Näyttely: Kesken jääneet 26.2.–4.3.2024
Kesken jääneet -näyttely kertoo nuorten ukrainalaisopiskelijoiden elämästä, joka katkesi Venäjän hyökkäyssotaan. Myöntämättä jääneiden tutkintotodistusten ja valokuvien kautta tutustumme 40 sodassa kuolleen ukrainalaisopiskelijan tarinaan.

Sodassa kuolleet opiskelijat uhrasivat koulutuksensa, tavoitteensa, toiveensa, unelmansa ja elämänsä maansa hyväksi. Näyttely muistuttaa Ukrainassa käytävästä sodasta ja hinnasta, jonka Ukrainan kansa siitä maksaa päivittäin.
Näyttelyn järjestävät nuoret ukrainalaisaktiivit yhteistyössä kanadanukrainalaisten opiskelijoiden SUSK-järjestön ja Helsingin yliopiston kanssa. Näyttely avautuu 24. helmikuuta yli 45 yliopistossa eri puolilla maailmaa.
Paikka: Helsingin yliopiston päärakennus, Fabianinkatu 33, 00100 Helsinki
Aukioloajat: 26.2.–4.3.2024, ma–ti 8.00–20.00, pe 8.00–18.00 ja ma 4.3. klo 8.00–18.00
Ei pääsymaksua.
Lisätietoja: opiskelija Mariia Fursina mariia.fursina@helsinki.fi puh. 041 7249 511
Näyttelyn valokuvia ja diplomeja saatavissa tästä linkistä
Kuvassa:
Kauppatieteitä Mariupolin yliopistossa opiskellut Danylo Bolshakov, 22, oli hyvin ystävällinen, huumorintajuinen, järkevä ja vastuuntuntoinen nuori mies. Hän oli myös taitava ristiriitojen ratkaisija.
Hänen tulevaisuudensuunnitelmiinsa kuului muuttaminen yhteen tyttöystävän kanssa. Töissä hän oli saamassa ylennyksen.
Danylo Bolshakov kuoli pelastaessaan isäänsä ja isoäitiään. Hän juoksi asuntoon, jonka ovi oli jumissa, ja yritti päästä sisään. Silloin venäläinen ohjus iskeytyi taloon romahduttaen sen. Danylo murskaantui betonilaattojen alle, eikä häntä saatu pois raunioista puoleentoista kuukauteen.
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
Helsingin yliopiston mediapalvelu
Puh:02941 22622mediapalvelu@helsinki.fiHannamaija Helanderviestintäpäällikkö
Puh:0400 675 820hannamaija.helander@helsinki.fiKuvat

Helsingin yliopisto on yli 40 000 opiskelijan ja työntekijän kansainvälinen tiedeyhteisö, joka toimii neljällä kampuksella Helsingissä ja usealla muulla paikkakunnalla Suomessa. Kansainvälisissä yliopistovertailuissa Helsingin yliopisto sijoittuu maailman parhaan yhden prosentin joukkoon. Helsingin yliopisto on perustettu vuonna 1640.
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Helsingin yliopisto
Kaasuvuoto aloittaa haavan korjauksen kasveissa2.7.2025 18:01:00 EEST | Tiedote
Helsingin yliopiston tutkijat ovat löytäneet mekanismin, jonka avulla kasvit korjaavat suojaavan uloimman kerroksensa, korkkisolukon. Tällä löydöllä voi olla merkittäviä vaikutuksia maatalouteen ja elintarvikkeiden säilyvyyteen. Etyleenin ja hapen diffuusio haavan läpi käynnistää kasvin luonnollisen paranemisprosessin.
Kaksoisvalohoito vähentää ikenien verenvuotoa ja tulehdusta hammasimplanttien ympärillä1.7.2025 09:59:32 EEST | Tiedote
Kaksoisvalohoito (Lumoral) tarjoaa kotikäyttöön turvallisen ja tehokkaan vaihtoehdon implanttien ympäristön tulehduksen hallintaan ilman antibiootteja.
Tutut maatalousympäristön linnut vähenevät, eteläiset yleislajit runsastuvat30.6.2025 08:00:00 EEST | Tiedote
Moni tuttu lintulaji harvinaistuu entisestään. Varpusia ja kuoveja on nyt vähemmän kuin koskaan aiemmin. Toisaalta monien eteläisten lajien voittokulku jatkuu. Mustarastaita ja peukaloisia esiintyy ennätysmäisen runsaasti.
Panimoteollisuuden sivuvirroista terveellisiä elintarvikkeita27.6.2025 13:02:54 EEST | Tiedote
Helsingin yliopiston tutkijat ovat keksineet innovatiivisen ja kestävän tavan hyödyntää mäskiä ja muita panimoteollisuuden sivutuotteita muokkaamalla niistä hyödyllisiä elintarvikkeita.
Mielenterveyden häiriöt koskettavat valtaosaa suomalaisista26.6.2025 08:30:00 EEST | Tiedote
Arviolta 77 % naisista ja 70 % miehistä saa elämänsä aikana jonkin mielenterveyden, käyttäytymisen tai neurokehityksen häiriön diagnoosin. Yleisimmät häiriöt ovat ahdistuneisuus- ja mielialahäiriöt. Miehillä häiriö todetaan useimmiten ensimmäisen kerran jo 6-vuotiaana.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme