverksamhet. Tillsammans med sina samarbetspartner ordnar organisationen årligen yrkesutbildningens storevenemang Mästare och skickar Finlands officiella yrkeslandslag till internationella yrkesskicklighetstävlingar.

Följ Skills Finland ry

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Skills Finland ry

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye