Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus

Liikennejärjestelyjä valtatiellä 8 ja Satamatiellä Kalajoella, yleisötilaisuus 28.2.

Jaa

Pohjois-Pohjanmaan elinkeino, liikenne- ja ympäristökeskus laatii tiesuunnitelmaa ”Valtatien 8 ja maantien 7771 (Satamatie) liittymäjärjestelyt sekä maantien 7771 jalankulku- ja pyörätie välillä  vt 8 - Usvametsäntie, Kalajoki”. Suunnitelma laaditaan yhteistyössä Kalajoen kaupungin kanssa.

Tiehankkeen suunnittelualueen kartta.
Suunnittelualueen kartta.

Valtatien 8 ja Satamatien liittymäalueelle suunnitellaan ajoratamerkinnöin kääntymiskaistat ja erikoiskuljetusten vaatimat lisäalueet sekä lisäksi Satamatien pohjoispuolelle suunnitellaan jalankulku- ja pyörätie välille vt 8 - Usvametsäntien liittymä. Samassa yhteydessä järjestellään valtatien yksityisteiden liittymiä ja parannetaan nykyiset linja-autopysäkit.

Hankkeen tavoitteena on parantaa jalankulkijoiden ja pyöräilijöiden liikenneturvallisuutta sekä ajoneuvoliikenteen, mukaan lukien erikoiskuljetukset, turvallisuutta ja sujuvuutta valtatien 8 ja Satamatien liittymässä.

Hankkeen rakentamisen kustannusarvio on n. 1,2 miljoonaa euroa. Hanke pyritään toteuttamaan lähivuosien aikana.

Hanketta esitellään vuorovaikutustilaisuus keskiviikkona 28.2.2024 klo 17.00 - 18.30 Kalajoen kaupungintalon valtuustosalissa, Kalajoentie 5, Kalajoki.

Yhteyshenkilöt

Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus, Jouni Heikkilä, puh. 0295 038150, etunimi.sukunimi@ely-keskus.fi
Kalajoen kaupunki, Juha-Pekka Karihtala, p. 044 4691787, etunimi.sukunimi@kalajoki.fi
Sweco Oy, Tuomas Mäkelä, p. 040 6754361, etunimi.sukunimi@sweco.fi

Kuvat

Tiehankkeen suunnittelualueen kartta.
Suunnittelualueen kartta.
Lataa

Tietoa julkaisijasta

Pohjois-Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus on valtion viranomainen, joka edistää alueellista kehittämistä hoitamalla elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä.

Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus
Veteraanikatu 1
90130 Oulu

vaihde 0295 038 000

https://www.ely-keskus.fi/ely-pohjois-pohjanmaa

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus

Pohjois-Pohjanmaan järvien happitilanne heikoin rehevissä ja matalissa järvissä17.4.2024 15:56:53 EEST | Tiedote

Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus selvitti maalis–huhtikuussa 38 järven happitilannetta. Järvet jäätyivät varhain syksyllä ja pitkä jääpeitteinen kausi näkyi erityisesti matalien ja rehevien järvien happitilanteen heikentymisenä. Syvemmissä järvissä hapen määrä vähenee usein pohjaa kohden, koska eri lämpötilassa olevat kerrokset eivät sekoitu. Pitkä jäätalvi näkyi lievästi myös syvempien järvien happipitoisuuksissa. Kuusamossa järvien jäänpaksuus oli maalis-huhtikuussa keskimäärin 0,8 m, Taivalkoskella 0,7 m ja Pudasjärvellä 0,6 metriä. Oulun ja Rokuan järvissä jään paksuus oli 0,6 m ja Pohjois-Pohjanmaan eteläosalla 0,5 metriä. Talven aikana ELY-keskuksen on ilmoitettu kalakuolemista Sievin Jyringinjärvellä, Vaalan Syväjärvellä ja Oulun Laholaisojassa.

Kasviplanktonin kevätkukinta värjäsi vettä Oulun edustalla merialueella12.4.2024 15:57:19 EEST | Tiedote

Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus selvitti Oulun edustan merialueelta Kuivasmereltä Taskisenrannasta tehtyä vesistöhaittailmoitusta. Ilmoituksen mukainen ruskea vesi, haju ja verkkojen limoittuminen johtui todennäköisesti kasviplanktonin kevätkukinnasta. Kasviplanktonlevät voivat lisääntyä massoittain jään alla, kun valon määrä lisääntyy ja ravinteita on riittävästi. Kevätkukinta voi värjätä veden ruskeaksi tai punertavaksi ja sotkea verkkoja. Maalis- ja huhtikuun alun näytteissä vedenlaatu oli talviajalle tyypillinen. Pitkästä jäätalvesta huolimatta happitilanne oli syvemmillä alueilla hyvä. Matalaa ranta-aluetta on kuitenkin paljon ja vedenvaihtuvuudeltaan rajoitetuilla alueilla happitilanne on voinut heikentyä, mikä on voinut aiheuttaa hajuja ja kuplimista avannosta. Voimakkain kasviplanktonin kevätkukinta lienee ajoittunut maalis- ja huhtikuun näytteenottojen väliin. Vesinäytteiden ja vedenlaatutulosten osalta täytyy huomioida, että ne kertovat aina näytteenottohetken tilanteen. Vesist

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye