Vapriikki

Olipa kerran -näyttely päättyy Vapriikissa

Jaa

Suosittu Olipa kerran, tarina satujen synnystä -näyttely päättyy Vapriikissa 10.3.2024. Viron kansallismuseon tuottama näyttely kertoo saduista, sankareista ja sankarittarista. Esillä ovat tutut ja tuntemattomat sadut Euroopasta ja muualta seitsemän maan ja meren takaa. Vielä ehtii retkelle satumetsään!

Olipa kerran, tarina satujen synnystä -näyttelyssä matkataan satujen seurassa ympäri maailmaa
Olipa kerran, tarina satujen synnystä -näyttelyssä matkataan satujen seurassa ympäri maailmaa Vapriikin kuva-arkisto/Saarni Säilynoja

Vapriikin satunäyttely siivitti museon ennätysvuoteen 2023 yli 225 000 kävijällä. Satujen maailma houkutti etenkin lapsiperheitä museoon. Elämyksellinen näyttely on muokattu suomalaiseen satuperinteeseen sopivaksi. Yhteistyöryhmään on kuulunut elokuvaohjaajia, folkloristeja, kirjallisuuden tutkijoita, animaattoreita ja kuvittajia. Näyttely on saanut kiitosta kaikenikäisiltä museokävijöiltä.

Vapriikin päänäyttelytilaan avautuu seuraavaksi Kiven voima -näyttely 26.4. Se esittelee kivien ja mineraalien mielenkiintoista maailmaa sekä Vapriikin kivikokoelman helmiä. Näyttely tarjoaa kivenkovaa tietoa sekä visuaalisia elämyksiä. Omat osastonsa saavat mm. fossiilit, ametistit ja jalokivet. Myös nuorimmat museokävijät huomioidaan – aihe sopii koko perheelle.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Vapriikissa viihtyvät kaikenikäiset museovieraat. Voit tutustua kerralla yli kymmeneen näyttelyyn. Historiaa, luonnontieteitä ja tekniikkaa. Vapriikki kuuluu Tampereen historiallisiin museoihin, joita ovat myös Museo Milavida ja Amurin museokortteli.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vapriikki

Kivimuseon juhlanäyttely avautuu Vapriikissa18.4.2024 11:15:01 EEST | Tiedote

Tampereen Kivimuseo juhlii kymmenettä vuottaan Vapriikissa. Sen kunniaksi Vapriikin ensimmäisen kerroksen päänäyttelytilaan avautuu 26.4. kaikille kivifaneille suunnattu teemanäyttely Kiven voima. Se esittelee näyttävästi kivien ja mineraalien ihmeellistä maailmaa ja satoja kivimaailman aarteita kaikkialta ympäri planeettaamme, ja vähän avaruudestakin. Median edustajilla on mahdollisuus tutustua näyttelyyn ennakkoon. Tiedustelut: Tähtitalvikki Poikajärvi, puh. 0503211189.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye