Varsinais-Suomen ELY-keskus

Luukkalan sillan puukansi uusitaan Somerolla maantiellä 2801

Jaa

Varsinais-Suomen ELY-keskus aloittaa Somerolla maantiellä 2801 (Kaskistontie) sijaitsevan Luukkalan sillan puukannen uusimisen maaliskuun alussa. Ajoneuvoliikenne työmaan kohdalla joudutaan katkaisemaan töiden ajaksi ja ohjaamaan kiertotielle 4.3.-5.4.2024. Kiertotien pituus on n. 35 km. Kevyelle liikenteelle pystytään järjestämään kulkuyhteys siltapaikan yli korjaustöiden aikana. Pahoittelemme työn aiheuttamaa haittaa tielläliikkujille.

Puinen silta syksyisessä säässä.
Luukkalan silta Somerolla.

Luukkalan silta on tyypiltään puinen liimattu palkkisilta. Silta on yli 40 vuotta vanha ja puukansi on osin vielä alkuperäinen. Sillan nykyisessä puukannessa on lahovaurioita, minkä takia puukansi uusitaan kokonaan.

Luukkalan sillan korjaustyöt alkavat 4.3.2024 valmistelevilla töillä ja kiertotien viitoituksen rakentamisella. Liikenne siltapaikalla katkaistaan maanantaina 4.3.2024 klo 11:00, jolloin nykyisen sillan puukannen purkutyöt aloitetaan. Korjaustöiden ajaksi liikenne ohjataan viitoitetulle kiertotielle maantien 2410 (Terttiläntie) ja maantien 280 (Helsingintie) kautta. Kiertotien pituus on n. 35 km. Jalankulkijoille järjestetään väliaikainen kulkuyhteys siltapaikan läpi koko korjaustöiden ajaksi. Silta avataan liikenteelle töiden valmistumisen jälkeen viimeistään 5.4.2024 klo 16:00.  

Liikennemäärä sillalla on n. 143 ajoneuvoa vuorokaudessa.

Urakoitsijana hankkeessa toimii Infraroad Oy.   

Luukkalan siltapaikka kartalla (maps.google.fi)

Lisätietoja:

  • Varsinais-Suomen ELY-keskus: projektipäällikkö Antti Hirvonen, p. 029 502 2539.
  • Infraroad Oy: projektipäällikkö Niko Kankare, p. 040 724 8063

Avainsanat

Kuvat

Puinen silta syksyisessä säässä.
Luukkalan silta Somerolla.
Lataa
Kuvakaappaus karttaohjelmassa kiertoreitistä, joka kulkee maantien 2410 (Terttiläntie) ja maantien 280 (Helsingintie) kautta.
Luukkalan siltatyömaan kiertotie.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Varsinais-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus on valtion viranomainen, joka edistää alueellista kehittämistä hoitamalla elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. Teemme työtämme Varsinais-Suomen lisäksi Satakunnan alueella liikenne- ja ympäristöasioissa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Varsinais-Suomen ELY-keskus

Mökköisten sillan uusiminen alkaa Loimaalla – liikenne kiertoreitille töiden ajaksi8.4.2024 14:55:05 EEST | Tiedote

Varsinais-Suomen ELY-keskus aloittaa Mökköisten sillan uusimistyöt Loimaalla maantiellä 12603 (Auvaistentie). Työt alkavat valmistelevilla töillä tällä viikolla ja sillan purkutyöt käynnistyvät ensi viikolla (vk 16). Siltatöiden ajaksi joudutaan liikenne ohjaamaan kiertoreitille. Liikenne sillalla katkaistaan maanantaina 15.4.2024 klo 11. Siltatyöt valmistuvat lokakuun 2024 loppuun mennessä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye