Lapin ELY-keskus

Kantatien 93 liikennettä rajoitetaan tarvittaessa Nordic Response 24 -harjoituksen aikana

Jaa

Lapin ELY-keskus sulkee tarvittaessa tilapäisesti toisen kaistan kantatieltä 93 (Ruijantie) välillä Hetta–Kivilompolo 4.3.–14.3.2024. Toinen kaista on suljettuna silloin, kun kyseisellä tiealueella on harjoitukseen liittyvää toimintaa.

Luminen maantie talvella.

Kantatien 93 toisen kaistan tilapäisen sulun taustalla on alueella vaikuttava Nordic Response 24 -harjoitus, johon Puolustusvoimat osallistuu. Harjoitus järjestetään 4.–15.3.2024. Tilapäinen tiesulku on voimassa aina vain sillä alueella, jolla harjoitustoimintaa kulloinkin on. Sulku on voimassa vain sen aikaa, kun harjoitustoimintaa on kyseisellä alueella. 

Toisen kaistan sulun aikana liikenne ohjataan sulkualueen ohitse saattoauton avulla. Sulun aikana voimassa on tilapäinen 50 km/h nopeusrajoitus. Toisen kaistan tilapäisen sulun vuoksi päivittäinen liikkuminen esimerkiksi Norjan suuntaan voi kestää normaalia kauemmin ja liikenne alueella voi ruuhkautua. 

Enontekiön ja Länsi-Lapin alueella liikkuvia pyydetään huomioimaan harjoitus mahdollisuuksien mukaan reittien valinnoissa sekä varaamaan liikkumiseen aikaa normaalia enemmän. Viranomaiset ovat varautuneet liikennemäärien kasvuun.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoa tilapäisestä nopeusrajoituksesta:
Maanteiden hoidon projektipäällikkö Markku Riipi, puh. +358 295 037 253, etunimi.sukunimi@ely-keskus.fi
Maanteiden hoidon projektipäällikkö Juha Loukusa, puh. +358 295 037 404, etunimi.sukunimi@ely-keskus.fi

Tietoja julkaisijasta

ELY-keskukset ovat valtion viranomaisia, jotka edistävät alueellista kehittämistä hoitamalla valtionhallinnon toimeenpano- ja kehittämistehtäviä alueilla. ELY-keskukset hoitavat elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. ELY-keskukset kehittävät ja tukevat taloudellista, sosiaalista ja ekologisesti kestävää hyvinvointia.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Lapin ELY-keskus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye