Haaga-Helia kehittää Kreikan matkailuosaamista – korkeakoulutettua työvoimaa maan matkailualalle
Matkailu on Kreikalle tärkeä talouden sektori. Maan matkailualan oppilaitoksessa opiskellaan nyt Haaga-Helian englanninkielisessä koulutuksessa. Ensimmäisten opiskelijoiden on määrä valmistua restonomeiksi keväällä 2024.
Tunnettu matkailumaa kaipaa korkeakoulutettua työvoimaa. Tähän helpotusta tuo se, että Kreikan opetusministeriö on todennut päteväksi Haaga-Helian matkailualan koulutuksen kreikkalaisen matkailualan oppilaitoksen kanssa.
Varsinainen yhteistyö Haaga-Helian ja Le Monde Institute on Hospitality and Tourism studies -oppilaitoksen välillä alkoi syksyllä 2022, kun ensimmäiset opiskelijat aloittivat.
– Yhteistyötä käynnisteltiin jo vuonna 2021, kun saimme Le Mondesta yhteydenoton ja aloimme suunnitella yhteistyötä. Yhteistyön perustaksi tuli Haaga-Helian oma Hospitality, Tourism and Experience Management -koulutusohjelma, joka meni Kreikan opetusministeriöön akkreditoitavaksi, kertoo Haaga-Helian tutkintojohtaja Risto Karmavuo.
Karmavuo kertoo, että yhteistyö Le Monden johdon kanssa on ollut erittäin toimivaa ja aktiivista. Koska koulutusohjelma on uusi, opiskelijamäärät ovat vielä melko pieniä. Innostus on kuitenkin ollut suurta ja opiskelijamääriin odotetaan kasvua, kun koulutusohjelma vakiinnuttaa paikkansa.
Opiskelijoiden innostus huipussaan
Yhteistyökoulutuksessa aloitti jälleen uusia ryhmiä syksyllä 2023, ja koulutus on nyt täydessä vauhdissa. Opiskelijat ovat olleet innostuneita, ja kaikilla aloittaneilla on ollut ainakin kesätyö tai jopa pidemmän ajan työkokemusta alalta.
– Aiempi kokemus auttaa opiskelijoita ankkuroimaan opiskelun teorioita työelämään. Tunneilla onkin koettu alusta asti paljon oivalluksia siitä, minkälaisia palveluja, elämyksiä ja tapahtumia voidaan tuottaa matkailualalla, kertoo kreikkalaisia opiskelijoita opettava Haaga-Helian lehtori Mia Tarhanen.
– Ensimmäisen valmistuvan opiskelijan kanssa on sovittu jo opinnäytteen esityspäivämäärä etuajassa, joten startti on ollut onnistunut, iloitsee Tarhanen.
Haaga-Helia on Suomen suurin hotelli-, ravintola- ja matkailualan kouluttaja. Vuonna 2023 ammattikorkeakoulu juhli Suomen ensimmäisen englanninkielisen AMK-koulutusohjelman, englanninkielisen restonomikoulutuksen, pyöreitä vuosia koulutuksen täyttäessä 30 vuotta. Viime vuosina Haaga-Helian restonomikoulutuksen osaamista on päästy viemään myös ulkomaille, kuten Kreikkaan.
Yhteyshenkilöt
Risto Karmavuotutkintojohtaja
Puh:+358 294471003risto.karmavuo@haaga-helia.fiLinkit
Haaga-Helia ammattikorkeakoulu
Haaga-Helia on ammattikorkeakoulu, jossa koulutamme liike-elämän ja palveluelinkeinojen asiantuntijoita sekä tutkimme ja kehitämme näihin aloihin liittyvää osaamista ja toimintaa. Koulutusalamme ovat liiketalous, tietojenkäsittely, hotelli-, ravintola- ja matkailuala, journalismin koulutus, liikunta-ala sekä ammatillinen opettajankoulutus.
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Haaga-Helia ammattikorkeakoulu
Haagan kampuksella juhlittiin 20-vuotista ruokatuotannon johtamisen koulutusta6.11.2024 14:08:43 EET | Tiedote
Tänä vuonna on tullut kuluneeksi 20 vuotta siitä, kun ruokatuotannon johtamisen korkeakoulututkintoon tähtäävä koulutus käynnistyi Haaga-Heliassa, silloisessa Haaga Instituutin ammattikorkeakoulussa. Samalla juhlistettiin 55 vuotta täyttävää Haagan restonomikampusta.
Haaga-Helian englanninkielinen opettajankoulutus täytti 20 vuotta24.10.2024 14:11:52 EEST | Tiedote
Englanninkielinen väylä opettajuuteen on vastannut kasvavaan tarpeeseen entistä kansainvälisemmässä Suomessa. Vuosien aikana Haaga-Helian koulutuksesta on valmistunut satoja ammatillisia opettajia, jotka ovat luoneet uraa niin kotimaassa kuin ulkomaillakin.
Suomen ruokamatkailua kehitetään kohti vastuullisia ja ikimuistoisia ruokaelämyksiä16.10.2024 11:18:15 EEST | Tiedote
Miten matkailijat saisivat kokea ikimuistoisia ruokaelämyksiä Suomessa tulevinakin vuosina? Ruokamatkailustrategia vuosille 2024–2028 määrittää suuntaviivat ruokamatkailun kehittämiselle.
Östra Nylands skärgård får ett uppsving och ökad turismkraft30.9.2024 11:36:32 EEST | Pressmeddelande
Yrkeshögskolan Haaga-Helia lanserar ett nytt projekt som heter Skärgårdens puls - turismkraft för den östnyländska skärgården. Huvudsyftet med projektet är att förbättra livskraften och innovationsförmågan hos små och medelstora företag inom skärgårdsturismsektorn i östra Nyland.
Itäisen Uudenmaan saaristoon sykettä ja matkailuvoimaa30.9.2024 11:36:32 EEST | Tiedote
Haaga-Helia käynnistää uuden hankkeen: Saariston syke – Itäisen Uudenmaan saaristolle matkailuvoimaa. Tutkimus- ja kehityshankkeen päätavoitteena on parantaa itäisen Uudenmaan saaristomatkailun pk-yritysten elinvoimaisuutta ja innovointivalmiuksia.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme