Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket

Auto-Suni Oy:lle 110 000 euron seuraamusmaksu rahanpesulain noudattamisen laiminlyönneistä

Jaa

Laiminlyönnit koskevat käytännössä kaikkia rahanpesulain velvoitteita.

Etelä-Suomen aluehallintovirasto on määrännyt 110 000 euron seuraamusmaksun lappeenrantalaiselle autoliikkeelle, koska se on laiminlyönyt rahanpesulain velvoitteiden noudattamisen järjestelmällisesti ja kauttaaltaan.

Aluehallintovirasto pitää erityisen moitittavana sitä, ettei ilmoitusvelvollinen ollut täyttänyt selonottovelvollisuuttaan eikä se ollut tehnyt ilmoituksia epäilyttävistä liiketoimista. Lisäksi muun muassa riskiarvion laatiminen ja asiakkaan henkilöllisyyden todentaminen oli laiminlyöty.

Määrätty seuraamus perustuu kokonaisarviointiin, jossa on huomioitu muun muassa velvoitteiden laiminlyöntien laatu, laajuus sekä tekijän taloudellinen asema.

Seuraamusmaksu maksetaan valtiolle.

Aluehallintoviraston päätös ei ole lainvoimainen.

Etelä-Suomen aluehallintovirasto valvoo rahanpesulain nojalla muun muassa liike- tai ammattitoimintana tavaroita myyviä tai välittäviä siltä osin kuin maksetaan tai otetaan vastaan maksusuorituksena käteistä yhtenä suorituksena tai toisiinsa kytkeytyvinä suorituksina yhteensä vähintään 10 000 euroa. Aluehallintovirasto voi määrätä rahanpesulain 8 luvussa tarkoitetun hallinnollisen seuraamuksen sen valvottavaksi säädetylle ilmoitusvelvolliselle, joka laiminlyö tai rikkoo rahanpesulain velvoitteita.

Lisätietoja

Ylitarkastaja Raisa Badiali, p. 0295 016 624, raisa.badiali@avi.fi

Liite

Päätös

Avainsanat

Aluehallintovirastossa edistämme perusoikeuksien ja oikeusturvan toteutumista, peruspalvelujen saatavuutta, ympäristönsuojelua, ympäristön kestävää käyttöä, sisäistä turvallisuutta sekä terveellistä ja turvallista elin- ja työympäristöä alueilla. Hoidamme myös lainsäädännön toimeenpano-, ohjaus- ja valvontatehtäviä alueillamme. Toimintaamme ohjaa kahdeksan ministeriötä.

Muut kielet

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye