Helsingin yliopisto

Näyttely: Kesken jääneet 26.2.–4.3.2024

Jaa

Kesken jääneet -näyttely kertoo nuorten ukrainalaisopiskelijoiden elämästä, joka katkesi Venäjän hyökkäyssotaan. Myöntämättä jääneiden tutkintotodistusten ja valokuvien kautta tutustumme 40 sodassa kuolleen ukrainalaisopiskelijan tarinaan.

Opiskelija Danylo Bolshakov kuoli pelastaessaan isäänsä ja isoäitiään talosta, jonka pommi tuhosi.
Opiskelija Danylo Bolshakov kuoli pelastaessaan isäänsä ja isoäitiään talosta, jonka pommi tuhosi.

Sodassa kuolleet opiskelijat uhrasivat koulutuksensa, tavoitteensa, toiveensa, unelmansa ja elämänsä maansa hyväksi. Näyttely muistuttaa Ukrainassa käytävästä sodasta ja hinnasta, jonka Ukrainan kansa siitä maksaa päivittäin.  

Näyttelyn järjestävät nuoret ukrainalaisaktiivit yhteistyössä kanadanukrainalaisten opiskelijoiden SUSK-järjestön ja Helsingin yliopiston kanssa. Näyttely avautuu 24. helmikuuta yli 45 yliopistossa eri puolilla maailmaa.  

Paikka: Helsingin yliopiston päärakennus, Fabianinkatu 33, 00100 Helsinki 
Aukioloajat: 26.2.–4.3.2024, ma–ti 8.00–20.00, pe 8.00–18.00 ja ma 4.3. klo 8.00–18.00 

Ei pääsymaksua. 

Lisätietoja: opiskelija Mariia Fursina mariia.fursina@helsinki.fi puh. 041 7249 511  
 
Näyttelyn valokuvia ja diplomeja saatavissa tästä linkistä 

Kuvassa:
Kauppatieteitä Mariupolin yliopistossa opiskellut Danylo Bolshakov, 22,  oli hyvin ystävällinen, huumorintajuinen, järkevä ja vastuuntuntoinen nuori mies. Hän oli myös taitava ristiriitojen ratkaisija. 

Hänen tulevaisuudensuunnitelmiinsa kuului muuttaminen yhteen tyttöystävän kanssa. Töissä hän oli saamassa ylennyksen. 

Danylo Bolshakov kuoli pelastaessaan isäänsä ja isoäitiään. Hän juoksi asuntoon, jonka ovi oli jumissa, ja yritti päästä sisään. Silloin venäläinen ohjus iskeytyi taloon romahduttaen sen. Danylo murskaantui betonilaattojen alle, eikä häntä saatu pois raunioista puoleentoista kuukauteen. 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Opiskelija Danylo Bolshakov kuoli pelastaessaan isäänsä ja isoäitiään talosta, jonka pommi tuhosi.
Opiskelija Danylo Bolshakov kuoli pelastaessaan isäänsä ja isoäitiään talosta, jonka pommi tuhosi.
Lataa

Helsingin yliopisto on yli 40 000 opiskelijan ja työntekijän kansainvälinen tiedeyhteisö, joka toimii neljällä kampuksella Helsingissä ja usealla muulla paikkakunnalla Suomessa. Kansainvälisissä yliopistovertailuissa Helsingin yliopisto sijoittuu maailman parhaan yhden prosentin joukkoon. Helsingin yliopisto on perustettu vuonna 1640.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin yliopisto

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye