Tuomioistuinvirasto

Henkilötodistelun videotallennuksen hankintapäätös on tehty

Jaa

Käräjäoikeudessa vastaanotettavasta suullisesta todistelusta tehdään jatkossa kuva- ja äänitallenne. Oikeudenkäyntien tallentamisratkaisun toimittajasta on nyt tehty hankintapäätös.

Tuomioistuinvirasto

Audico Systems Oy valittiin 7.12.2023 tehdyllä päätöksellä todistelun tallennuksesta vastaavan ratkaisun toimittajaksi. Tarjouspyyntö julkaistiin 11.10.2023 ja tarjousten toimittamisen määräajaksi asetettiin 13.11.2023. Saadut tarjoukset vertailtiin tarjouspyynnöllä ilmoitetun mukaisesti.

Hankintasopimus on nyt allekirjoitettu, ja sopimuskausi on sen myötä alkanut.

Hankinta sisältää tietojärjestelmäratkaisun, joka mahdollistaa videotallennuksen oikeudenkäynnissä. Ratkaisu asennetaan käräjäoikeuksien saleihin ja sitä tullaan käyttämään äänentallennuksessa myös hovioikeuksissa ja korkeimmassa oikeudessa.

Ratkaisun hankinta on toteutettu hankintalain mukaisena neuvottelumenettelynä, joka käynnistyi helmikuussa 2023. Neuvottelumenettely on monivaiheinen hankintamenettely, joka pitää sisällään muun muassa alustavan tarjouspyynnön julkaisun, tarjoajien alustavat tarjoukset, neuvottelutilaisuudet sekä lopullisen tarjouspyynnön julkaisun.

Henkilötodistelun vastaanottaminen käräjäoikeudessa tehdyltä kuva- ja äänitallenteelta on uudistus, joka pyrkii muun muassa tehostamaan oikeudenkäyntimenettelyä ja vähentämään muutoksenhausta asianosaisille aiheutuvia kustannuksia ja muita haitallisia vaikutuksia, kuten syytetyn kohtaamista uudelleen.  

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tuomioistuinviraston erityisasiantuntija Inka Grönqvist, p. 0295 650 529, inka.gronqvist@oikeus.fi

Tuomioistuinvirasto

Tuo­miois­tuin­vi­ras­to on it­se­näi­nen kes­kus­vi­ras­to, joka pal­ve­lee koko tuo­miois­tuin­lai­tos­ta. Tuo­miois­tuin­vi­ras­to toi­mii oi­keus­mi­nis­te­riön hal­lin­no­na­lal­la. Vi­ras­ton teh­tä­vä­nä on huo­leh­tia sii­tä, että tuo­miois­tui­met ky­ke­ne­vät käyt­tä­mään tuo­mio­val­taa laa­duk­kaas­ti ja että tuo­miois­tuin­ten hal­lin­to on te­hok­kaas­ti ja tar­koi­tuk­sen­mu­kai­ses­ti jär­jes­tet­ty.

Muut kielet

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Tuomioistuinvirasto

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye